tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde öğrenim hayatına devam etmek isteyen farklı üniversitelerin öğrencileri, merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş için 6-17 Ocak 2020 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Başvuru sonuçları 23 Ocak 2020’de ilan edilecek. İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan yönetmelik ve üniversite tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yurtiçi üniversitelerde (ÖSYM tarafından merkezi puanla yerleşmiş ve halen kayıtlı) öğrenim gören öğrenciler yatay geçiş yapabilecek. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde öğrenim gören ve bölüm değiştirmek isteyen öğrenciler de üniversitenin web sitesinde ilan edilen esaslar çerçevesinde yatay geçiş başvurusu yapma hakkına sahip.

ŞARTLAR NELER

Kurumlar arası yatay geçiş için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndaki yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış olma şartı aranıyor. Yurtdışındaki diğer yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapamıyor. Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki ÖSYM puanının, geçmek istediği diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekiyor. Üniversite, ilgili yıldaki burslu programının taban puanına eşit veya üstünde puana sahip olan öğrencilere o programın burs oranını uygulayacak. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvuru belgeleri, ilan edilen tarihlerde Sütlüce veya Küçükyalı’daki Fakülte İdari Ofis Müdürlükleri’ne elden teslim edilecek. Yatay geçiş yerleştirme ve intibak işlemleri, ilgili Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile yapılacak. Adayların Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin bölümlerine başvurmak için Küçükyalı Yerleşkesi’ne, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile İşletme Fakültesi’nin bölümlerine başvurmak için ise Sütlüce Yerleşkesi’ne gitmeleri gerekiyor.

GİRİŞİMCİ ADAYLARI ‘MARKA’YI ÖĞRENDİ

Ticaret Kuluçka söyleşileri kapsamında düzenlenen ‘Girişimciler İçin Markalaşma Yol Haritası’ konulu panel gerçekleştirildi. Tüm Girişimci ve İş Mentörleri Derneği (TUGİM) Başkanı Nuri Murat Avcı’nın moderatörlüğün-deki panele, Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı ve Bilim Virüsü kurucusu Şule Yücebıyık ile Alwiser kurucusu Erkan Yıldırım konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar; markalaşma, markalaşma süreçleri, marka özellikleri, stratejik marka konumlandırma ve marka iletişimi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı ve Bilim Virüsü kurucusu Şule Yücebıyık, Bilim Virüsü’nü nasıl hayata geçirdiğini anlattı. Marka oluşturmada iletişimin önemine dikkat çeken Yücebıyık, “Girişimciler markalaşma süreçlerini, iletişimci ile birlikte yürütmeli” dedi. Alwiser kurucusu Erkan Yıldırım ise girişimcilerin markalarını oluştururken sorunlar yaşayabileceklerini belirterek, “Hata yapmaktan korkmayın. Tekrar deneyin. Hatalarınızın nedenlerini iyi analiz edin. Dünya çapında başarılı firmalar da iş süreçlerinde hata yapabiliyorlar” diye konuştu. Panelden sonra gerçekleşen toplantıda girişimcilere marka mimarisi oluşturma yolunda destek olmak için İstanbul Ticaret Üniversitesi, TÜGİM ve Şule Yücebıyık ile bir çalışma başlatılması yönünde karar alındı.

ÜNİVERSİTELERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2018 Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ‘TİCARET KULUÇKA’da Teknolojik Girişimciliğin Geliştirilmesi Projesi’ çerçevesinde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdül Halim Zaim, yurtdışı teknopark ve girişimcilik ekosisteminin Türkiye’de anlatılmasının önemine değindi. Prof. Dr. Zaim, “Ülkemizdeki insan gücünün kazanılması ve girişimlerin ekonomiye katma değerli ürün olarak döndürülmesi çok önemli. Ar-Ge merkezleri ile teknopark-ları daha verimli hale getirmek için üniversite ve ilgili kurumlara büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

2. EL OTOMOTİV SATIŞ DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ İÇİN GERİ SAYIM

İstanbul Ticaret Odası Motorlu Taşıt Satış ve Servisi Meslek Komitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘İkinci El Otomotiv Satış Danışmanlığı Eğitimi’nin 10. dönem başvuruları devam ediyor. Katılımcılara ücretsiz olarak sunulan eğitim, 27 Ocak 2020’de başlayacak ve 9 Şubat 2020 günü sona erecek. Eğitim hafta içi pazartesi, çarşamba, cuma ve hafta sonu 09.00-13.30 saatleri arasında verilecek. Eğitim programı, 48 saat teorik, 6 saat uygulama olmak üzere toplam 54 saat olarak tasarlandı. Programda, teorik eğitimde kazanılan bilgiler sahada uygulama eğitimi ile pekiştirilecek. Program sonunda katılımcılara ölçme/değerlendirme sınavı yapılarak, başarı ile tamamlayanlara üniversiteden onaylı sertifika verilecek. Ayrıntılı bilgi için: http://hbo.ticaret.edu.tr,, Tel: 0212 266 70 22-23

09 Ocak 2020 Perşembe

Etiketler : Üniversitemiz