tatil-sepeti

Dört farklı enstitüde 2 bin 500’e yakın öğrenciye yüksek lisans ve doktora eğitimi veren İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin lisansüstü programlarının bahar dönemine başvurular başlıyor. Kariyerlerine yeni bir alanda devam etmek ya da lisans eğitimi aldıkları alanı daha da geliştirmek isteyenler, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne başvurularını 28 Kasım 2016 tarihinden itibaren yapabilecekler. Başvurular, 13 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecek.

TÜRKİYE’DE TEK

İstanbul Ticaret Üniversitesi, lisansüstü programlarını iş dünyasının beklentileri ve global gelişmeler ile ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendiriyor. Üniversite bünyesindeki Dış Ticaret Enstitüsü ile Finans Enstitüsü’nün Türkiye’de benzerleri yok.

Finans Enstitüsü

FİNANS MERKEZİ HEDEFİ

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans Enstitüsü, ulusal ve küresel, kamu ve özel, finans sektörüyle ilgili kuruluşlar, kamu otoriteleri, meslek kuruluşları, üniversiteler ile oluşturduğu işbirliği çerçevesinde, eğitim öğretim, araştırma ve uygulama örnekleri ve modelleri, akademik ve bilimsel etkinlikler diploma ve sertifika programları sunuyor. Enstitü, bu bağlamda Türkiye’deki benzerlerinden ayrışıyor. Enstitüdeki programlar; bankacılık, sigortacılık, sermaye piyasası, finans ana bilim dallarında teori ve uygulamaların farklı bileşimleri şeklinde dizayn edildi. Tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarının içeriği bu yaklaşımla hazırlandı.

Türkiye’de ilk olan Finans Enstitüsü; İstanbul’un küresel ölçekte finans merkezi olma hedefleri ile uyumlu olarak çalışma alanını, özel ve kamu kesimi odaklı finans teorisi, yönetimi ve politikası, finansal ekonomi ile uygulamalı finansı dikkate alarak bütünleşik bir perspektifle yapılandırıldı. Enstitü bünyesinde altı yüksek lisans ve üç doktora programı var.

Dış Ticaret Enstitüsü

ÜNİVERSİTENİN NÜVESİ

Dış Ticaret Enstitüsü, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin nüvesini oluşturan lisansüstü akademik birim olarak tanımlanıyor. Türkiye’nin ilk ve tek dış ticaret enstitüsü olma farklılığına sahip olan enstitü, akademik düzeyde lisansüstü programlar açmanın yanı sıra piyasaya yönelik sektörel bazda uygulamalar ve araştırmalar da yapıyor. Enstitü ayrıca dış ticarete ilişkin verileri ve bilgileri derlemek ve değerlendirmek üzere Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) ve Türk Eximbank gibi kuruluşlarla sektörel işbirliklerine aktif olarak katılıyor. Dış Ticaret Enstitüsü’nde de tezli ve tezsiz yüksek lisans yapılabiliyor. Enstitü bünyesinde iki farklı alanda doktora programı yürütülüyor. Enstitü faaliyetlerini Sütlüce Yerleşkesi’nde sürdürüyor.

Fen Bilimleri Enstitüsü

10 FARKLI PROGRAM

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 10 farklı programla yüksek lisans ve doktora eğitimi veriyor. Yüksek lisanslarını Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yapmak isteyenler tezli ve tezsiz programlardan birini seçebiliyor. Enstitü bünyesinde yer alan Mücevherat Mühendisliği ile Gayrimenkul Geliştirme, Kentsel Dönüşüm ve Planlama programları da Türkiye’de tek olma özelliğini taşıyor. Fen Bilimleri Enstitüsü Küçükyalı Yerleşkesi’nde bulunuyor.

Sosyal Bilimler Enstitüsü

SEKTÖRÜN DUAYENLERİ

Sosyal Bilimler Enstitüsü, 23 yüksek lisans, beş doktora programı ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyor. Enstitüden mezun olanlar değişik sektörlerde orta ve üst düzey yönetici olarak çalışma hayatlarını sürdürüyor. Sütlüce ve Bursa Yerleşkelerinde faaliyette bulunan enstitünün öğretim elemanı kadrosunda, finans ve reel sektörün duayenleri de yer alıyor.

SPL LİSANSI ALMA ŞANSI

Finans Enstitüsü’nün yüksek lisans programlarından biri özellikle dikkat çekiyor. Enstitü bünyesinde açılan Sermaye Piyasası Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları ile piyasa profesyonellerinin bugünün sermaye piyasalarında başarı elde etmeleri için gerekli olan üst düzey bilgi ve analitik beceri ile donatılması hedefleniyor. *Programın en büyük özelliği, öğrencilerine Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kurulu (SPL) ile yapılan protokol sayesinde lisanslama sınavlarına uygun bir içerik sunması. Program öğrencileri bir yandan sermaye piyasası alanında uzmanlığını geliştirici bir yüksek lisans yapma imkânını elde ederken, bir yandan da SPK lisanslama sınavlarına hazırlanma olanağı buluyor. Program içerisinde yer alan dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler aynı zamanda SPL’nin ilgili modüllerinden de başarılı sayılıyor. Mezunlar ayrıca sınava girmelerine gerek kalmadan, programlarını başarıyla tamamladıklarında transkriptlerindeki derslere göre ilgili lisansı, SPL’ye başvurarak alabiliyor. Bu şekilde öğrenciler finans sektöründe birçok alanda çalışabilmek için bir önkoşul olan SPL lisanslarını, ek bir zaman ve hazırlığa ihtiyaç duymadan elde etme imkânına sahip oluyor.

İNDİRİM VE BURS İMKANI VAR

İstanbul Ticaret Üniversitesi lisansüstü programlarına başvuranlar arasında gerekli şartları sağlayanlar indirim ya da burs da elde edebiliyor. Şehit çocukları, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde okuyan kardeşi olanlar, İTO Meclis üyeleri, İTO ve iştiraklerinde personel olarak çalışanlar, İTO üyeleri, Türkiye’deki Ticaret ve Sanayi Odalarında yönetim kurulu üyesi, meclis başkanı ve başkanlık divanı üyesi olanlar, İstanbul Ticaret Üniversitesi mezunları, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (TİDER) üyeleri, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri, engelli öğrenciler çeşitli oranlardaki indirimlerden faydalanabiliyor. Üniversite ayrıca eş indirimi, kamu personeli indirimi gibi başlıklar altında da indirimler uyguluyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalanan kuruluşların mensupları da lisansüstü programlarındaki indirimlere tabi tutuluyor.
İstanbul Ticaret Üniversitesi ayrıca lisansüstü programları için burslar da veriyor. Üniversitenin sağladığı burslar ve indirimlere www.ticaret.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

16 Kasım 2016 Çarşamba

Etiketler : Üniversitemiz