tatil-sepeti

HABER: GÖZDE YENİOVA

Yeni yıla hazırlıklarla birlikte kurumların 2018 destek programları da açıklanmaya başladı. Bunlardan ilk dikkat çeken, Türkiye Bilimsel ve TeknolojikAraştırma Kurumu(TÜBİTAK) oldu. TÜBİTAK, Ar-Gedestek bütçesini 2018 yılındayüzde1.2artışla2 milyar781.8 milyon TL’yeyükseltti. Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) programları kapsamında1 milyar 360 milyon TLdestek kullandıracak. Destek programından en büyük payı,471.4milyon TLödenek ile SanayiAr-GeDestek Programı alacak. Gelecek yıl Kamu Ar-Ge Destek Programı’na250 milyon TL,Akademik ve Uygulamalı Ar-Ge Destek Programı’na310 milyonTLaktarılacak.

9 DESTEK PROGRAMI

TÜBİTAK, 2018’de yeni bir destek sistemini de hayata geçirecek. Yeni destek sistemi,Ar-Ge, yenilik ve girişimcilikalanındaki faaliyetleri desteklemek amacıylaTeknoloji ve YenilikDestek Programları Başkanlığı(TEYDEP) tarafından yürütülen9destek programıyerine geçecek. Çağrılarla ‘Sanayi Destekleri’ ve ‘Arayüz Destekleri’ verilecek. Bu desteklerle pazara başarıyla ulaşan, katma değeri yüksek ürün ve hizmetler sağlayan sanayi Ar-Ge ve yenilik proje destekleri ile bu desteklerin daha yaygın, etkili ve verimli kullanılabilmesi için özel sektör, üniversite, kamu kurum ve kuruluşlarından ilgili paydaşlara arayüz destekleri sağlanacak.

KİM BAŞVURABİLİR

Girişimci adayları, sermaye şirketleri, üniversiteler, araştırma kurumları gibi çeşitli gerçek ve tüzel kişiler, çağrı konusu ve içeriğine uygun olarak desteklere başvuru yapabilecek. 2018’de, Bilim İnsanDestek Programları Başkanlığıtarafından ise ‘2244-Öncelikli Alanlarda Doktora Dereceli İnsan Kaynağı Yetiştirme Programı’ başlatılacak. Program kapsamında doktoralı insan kaynağı yetiştirecek üniversitelere destek verilecek.

HEDEF ODAKLI PROJELER

TEYDEP de gerçek ve tüzel kişilerin Ar-Ge, yenilik ve girişimcilik alanındaki faaliyetlerini desteklemek amacıyla yürütülen programların daha verimli hale getirilmesi için yeni bir destek sistemi tasarlıyor. TEYDEP, kuruluşundan bu yana mikro ölçekte Ar-Ge kültürü, Ar-Ge yapabilme becerisi ve kapasitesinin geliştirilmesi, bilgi birikimi oluşturulması ve üniversite-sanayi işbirliği yönünde katkı sağlıyor. Yeni destek sistemi ile kapasite ve bilgi birikiminin hedef odaklı projelere yönlendirilerek katma değeri ve rekabet düzeyi yüksek ürünlere dönüştürülmesi hedefleniyor.

25 Aralık 2017 Pazartesi

Etiketler : Sektörel