tatil-sepeti

Türk bayraklı gemilerin yapım, onarım, tadilat ve kullanım aşamalarında tabi olacakları asgari emniyet ve yeterlik gereklerinin gözetim ve denetimi kapsamında, belgelendirme hizmetlerini Bakanlık adına yürütecek kuruluşlara ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nınGemiler İçin Yetkilendirilmiş Kuruluşlar Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

10 YILLIK PROTOKOL

Yetkilendirilmek üzere talepte bulunacak kuruluşlar Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne başvuracak.Şartları sağladığı tespit edilen ve talebi uygun değerlendirilen yetkilendirilmiş kuruluş ile Bakanlık arasında en fazla 10 yıllığına yetkilendirme protokolü imzalanacak.

Türk bayraklı gemilerin bir yetkilendirilmiş kuruluştan diğerine geçmeleri halinde geminin kayıtlarından çıkacağı kuruluş ile kayıt altına alacak yetkilendirilmiş kuruluş öncelikle idareye bilgi verecek. Bir önceki yetkilendirilmiş kuruluş tarafından geminin emniyetine yönelik tespit edilen eksiklik, kusur veya uygunsuzluklara yönelik düzeltici eylem planı İdare’nin onayına sunulacak.

ELEKTRONİK ORTAMDA

Yetkilendirilmiş kuruluşlar, yetkileri dahilindeki ve kayıt altına aldıkları Türk bayraklı gemilerle ilgili filo bilgileri ile bu bilgilerdeki değişiklikleri elektronik ortamda kolay erişilebilir şekilde İdare’nin kullanımına açacak.

ÖDENECEK ÜCRETLER

Yetkilendirilmiş kuruluş, protokol kapsamında verdiği hizmetlerle ilgili uluslararası sefer yapan Türk bayraklı gemilerden yasal sertifika düzenlediği gemiler için stabilite kitapçığıyla her bir sertifika başına 300 lira, belirtilensertifikaların yıllık, ara, periyodik onayları ile gemide bulundurulması zorunlu plan, el kitabı ve diğer doküman onayları ve bunlara gelen düzeltmeler nedeniyle yapılan onaylar için belge ve işlem başına 200 lira Bakanlığa ödeyecek.

Uluslararası sefer yapan yük, yolcu, römorkör ve çeşitli hizmet gemileri ile 12’den fazla yolcu taşıyan ticari yatlar bir yıl içinde yetkilendirilmiş kuruluşlarca düzenlenen klas sertifikasını alacak.

BAŞVURULAR 6 AY İÇİNDE

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde mevcut yetkilendirme protokollerinin yenilenmesine yönelik başvuru yapılacak. Mevcut yetkilendirilmiş kuruluşlar belirtilen gerekliliklerini yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en fazla 18 ay içinde yerine getirecek.

27 Ocak 2017 Cuma

Etiketler : Sektörel