Cumartesi, 23 Kasım, 2024
HABER: HAMİT KARDAŞ
İstanbul Ticaret Üniversitesi, İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu’nun (ISALAJ) ikincisini online olarak düzenledi. Sempozyuma Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Bosna Hersek’ten 50’nin üzerinde akademisyen ve araştırmacı katılarak bildiri sundu. Üç gün devam eden sempozyumun açılışında konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, bu yılki sempozyumu idare hukuku ana bilim dalının duayenlerinden merhum Prof. Dr. İl Han Özay’a ithaf ettiklerini belirterek, rahmet diledi.
TEŞVİK EDİCİ YORUMLAR
Prof. Dr. Oğurlu, geçen yıl ilki yapılan sempozyumdan sonra çok önemli geri dönüşler olduğunu ve bu teşvik edici yorumların, kendilerini ikinci programı düzenlemeye motive ettiğini kaydetti. Prof. Oğurlu, sempozyumun gelecek yıllarda daha da genişleyerek devam edeceğini, idare hukuku alanındaki diğer çalışmalara da yön vereceğine ve onları besleyeceğine inandığını ifade etti.
ZOR BİR İŞ, BAŞARILI BİR HAZIRLIK
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar İdare Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aydın Gülan da yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Farklı üniversitelerden, farklı şehirlerden, farklı ülkelerden bu kadar çok sayıda bilimle uğraşan insanın; üniversitede olanlar, avukatlar, hakimler, doktora öğrencilerinin bir araya gelmesi önemli ve değerliydi. Konu etrafında birbirini tekrar etmeyen boyutlar incelenmiş oldu. Oturumlar bilimsel ve birbirini tamamlayacak şekilde belirlenmişti. Zor bir iş, başarılı bir ön hazırlık, nitelikli ve fedakar düzenleyiciler sayesinde çok rahat ve sorunsuz halledilmiş oldu. Kısa zamanda çok tebliğin gün yüzüne çıkabilmesi için toplantılarda konuşmacılara az bir süre tanınabilmesi, bir yandan da önemli noktalara yoğunlaşmış kısa süreli bir sunum tecrübesinin edinilmesi bakımından faydalı oldu. Yazılı hazırlanan tebliğlerde etraflıca ve aşama aşama ulaşılan sonuçların, düşüncelerin ana hatlarıyla kısa zaman içinde, anlaşılır biçimde sunulmasının gerekmesi önemli bir tecrübeydi.”
TEMA ÇEVRE VE İKLİM
Bu sene, ‘Çevre, İklim Değişiklikleri ve Ekoloji’ temasıyla düzenlenen sempozyum oturumlarında; çevre hakkı ve çevre sorunları, idarenin çevre kaynaklı sorumluluğu, çevre sorunlarına global bakış, çevre sorunları denetimi ve enerji, iklim değişikliğine dayalı uyuşmazlıkların denetimi, iklim değişikliği ve idare hukuku, çevre hukuku ve çevreye ilişkin uyuşmazlıkların yargısal denetimi ile kamu hukukunda reform alanları gibi konularda 50’nin üzerinde bildiri sunuldu.
Sempozyum; İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar İdare Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi, Buhara Devlet Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi, L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi, Al-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi, KH. Dosmukhamedov Atyrau Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Uzbek-Finnish Pedagogical Institute of Samarkand State Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), Kosova UBT Higher Education Institution (UBT) ve Tashkent Institute of Finance ile işbirliği içerisinde gerçekleştirildi.
GELECEK SEMPOZYUMUN PLANLAMASI BAŞLADI
Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, pandeminin etkileri devam ettiği için sempozyumun bu yıl da online düzenlendiğini belirterek, “Online programlarda zaman ve mekan farkı ortadan kalkıyor, dünyanın dört bir yanından insanlar sanal olarak bir araya gelebiliyor. Ancak aynı mekanda buluşarak fikir alışverişinde bulunmanın, yeni dostluklar kurmanın tadı da bambaşka. Bu sebeple gelecek yıl düzenlemeyi planladığımız ISALAJ 2023’ün yüz yüze yapılmasını hedefliyoruz” dedi. ISALAJ 2023, kültür ve tarihi varlıklarının korunması bakımından imar hukuku temasıyla düzenlenecek. Sempozyumun planlama çalışmaları kısa sürede başlayacak ve üniversitenin web sitesinde yayınlanacak.
KOBİ’LER İÇİN CEO YETİŞTİRİLECEK
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM), Türkiye’deki KOBİ’lerin yönetici ihtiyaçlarının karşılanması için CEO Sertifika Programı düzenliyor. Sertifika programıyla yönetim ve iş geliştirme, insan kaynakları, finansal stratejiler, pazarlama ve satış, üretim ve dijitalleşme alanlarında şirketlerin orta ve üst düzey yöneticilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Eğitim programı; genel müdürler, genel müdür yardımcıları, veliahtlar, KOBİ hissedarları, orta ve üst düzey yöneticiler ile üst düzey yönetici adaylarına yönelik olarak hazırlandı. Toplam 75 saat sürecek eğitim, ilk ve son günü yüz yüze olmak üzere online gerçekleştirilecek.
27 Mayıs 2022’de başlayacak eğitim, 30 Temmuz 2022’de tamamlanacak. Eğitim içeriğinde yönetim ve iş geliştirme, insan kaynakları, finansal stratejiler, pazarlama ve satış, üretim ve dijitalleşme gibi başlıklar yer alıyor. Eğitime katılacaklara e-Devlet üzerinden doğrulanabilen belge verilecek.
Ayrıntılı bilgi için:
https://sem.ticaret.edu.tr
23 Mayıs 2022 Pazartesi
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi