tatil-sepeti

Türkiye'de mobilya üreten tüm işletmelere açık olacak ve sektörün dijital kütüphanesi işlevini görecek dijital pazar; teknoloji, tasarım ve pazarlama uçlarının birleşerek en üst düzeyde sunulduğu bir platform olacak.

Dünyanın dört bir yanındaki ithalatçıların Türk mobilya üreticilerine ulaşmasını sağlayacak Heartmade Furniture (www.heartmadefurniture.com), Ocak 2023'te kullanıma açılacak.

Türk mobilyasının karakterini, ruhunu, vizyonunu ve ulusal kaliteyi uluslararası bir arenada tek bir merkez noktadan yaşanabilir bir ekosisteme dönüştürecek platform, sektörün çekim gücünü 365 gün tüm dinamikleri ile erişilebilir ve pazarlanabilir nitelikte canlı tutacak.

Platform; Etkileşimli Harita Motoru sayesinde her bir markayı kendine özel karakteri ile global pazarda erişilebilir bir görünüme taşıyacak. Çoklu Dil Seçeneği, İnteraktif Ürün ve Katalog Havuzu, Proje ve Haber Akış Yönetimi, Fuar Planlamaları ve Teknik Tasarım Araçları gibi birçok fonksiyonel özelliği de içinde barındıran platform, teknoloji, tasarım ve pazarlama uçlarını birleşerek en üst düzeyde sunulduğu dijital bir pazar niteliği taşıyacak.

Platform, Türkiye mobilya sektörünün en akıllı arama motoru olmayı hedefliyor.

"MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN BAŞARILARLA DOLU GEÇMİŞİ VAR"

Platformun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, her başarının bir hikayesi olduğunu belirterek, mobilya sektörünün de başarılarla dolu bir geçmişi bulunduğunu kaydetti.

"Yüzyıllardır ilmek ilmek işlenmiş, kadim Anadolu kültürümüz ve mirasımızla oluşmuş bir hikayemiz var. Üretimde, tasarımda, konsept yaratmada bu kültürel birikim ve miras en büyük hazinemiz" diyen Güleç, 2 bin yıla uzanan derin farklı kültürlerden bir mozaiğin olduğunu söyledi.

Güleç, "Farklı mobilya tarzı, farklı günlük kullanım alışkanlıkları, farklı kültürler ve dünyaya hediye edilmiş, sofa kültürü, divan kültürü ve benzeri onlarca fikir bu toprakların ürünü. Bugün sizlerle paylaştığımız bu projenin de temeli bu bilgi birikimini, bu kültürel mirası içeren üreticimizin dünya arenasında daha fazla, daha etkin ve daha derin boy göstermesinin zemini." ifadelerini kullandı.

"HAYAT İÇİN KALBİMİZLE ÜRETTİĞİMİZ TÜRK MOBİLYASINI DÜNYA İLE BULUŞTURMAK İÇİN DİJİTAL BİR BAKIŞ AÇISI GELİŞTİRDİK"

Ahmet Güleç, sektör olarak 10 yıldır "Türkiye mobilyası dünya markası" mottosunu kullandıklarını belirterek, Türk mobilya sektörünün başarısının arkasında yatan nedenlere değindi.

İşlerini gönülden yapan bir millet olduklarını ifade eden Güleç, "Tutku, adanmışlık ve fedakarlık bizim genlerimizde var. Duygusal insanlarız. Biz bir işi severek, aşkla yapıyorsak o işte bizimle dünyada kimse yarışamaz. Hayat için kalbimizle ürettiğimiz Türk mobilyasını dünya ile buluşturmak için dijital bir bakış açısı geliştirdik ve bu marka adıyla dijital bir platform kurduk." diye konuştu.

