Turquality ve Döviz Kazandırıcı Faaliyetler (TDKF) Derneği & İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi ve Progroup Uluslararası Danışmanlık firmasının iş birliği ile bu yıl 4.’sü yapılan “Uçtan Uca Turquality ve Marka Uzmanlık - Vizyon Programı” eğitimi, İTÜ Maçka Kampüsü’nde, Şubat ayında başlayıp, yaklaşık 1.5 ay devam ederek tamamlandı.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SERVETİ GENÇ NÜFUSU
Turquality eğitimi programına konuk olarak katılan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, düzenlenen eğitiminin önemine değinerek, şunları kaydetti: “Türkiye’nin en büyük serveti genç nüfusudur. Gençleri, problem görürseniz konu başka bir yere gider, fırsat görürseniz başka bir yere gider. Gençlere iş ve imkan vermemiz lazım. Gençlere inanıyorum ve ‘genci öne koy, sen arkasından takip et’ diyorum. Düzenlenen Turquality eğitimini değerli buluyorum ve katılanlara yeni ufuklar açmasını diliyorum.”
Türkiye’nin her alanda markalaşması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Kotil, Ülkemizin her alanda A’dan Z’ye markalaşması ve ihracat yapması gerekli. Kilogram başına ihracatı 1.5 dolardan 12 dolara çıkaran Turquality, topyekün bir harekettir” dedi.
KAAN İLE ZORUN ZORUNU YAPTIK
“KAAN ile zorun zorunu yaptık” diyerek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Temel Kotil, “Teknolojiyi seçerken F-22 ve F-35’ten daha üst bir teknolojiyi seçerek, 5. nesil savaş uçağı KAAN ile zorun zorunu yaptık. Tüm uçaklarla savaşabilecek seviyede olan KAAN’a, 17 bin TUSAŞ çalışanı büyük emek verdi. KAAN’ın ilk uçuşu önemliydi ve şuan çalışmalarımız devam ediyor. 2028 itibariyle Hava Kuvvetleri’ne 20 uçağın teslimatı planlanıyor. Büyük başarılar kalpten çıkar beyinden çıkmaz, bu kalpten çıktı” dedi.