HAMİT KARDAŞ

İş dünyası ile iç içe bir öğretim anlayışını benimseyen İstanbul Ticaret Üniversitesi, yüksek lisans ve doktora programlarıyla da bunu kanıtlıyor. Türkiye’de bir benzeri daha bulunmayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans Enstitüsü, bankalar başta olmak üzere finans sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşları, SPK ve BDDK gibi özerk otoriteler, meslek kuruluşları ve üniversiteler ile oluşturulan işbirlikleri çerçevesinde eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama örnekleri ve modelleri ile lisansüstü diploma programları sunuyor.

12 AYRI PROGRAM

Finans Enstitüsü, Türkiye’nin ilk finans enstitüsü olma özelliğine sahip. Ayrıca 9 farklı yüksek lisans, 3 doktora programı ile doğrudan finansal piyasalara yönelik 12 ayrı lisansüstü program yürüten tek enstitü.

Enstitü, halen Bankacılık, Sermaye Piyasası, Uluslararası Bankacılık ve Finans, Uluslararası Finans (İngilizce) yüksek lisans programlarını yürütüyor. Bankacılık ve Finansal Ekonomi doktora programlarıyla da sektöre nitelikli akademisyenler yetiştiriyor.

SPL İMKANI

Finans Enstitüsü bünyesinde açılan Sermaye Piyasası Yüksek Lisans programlarına katılan öğrenciler, SPK lisanslama sınavlarına hazırlanma imkanı da buluyor. Programdaki dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş.’nin (SPL) ilgili modüllerinden de başarılı sayılıyor. Mezunlar ayrıca sınava girmelerine gerek kalmadan, programlarını başarıyla tamamladıklarında transkriptlerindeki derslere göre ilgili lisansı SPL’ye başvurarak alabiliyor.

BANKACILIK VE BISTLAB

Finans Enstitüsü eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini, VakıfBank ile ortak gerçekleştirilen Bankacılık Uygulama Şubesi ve Borsa İstanbul tarafından desteklenerek kurulan Borsa İstanbul Laboratuvarı (BISTLAB) ile sürdürüyor. BISTLAB Türkiye’de ilk, Bankacılık Uygulama Şubesi ise tek olma özelliğini taşıyor.

Sosyal bilimler enstitüsü de lisansüstü eğitimde öncü

Lisansüstü programlarıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen enstitüleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü de yer alıyor.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2001-2002 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında sadece 56 öğrenci ve üç lisansüstü program ile başlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, bugün 27 yüksek lisans, 9 doktora programıyla her sene binlerce öğrenciyi mezun ediyor, Türkiye’nin nitelikli akademisyenlerini yetiştiriyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülen İşletme Yüksek Lisans Programı, Teknopark İstanbul için de özel olarak tasarlandı. Bu merkezdeki firmalarda çalışanlar, derslerini buralarda tahsis edilen sınıflarda alabiliyor. Teknopark İstanbul çalışanlarına ikili anlaşmalar gereği çeşitli oranlarda indirimler de uygulanıyor.

MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ

Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı, iletişim fakülteleri mezunlarını, diğer lisans programlarından gelenleri ve medya sektörü çalışanlarını bir araya getirerek disiplinlerarası bir çalışma ortamı sunuyor. Bölümün ders programı; geleneksel yayın ve yayım yöntemlerinin yanı sıra elektronik medyanın da ihtiyacını karşılayacak nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla tasarlandı. Öğrenciler, radyo ve TV stüdyolarında, medya ve canlandırma atölyesinde, uzman akademisyenler ve medyada çalışan başarılı uygulamacılar tarafından üretimle tanıştırılıyor ve böylece uygulamalı eğitim fırsatı yakalıyor. Program, tezli veya tezsiz (projeli) olarak iki ayrı seçenek sunuyor.

STRATEJİK MARKA İLETİŞİMİ

Reklamcılık ve Stratejik Marka İletişimi Yüksek Lisans Programı, Türkiye’de Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan ilk lisansüstü program özelliğini taşıyor. Pazarlama, reklam, marka ve dijital alanlarının stratejik birleşimi dikkate alınarak tasarlanan program; kurum ya da kuruluşların ihtiyaç duyduğu ‘nitelikli ve bu alanda uzmanlaşmış insan’ gücünü oluşturma ve geliştirmede önemli bir role sahip olacak, teori ile pratiği dengede tutmayı başaracak bir program olma özelliğine sahip.

DİJİTAL EKONOMİ VE PAZARLAMA

Dijital Ekonomi ve Pazarlama Yüksek Lisans Programı, dijital değişimin ekonomik ve sosyal temellerinin teorik ve pratik çerçeveden analizinin yapılabilmesi, bu değişime uygun pazarlama ve işletme stratejilerinin geliştirilebilmesi için çok disiplinli bir program olarak tasarlandı. Program ekonomi, işletme ve iletişim bölümlerinden akademisyenler ve iş dünyasından eğitmenlerin verdiği derslerle uygulamalı bir şekilde yürütülüyor.

Yönetişim Yüksek Lisans Programı, lisans eğitimlerini işletme, finans, muhasebe, halkla ilişkiler alanlarında yapmış olanların yanı sıra farklı lisans alanlarından mezun olanlara da iş yaşamlarına katma değer sağlayacak bilgileri, uygulama örnekleriyle pekiştirerek sunuyor. Program kapsamında işletmelerin yönetiminde etkin görevler üstlenmeye hazır, yönetişim konusunda uzman yöneticiler yetiştiriliyor.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Uluslararası İlişkiler Doktora Programı, uluslararası ilişkiler alanında araştırmacılar ve öğretim üyeleri yetiştirmeyi hedefliyor. Programdan mezun olacak öğrencilerin Siyaset Teorisi, Karşılaştırmalı Siyaset, Siyasi Tarih, Türkiye Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler gibi siyasetin ana alanlarında yetkin çalışmalar üretebilmeleri için teorik ve ampirik donanıma kavuşturulması amaçlanıyor. Devlet dışı aktörlerin ve uluslararası kurumların da etkinleştiği yeni tür siyasal örgütlenme biçimlerinin ortaya çıktığı bir dönemde, söz konusu doktora programıyla siyasetin temel dönüşüm hatlarını kavramaya yardımcı olacak araştırmalar gerçekleştirilecek.

Yüksek lisans programları

Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce), İktisat, İşletme, İşletme (Tezsiz) Teknopark İstanbul, Kurumsal İletişim, Muhasebe ve Denetim, Pazarlama Yönetimi, Sinema, Uygulamalı Psikoloji, Dijital Ekonomi ve Pazarlama, İktisat (İngilizce), İşletme (Tezli/Tezsiz) Küçükyalı Yerleşkesi, İşletme MBA (İngilizce), Lojistik Yönetimi, Özel Hukuk, Reklam ve Stratejik Marka İletişimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uygulamalı Sosyoloji, Eğitim Yönetimi, İnsan Kaynakları Yöneticiliği, İşletme Analitiği, Kamu Hukuku, Medya ve İletişim Çalışmaları, Pazarlama Yönetimi (İngilizce), Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Yönetişim

Doktora programları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Medya ve İletişim Çalışmaları, Pazarlama Yönetimi, İşletme (İngilizce), Muhasebe ve Denetim, Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi, İşletme (Sütlüce & Küçükayalı), Özel Hukuk, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Uzaktan eğitim programları

Muhasebe ve Denetim (Tezsiz), Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi (Tezsiz), İşletme (Tezsiz)

01 Eylül 2020 Salı

Etiketler : Üniversitemiz