TÜBİTAK, yakın zamanda yürürlüğe girmesi planlanan, 9. AB Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa Programına dair deneyimli araştırmacıların yanı sıra, az deneyime sahip diğer katılımcılara odaklanan ve yeni Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Avrupa İnovasyon Ekosistemleri (EIE) girişimi ile ilgilenen araştırmacıları hedefleyen bir tanıtım etkinliği düzenliyor.
5-6 Temmuz tarihlerinde yapılacak Avrupa İnovasyon Ekosistemleri için 2021-2022 Çalışma Programı’nda, Avrupa İnovasyon Ekosistemlerinin bağlamı, vizyonu, hedefleri ve beklenen etkilerine ilişkin bilgilendirme yapılarak, çağrılarla ilgili genel bilgi verilmesi amaçlanıyor. Eğitime, Ufuk 2020 INNOSUP çağrılarında koordinatör olarak yer alan bir Türk firması da katılarak tecrübelerini paylaşacak. Etkinlik, katılımcılardan gelen soruları, interaktif bir şekilde cevaplama fırsatı sunan panelistler arasında gerçekleşecek olan ‘yuvarlak masa müzakeresi’ ile sona erecek.
Etkinlik kapsamında odaklanılacak çağrılar şöyle:
* Avrupa genelinde birbirine bağlanmış, kapsayıcı inovasyon ekosistemleri inşa etmek.
* Yüksek toplumsal değerle sürdürülebilir ticari büyümeyi hızlandırmak için inovasyon ekosistemleri içerisinde ve arasında ağ bağlantısını sağlamlaştırmak
* Yenilikçi KOBİ’ler için Avrupa Ortaklığına (Eurostars 3) destek vermek
Etkinlik ön kayıt formu için:https://docs.google.com/forms/d/1P0tCSux2Ewc9Cc2wuTrgWl7qcwyLTJtSFBWIMwnxnD4
ARAŞTIRMA KURUMLARINA ÖZEL
TÜBİTAK, ayrıca Ufuk Avrupa Twinning Çağrısı için 29-30 Haziran tarihleri arasında odak grup eğitimi verecek. Türkiye gibi genişleme ülkelerindeki araştırma kurumlarına yönelik eğitim, bu kurumlar ile AB düzeyindeki lider kurumlar arasında sağlam işbirliği bağlantıları kurulmasını hedefliyor. Eğitim, ayrıca araştırma yönetimi ve idari becerilerin geliştirilmesine yardımcı olacak.
Kayıt için: https://ufuk2020.org.tr/tr/haberler/ufuk-avrupa-twinning-cagrisi-odak-grup-toplantisi-29-30-haziran-2021-tarihlerinde