Salı, 05 Kasım, 2024
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimlerinden Bonarego, turistlere, tur rehberine bağımlı olmadan serbestçe yeni yerler keşfetme imkanı sağlıyor. Bonarego’nun geliştiricisi Aslı Yılmaz, projesini ve hedeflerini İstanbul Ticaret’e anlattı.
Projenizin yenilikçi yönünü ve amacını anlatabilir misiniz?
Projemiz Bonarego ile seyahatlerinde bağımsız gezmeyi tercih eden turistlere cep telefonu üzerinden tur seçenekleri sunmayı hedefliyoruz. Böylece turistler gezdikleri yerler hakkında bilgi edinirken, kendi zaman dilimlerinde, kendi tempolarında, kimseye bağlı kalmadan seyahat deneyimleyebiliyor.
SERBEST SEYAHAT
Visa Card’ın yaptığı bir araştırma, tüm turistlerin yüzde 60’ının seyahat organizasyonunu kendi yapan, seyahat sırasında bir tur rehberinden hizmet almayan bağımsız turist denen kategoride olduğunu gösteriyor. Biz de bu turistlerin, gezi rehberleri, internet araştırmaları gibi zaman alan, ön araştırma gerektiren kaynaklar yerine, yerinde bilgi edinmelerini sağlayacak bir uygulama geliştirmeye karar verdik.
KAYNAK VİDEOLAR
Uygulamamız aynı zamanda bağımsız gezen bir turist için kaynak oluşturacak, video içerikli görsel bir gezi rehberi de sunuyor. Ayrıca kur çevirici, dil çevirmeni, hava durumu, toplu taşıma gibi turistlerin seyahatleri sırasında faydalandıkları çeşitli uygulamaların özelliklerini de uygulamamıza entegre ettik.
Hangi süreçleri tamamladınız? Müşteri kitleniz ne durumda?
Projemizin beta versiyonunu sınırlı İstanbul içeriğiyle iOS ve Android platformlarında yayınladık. Henüz test aşamasındayız, müşteri edinme çalışmalarına başlamadık. Ancak kaydolan profiller içinde Avustralya, ABD, Çin gibi kullanıcılar olması bizim gibi global bir girişim olmayı hedefleyen bu uygulamamız için umut verici.
Hedefleriniz neler? Proje için birlikte çalıştığınız özel isimler var mı?
Projemizde kullanıcının konumunu kullanarak gerçek zamanlı bilgi aktarabiliyoruz. Bu, özellikle dış mekanlarda, mahallelerde gezilen rotalar için kolaylık sunuyor. İleriye yönelik kullanıcı deneyimini zenginleştirecek farklı özellikleri de uygulamaya eklemeyi hedefliyoruz. Projemizde en önem verdiğimiz konulardan biri profesyonel rehberlerle çalışmak.
Rakiplerinize göre farklılaştığınız nokta tam olarak nedir?
Rakiplerimize göre içerik üretim süreçlerimizi pratikleştirdik. Bunun da uzun vadede daha sürdürülebilir bir girişim olmamızı sağlayacağını düşünüyoruz.
Projenin ülke ekonomisine katkısı olacak mı? Yurtiçi ve yurtdışı için planlarınız neler?
Hedefimiz Bonarego’nun global bir uygulama olması. Turizm, ekonominin kötü olduğu dönemlerde dahi her yıl büyüyen bir sektör ve bu da global girişimler için dev bir pazar demek. Global turizm pazarında doğru işleyen bir sistemle bir Türk girişimin yer almasının Türkiye ekonomisi için de katkıları olacaktır. Test pazarı olarak İstanbul’u seçtik. Bu da turizmde test edilecek bir ürün için çok yeterli bir pazar. Turistlere, Bonarego ile şehrimizin değerlerini tanıtacak olmamız da ülkemiz turizmi için katma değer oluşturacaktır.
GİRİŞİMCİLERE HEDEF KİTLE OLUŞTURMA DERSİ
Winglobal eğitimleri kapsamında 18 Haziran’da BTM’de gerçekleşen “Küresel Doğan Startup’lar İçin Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya” eğitimine, djital pazarlama uzmanı Oğuz Veli Yavaş katıldı. Girişimcilerle buluşan Yavaş, “Özel Hedef Kitle Oluşturma, Benzer Hedef Kitle Oluşturma, Dijital Pazarlama” konusunda bilgi aktardı.
STARTUP’LAR İÇİN HUKUK EĞİTİMİ
BTMFulya Yerleşkesi’nde düzenlenen Winglobal eğitimlerinde, 20 Haziran’da avukat Emre Akkaş girişimcilerle buluştu. “Küresel Doğan Startup’lar İçin Hukuk” eğitiminde Akkaş, “Hukukun Temel Kavramları, Elektronik Sözleşmeler ve Yatırım Hukuku” hakkında bilgi verdi.
03 Temmuz 2019 Çarşamba
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı