tatil-sepeti
tatil-sepeti

Turizm ve MICE sektörü sürdürülebilirlik için İstanbul’da buluştu

Giriş: 25.05.2022 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

İstanbul Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs'a kadar sürecek fuar, dünyadan ve Türkiye'den kongre, toplantı ve etkinlik sektörü profesyonellerini ağırlayacak.

210 ulusal ve uluslararası firma ve 15 bin ziyaretçinin katılmasının beklendiği fuarda, B2B görüşmelerinin yanı sıra oturum programları ve network aktiviteleri gerçekleştirilecek.

Fuar, Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğunda, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) stratejik partnerliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı-TGA, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, TUROFED, TUROB, Antalya Tanıtma Vakfı, AKTOB ve Nirvana Cosmopolitan Hotels, Jolly Mice, Kaya Hotel&Resort ve Palazzo Luxurty Collection destekleriyle düzenleniyor.

Fuarın açılış töreni Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya'nın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, ACE of MICE organizasyonunun, turizm ve MICE sektörünü İstanbul'da buluşturmaya, ileriye taşımaya ve motive etmeye devam ettiğini belirterek, "Bu etkinliğin sektörümüz için önemli iş fırsatları yaratacağına, potansiyel ortaklıklara olanak yaratacağına inanıyoruz. Ülkemizi dünya MICE endüstrisinde tanıtmayı ve konumlandırmayı amaçladığımız bu organizasyonla pandemi süresince durgunluk yaşayan sektörümüzü hareketlendirmek en önemli hedefimiz." ifadelerini kullandı.

Ataman, fuarın, 20 ülkeden toplam etkinlik bütçesi 57 milyon 60 bin dolar olan ve 76 bin 150 kişilik grup potansiyeline sahip 46'sı uluslararası olmak üzere toplamda 124 satın almacıyı ağırlayacağını ve B2B toplantılarıyla sektörün ticari hacminin artmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin de MICE turizminin Türkiye için vazgeçilmez olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Tüm altyapı ve üstyapı imkanlarımızla MICE sektörü için kaynak yaratmak için çabalıyoruz. Türkiye Otelciler Birliği olarak MICE sektörüne değer veriyor, Türkiye’nin potansiyelinin açığa çıkıp gelişmesi için gayret sarf ediyoruz. Pandemi dönemi sonrasında MICE sektörünün Türk turizmine ne kadar katlı sağlayacağını biliyoruz. Bu nedenle MICE sektörüne ve ACE of MICE organizasyonuna destek vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Daha önce olduğu gibi bugün de inancımızı hiç kaybetmedik, Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinden umudumuzu hiç kesmedik. Dünyanın MICE potansiyelini Türkiye'ye getirmek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz."

"AMACIMIZ İSTANBUL'UN PAYINI ARTIRMAK"

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Başkan Yardımcısı Bahadır Yaşık ise "Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen turizm sektörü olarak kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Bu organizasyon sektör için artı değer yaratacaktır. Turizm, ülkemiz için lokomotif bir sektör. İstanbul'un küresel turizm pastasından alacağı payı artırmak, tüm dünyayı İstanbul'da buluşturmak en önemli hedefimiz. Pandemi döneminde turizm sektörü her türlü darbeyi aldı. Biz turizmciler olarak en kötüyü geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan da Türkiye'nin en güçlü olduğu alanların başında turizmin geldiğine işaret ederek, "Salgında yaşanan kötü gelişmeleri geride bıraktık. Yıllardır düzenli olarak turizmde dünyanın en büyük 10 başkentinden birisi olan İstanbul, pandeminin üzerindeki izlerini silmeye başladı. İstanbul Turizm Platformu'yla şehrimizde turizmin geleceğini planlamaya yönelik yenilikçi ve yaratıcı adımlar atıyoruz. Kentimizin uluslararası kongre ve fuarlar bakımından güçlendirilmesi, turizm vizyonunun temel unsurlarından bir tanesi." diye konuştu.

"MICE 50 SEKTÖRÜ İLGİLENDİRİYOR"

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, turizm sektörü olarak aslında ihracatçı olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Son 2 yıldır pandeminin etkisinde yaşadığımız sıkıntılardan söz etsek de önemimizi aktarmaktan hiç vazgeçmiyoruz. Ülkemizi içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkaracak en önemli sektörün turizm olduğunu ancak desteklenmezse, turizmcilerin farklı şikayetleri çözülmezse ve sektör beklentileri karşılanmazsa turizmden beklenen fayda alınamaz. MICE sektörünün turizmde büyük önemi var. 50'ye yakın sektöre etkisi, ekonomiye katkısı var. Ancak sorunlar çözülmedi. Çünkü anlaşılmadığımızı düşünüyorum. Çünkü gerektiği gibi desteklenmiyoruz. Turizm ülkemizin en önemli sektörü. Tüm sorunlara rağmen bu ülkede yaşayan turizmciler olarak son 30 yıldır başarılara imza attık."