tatil-sepeti

HAMİT KARDAŞ

İstanbul Ticaret Üniversitesi, pandemi sürecinde öğrencilerine en iyi online eğitimi verirken, düzenlediği etkinliklerle de mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor. TİCARET, son olarak TRT işbirliği ile düzenlenen İletişim ve Medya Eğitimi’nde medya profesyonellerini öğrencilerle buluşturdu.

TRT İLE 12 AYRI EĞİTİM

Online olarak düzenlenen etkinlikte, geleceğin iletişimcilerine 12 farklı konuda eğitim verildi. TRT’de görev yapan medya profesyonelleri, üç gün boyunca iletişim öğrencilerine bir yandan mesleğin inceliklerini anlatırken, bir yandan da tecrübelerini aktardı.

DİKSİYONUN TEMELLERİ

İlk programda TRT spikerlerinden Fulin Arıkan, ‘İletişim nedir’ konulu bir seminer verdi. Arıkan, ikinci seminerinde ise Türkçe’nin doğru kullanımına dair bilgiler paylaşarak, diksiyonun temelleri üzerinde durdu. Sesleri doğru çıkarmanın basit kurallarını da anlatan Arıkan, öğrencilerin dili doğru kullanmaları için ipuçları verdi.

BELGESEL YAPIMCILIĞI

TRT’nin belgesel yapımcılarından Zeynep Keçeciler ise belgesel yapımcılığını anlattığı seminerinde, Türkiye’de ve farklı coğrafyalarda belgesel yapmanın zorluklarından bahsetti. Etkinlikte, ayrıca Keçeciler’in ‘Anne Gidince’ belgeseli de gösterildi.

BAŞARILI MUHABİRLİĞİN SIRRI

Muhabir Abdullah Koltuk da televizyon haberciliğini konu aldığı seminerinde, röportaj ve anonsların incelikleri üzerinde durdu. Koltuk, iletişim öğrencilerine başarılı bir muhabir olmak için yapılması gerekenleri de aktardı.

MOBİL CİHAZLARLA ÇEKİM

TRT muhabiri Mehmet Kancı, verdiği seminerde savaş ve çatışma bölgelerinde gazeteciliği anlattı. Çatışma bölgelerinden haber aktarmanın zorluklarına değinen Kancı, uluslararası haberciliğin temel esaslarını da paylaştı. Programın son seminerinde ise TRT başkameramanlarından Sabri Savcı, mobil cihazlarla yayın kalitesinde çekim yapmanın tekniklerini anlattı.

İSTİKLAL MARŞI’NIN 100. YILI UNUTULMADI

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı dolayısıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bir etkinlik düzenlendi. ‘İstiklal Marşı’nın 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’ başlıklı panelde, İstanbul Üniversitesi E. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Beyhan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mecit Eş ve Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Mehmet
Akif ve İstiklal Marşı’nı farklı yönleri ile ele aldı.

ETKİNLİKLER YOUTUBE’DAN TAKİP EDİLEBİLİR

Üniversitenin Youtube kanalında neredeyse her gün bir etkinlik düzenleniyor. Pandeminin başladığı dönemden bu yana 300’ün üzerinde faaliyet gerçekleşti. Bugüne kadar düzenlenen etkinliklerde kültür, sanat, edebiyat ve akademi camiasının önemli isimlerinin yanısıra sektör temsilcileri, öğrenciler ve izleyicilerle buluşturuluyor. Etkinliklerin tümü üniversitenin Youtube hesabından izlenebiliyor.

DOĞADA SANAT VAR

Çevre ve Doğa Bilimleri Merkezi tarafından Doğada Sanat Var Çalışma Grubuyla işbirliği halinde düzenlenen ‘Doğada Sanat Var’ seminerleri de haftalık periyodlarla sürüyor. Her hafta tabiata dair bir konunun ele alındığı seminerlerle çevredeki muhteşem güzelliklerin varlığından haberdar olup sanatla harmanlanmasına tanık olunması amaçlanıyor.


BİLİM VE TOPLUM BULUŞMALARI

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Ekim 2019’da başlattığı Bilim ve Toplum Buluşmaları konferans serisinin 16’ncısı gerçekleştirildi. Programda Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Detlev Quintern, ‘Seka Kağıt Fabrikası’ndan Göbeklitepe’ye: Müzeler, Kültürel Miras ve Halk Tarihi’ başlıklı bir sunum yaptı. Bilim ve Toplum Buluşmaları, aylık periyodlarla devam edecek.

05 Nisan 2021 Pazartesi

Etiketler : Üniversitemiz