tatil-sepeti

Altı ayda 483 iş fikri ve bine yakın girişimci… Rakamlar, faaliyetine altı ay önce başlayan ve resmi açılışı geçtiğimiz hafta yapılan İstanbul Ticaret Odası’nın kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) Türkiye’deki ‘girişimcilik ekosistemine’ sağlayacağı katkıyı anlatmaya yetiyor. BTM, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde öğrencilere tanıtıldı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden yaklaşık 200 girişimci adayı öğrenci, BTM Direktörü İbrahim Elbaşı tarafından yapılan sunumu ilgiyle izledi. BTM sunumundan sonra, iş fikirleri BTM tarafından desteklenerek hayata geçirilen interaktif roman oyunu Puura Games kurucusu Sevda Yiğit, lokasyon bazlı ürün arama motoru FindUp kurucusu Yusuf Erkan Balık, hasat sonrası meyve ve sebzelerin küflenmesini geciktiren doğal enzimli solisyon Ezybiotic’ı geliştiren Hande Özkan ve yerinde telefon tamir hizmeti veren CepteTamir kurucusu İsa Uysal, öğrencilere kendi deneyimlerini anlattı.

FİKRİ OLAN GELSİN

BTM Direktörü İbrahim Elbaşı, iş fikri olan girişimci adaylarına, merkezin yapısını ve çalışmalarını tanıttıktan sonra bir de çağrı yaptı. Elbaşı, “Fikir ihtiyaçtan doğar. Hiçbir fikri değersiz bulmuyoruz. Fikri olan herkesi BTM’ye bekliyoruz. Fikirlerin ticari değere dönüşebilmesi için her türlü desteği veriyoruz” dedi. İTO’nun 400 binden fazla üyesinden her birinin potansiyel melek yatırımcı olabileceğine dikkat çeken Elbaşı, “Döviz, borsa, gayrimenkul gibi geleneksel yatırım araçları, belli bir vadede belli miktarlarda kazanç getirebilir. Ancak ticarileşmiş bir fikrin büyüme hızı ile karşılaştırılamaz. Bir fikir, ticari değere büründükten sonra kısa sürede değerini yüzlerce kat artırabilir. Bu nedenle giderek daha fazla yatırımcı iş fikirlerine sahip çıkıp yatırım yapıyor” diye konuştu.

SINIRSIZ DESTEK

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, girişimcileri desteklemek amacıyla; Hızlandırma Kampı, Bilgiyi Ticarileştirme Atölyesi ve Yeni Doğan Şirket Ünitesi programları adı altında ‘Ön Kuluçka, Kuluçka ve Hızlandırma’ mekanizmalarını hedef kitleyle buluşturuyor. Bu programlar kapsamında BTM girişimcilere birebir danışmanlıklar, seminerler, eğitimler, söyleşiler, mentörlük ve koçluk hizmetleri, bilirkişi hizmetleri, yatırımcı eşleştirme programları ve yatırımcı buluşmaları ile girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar sürdürüyor.

YENİLİK OFİSİ

BTM çatısı altında girişimcilere; girişimcilik ve ticarileştirme ofisi, iş geliştirme ve yenilik ofisi, marka ve patent ofisi ile birebir danışmanlık saatleri, projelerini geliştirmeleri üzerine eğitimler, haftalık söyleşiler, haftalık yatırımcı buluşmaları, mentorluk ve koçluk sistemi, geri bildirim ve çözüm atölye çalışmaları ve BTM sahne yatırımcı ve girişimci buluşması etkinliği destekleri veriliyor.

FORMU DOLDURMAK YETERLİ

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi; girişimciliğin yaygınlaştırılması için mücadele eden bir sosyal yapı olarak İTO tarafından kuruldu. BTM girişimcilere, girişimcilik ve inovasyon üzerine her türlü desteği profesyonel hizmet anlayışı ile sunuyor.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi faaliyetlerini, Girişimcilik ve Ticarileştirme Ofisi, İş Geliştirme ve Yenilikçilik Ofisi ve Marka ve Patent Ofisi birimleriyle yürütüyor. Ön Kuluçka Merkezi ve Kuluçka Merkezi niteliklerini taşıyan Bilgiyi Ticarileştirme Atölyesi ve Yeni Doğan Şirket Ünitesi startuplara ihtiyaçları olabilecek her türlü imkânı sunuyor. BTM, faaliyetleri İstanbul Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje desteği ile yürütüyor. 81 meslek komitesi ve 400 bini aşkın üyeden oluşan İstanbul Ticaret Odası paydaşlarından olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, eşsiz İstanbul ve deniz manzarasıyla yaklaşık 7 bin metrekare alanda Eminönü’nde bulunuyor. BTM’nin sunduğu imkânlardan faydalanmak için www.btm.istanbul adresinden Bilgiyi Ticarileştirme Atölyesi ya da Yeni Doğan Şirket Ünitesi başvuru formunu doldurmak yeterli. Projeler; ilgili sektörlerdeki bilirkişilerin değerlendirmeleri sonrasında BTM çatısı altında yer alabiliyorlar.

27 Ekim 2017 Cuma

Etiketler : Üniversitemiz