Türk firmalardan Mobil Dünya Kongresi'ne çıkarma

İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen dünyanın en önemli mobil teknoloji fuarları arasında yer alan Mobil Dünya Kongresi'nde Türk firmaları ürünlerini sergiliyor.

Giriş: 27.02.2024 - 13:49
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35


 

Fira Gran Via Fuar Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin milli katılımını İstanbul Ticaret Odası (İTO) organize ediyor. 200'e yakın ülkeden firmaların yer aldığı ve Türkiye'den 32 şirketin katıldığı fuarda, mobil teknoloji firmaları yeni ürünlerini tanıtıyor.

 

Reeder Satış Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karabıçak, fuarın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

 

Türkiye pazarında dengeyi oturttuktan sonra ihracata yönelme kararı aldıklarını ve firmanın fuara ilk kez katıldığını aktaran Karabıçak, Afrika'da dört ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve Kıbrıs'ta bir anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

 

Karabıçak, özellikle Afrika ve Türk Cumhuriyetleri'nden büyük talep aldıklarını kaydederek, "Yakın ve Orta Avrupa'dan bize yakın komşu ülkelerden talepler geldi. Onlarla görüşüyoruz. Ülke sayısında somut bir şey söylemek zor ama iyi bir işbirliği başlangıcı gözüküyor." ifadelerini kullandı.

 

Reeder Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Önder Polat, yakın zamanda başarılı bir halka arz süreci gerçekleştirdiklerini, 2023'ün en iyi performans gösteren şirketlerden biri olduklarını ve yatırımcı ilişkilerine ciddi bir ilgi olduğunun altını çizdi.

 

Şirketin yeni bir elektrikli araç imalatına başlayacağını duyurduklarını ve bu yönde yatırımcılardan olumlu geri dönüş aldıklarına dikkati çeken Polat, "Türkiye'de 200 dükkanımız var. Hepsi bize ait. Oralara da yatırımcılarımız gidip pozitif iletişime geçiyorlar. Ayrıca satışlarımıza da pozitif anlamda yansıdı. Çünkü çok ciddi bilinirlik yarattı." değerlendirmesinde bulundu.

 

"YENİ MÜŞTERİLERLE DEVAM EDEN GÖRÜŞMELERİMİZİ PEKİŞTİRMEK ADINA BURADAYIZ"

 

İ2İ Systems Üst Yöneticisi (CEO) Ayhan Kapusuz da telekomünikasyon alanında faaliyet gösterdiklerini ve bu alanda yazılım ve ürün geliştirme yaptıklarını belirterek, "Türkiye'de tüm Telekom operatörleri bizim müşterilerimiz. Yurt dışında ise Kanada, Fransa, Katar, Azerbaycan gibi farklı ülkelerde Telekom operatörleri bizim yazılım sistemlerimizi kullanıyor." dedi.

 

Kapusuz, ağırlıklı olarak ücretlendirme, faturalandırma ve gelir yönetimi işlemleri yaptıklarını ve altı ülkede faaliyet gösterdiklerini söyledi.

 

Fransa, Kanada, Azerbaycan, Katar, Belarus ve yakın zamanda yeni bir ülkeye daha satış yapacaklarını aktaran Kapusuz, "Bu fuarda mevcut müşterilerimizle görüşmeler yapmanın yanı sıra, yeni müşterilerle de ön görüşmeler ve devam eden görüşmelerimizi pekiştirmek adına buradayız. Ürünlerimizi ve şirketimizi aynı zamanda ülkemizi de tanıtmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

 

Odine Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Alagöz ise telekomünikasyon alanında, ekibiyle Tier-1 yazılım tanımlı ağlar, sanallaştırma, bulutlaştırma gibi devrim niteliğinde çözümler sunduklarının altını çizerek, şunları kaydetti: "Sektörden ayrışan mühendislik yeteneğimizle müşterilerimizin geleneksel altyapılarını dönüştürerek, yenilikçi çözümlerimizle sürdürülebilir bir gelecek inşa ediyoruz. Donanımdan yazılıma, tasarımdan bakıma kadar uzanan birçok alanda hizmet veriyoruz. 4 kıta ve 19 farklı ülkeyi kapsayan global ağımızla geleceğin bulut tabanlı altyapısını oluşturuyoruz. Önde gelen bulut tabanlı ve yazılım tanımlı sistem entegrasyon çözümleri sunarak, küresel telekomünikasyon şirketlerinin dünya standartlarına sahip sürdürülebilir ağlarını oluşturmalarına yardımcı oluyoruz."