"SEKTÖRDEKİ TÜM PAYDAŞLAR PLATFORMA DAHİL OLACAK"

MOSFED Başkanı Güleç, heartmadefurniture.com'un sadece bir web sitesi olmadığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Dünyadaki teknolojik, tasarımsal ve pazarlama konusundaki son gelişmeleri kullanarak geliştirdiğimiz, sektörümüzdeki tüm paydaşlara kendilerini en iyi şekilde anlatma imkanı sunacağımız, kalbimizle ürettiğimiz Türk mobilyasını dünyaya duyurmayı hedeflediğimiz dijital bir platform. Heartmade Furniture ile Türk mobilya sektörünün tüm paydaşları tek bir platformda yer alacak. Platform üyelerimiz için eğitici, yön gösterici, adil, rekabete teşvik edici, özgünlüğü öne çıkaran içerik konseptinde olacak. Yanı sıra üyelerimiz şirketlerini, markalarını, çalışanlarını, ürünlerini, konseptlerini, felsefelerini ve değerlerini bu platformda anlatma fırsatı bulacak."

Güleç, bu markanın, içerik kalitesi ve dijitalin de gücüyle tüm dünyanın Türk mobilyasını daha iyi tanıması ve benimsemesi için yeni bir kapı açacağını bildirdi. Böylelikle iç pazardaki rekabetin ciddi oranda artacağını ve Türk mobilyasının gelişiminin daha da hızlanacağını aktaran Güleç, sektörün dikkatleri üzerine çekerek dünyada kendisine yeni bir yer edinmeye başlayacağını söyledi.

"GELECEK VİZYONUMUZ; MOBİLYALARIMIZIN KALİTESİNİN MÜHRÜ OLMASI"

Ahmet Güleç, "Bu projede ileriki vizyonumuz ise mobilyalarımızın kalitesi ve standartlarının da mührünün olması. Üreticilerimiz bu mühürle dünyaya açılmak için tasarımını, kalitesini ve teknolojisini geliştirmeye odaklanacak. Hem iç hem de dış piyasada insanların bu mührü gördüklerinde akıllarına direkt olarak ürünün ne kadar kaliteli olduğu gelecek." diye konuştu.

Güleç, halihazırda 200 gümrük noktasıyla Türkiye'nin en yaygın ihracat yapan sektörleri arasında yer aldıklarını kaydederek, şu bilgileri verdi: "Yıllık 10 milyar dolarlık üretimimiz var ve bunun ortalama 5 milyar dolarını ihraç ediyoruz. Hem üretim hem de ihracat potansiyelini büyütmek bizim elimizde. Pazar çeşitliliğimizin avantajıyla her girdiğimiz yeni pazara uyum sağlayabiliyor ve beklentileri çabucak karşılayabiliyoruz. Son 25 yılda Türkiye'nin mobilya üretiminde, tasarımında ve kalitesinde ciddi bir ilerleme yaşandı. 40 bin üreticimizden 15 bini ihracat yapıyor. 2023, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü. Bundan sonra dünya pazarından daha fazla pay almalıyız."

"TÜRK MOBİLYASINI DÜNYADA MARKALAŞTIRACAK"

MOSFED Başkanı Güleç, platformun tüm üreticilere açık olduğunu belirterek, "Bu portal başladığı gibi tüm sektörü kuşatıcı hale gelecek. Türk mobilyasını dünyada markalaştıracak ve tüm dünyaya Türk mobilyasını açacak bir platform olacak. Herkese kendisini tanıtma, ürünlerini gösterme, video ekleme, sitesine bağlanma imkanı, firma ile ilgili tüm bilgileri portala ekleme imkanı sunulacak. Burada moda, tasarım, mutfak, ofis, klasik mobilya, ev mobilyası ile ilgili dönemsel olarak kongre ve fuar gibi etkinlikler yapma imkanımız olacak." şeklinde konuştu.

Güleç, portalın adeta bir "dijital kütüphane" gibi hareket edeceğini ifade ederek, "Mesela bir mağazacı 'Ben Türkiye'den genç odası ithal etmek istiyorum' dediğinde buraya girecek ve ülkemizdeki tüm genç odası üreticilerini tasarımlarıyla ve kapasiteleriyle görebilecek." dedi.

Şu anda dünya mobilya pazarından yüzde 1,7 pay aldıklarını bildiren Güleç, 2030'da bu rakamı yüzde 5'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

12 Ekim 2022 Çarşamba

Etiketler : Sektörel