Salı, 26 Kasım, 2024
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge Proje Pazarı ve İnovalig Otomotiv Ödülleri programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, yerli otomobili yapmış olmak için yapmadıklarını belirten Işık, “Türk otomobili projesi, sadece otomotiv sektöründe bir milli marka oluşturmak için yürütülen bir proje değil. Biz öyle bir otomobil yapacağız ki, dünyanın her yerinde satılabilecek, talep edilecek” dedi.
İŞBİRLİĞİ YAPIN
Yerli aracın birçok yeni teknolojiyi sunan, farklı bir araç olacağını belirten Işık, üretilecek aracın ‘dört tekerlekli yürüyen bilgisayar’ olacağını söyledi.
Bakan Işık, otomotiv sektörüne şöyle seslendi: “Bu konuda bizimle işbirliği yapın. Türk otomobiline uyarlanabileceğini düşündüğünüz fikirleri ve projeleri, bizimle paylaşın.”
TALEP HIZLI ARTACAK
Otomotiv alanında yeni nesil yakıt teknolojilerine olan talebin hızla artacağına değinen Bakan Işık, şunları söyledi: “2020’li yıllarda, Avrupa’da satılan her beş araçtan biri elektrikli olacak. Bugün araçlarda kullanılan parçaların yüzde 70’i, önümüzdeki dönemde kullanılmayacak. 2030’lu yıllarda, bir aracın maliyetinin yarısını otomotiv elektroniği ve yazılım oluşturacak. Bu gelişmeler, bizim tercihlerimize ve eylemlerimize göre, Türkiye için tehdit de olabilir, fırsat da olabilir. Hem ana sanayimizi hem de yan sanayimizi bu değişime hazırlayabilirsek, Türkiye, buradan çok büyük kazançlar elde eder.”
20 LİTRE İLE 1000 KİLOMETRE
Bakan Fikri Işık, TÜBİTAK’ta geliştirilen batarya teknolojilerinin, Türk otomobilinde kullanılacağını söyledi. Yerli aracın, 2 TL’lik şarj maliyetiyle, büyükşehir trafiğinde 100 kilometre yol yapabileceğini ifade eden Bakan Işık, “Şehirlerarası yolculuklarda ise arabadaki küçük jeneratör devreye girerek bataryayı şarj edecek. Burada da 20 litrelik yakıtla 1000 kilometre mesafenin kat edilmesini öngörüyoruz” dedi.
11 Mayıs 2016 Çarşamba
25 Kasım 2024 Pazartesi
25 Kasım 2024 Pazartesi
25 Kasım 2024 Pazartesi
25 Kasım 2024 Pazartesi
25 Kasım 2024 Pazartesi