Üniversitenin 2001’de kuruluşuyla birlikte Ticari Bilimler Fakültesi adıyla eğitime başlayan İşletme Fakültesi, zaman içinde akademik kadrosu, öğrenci sayısı ve niteliği, sunduğu fiziki ve sosyal imkanlar ile gelişti.
ZENGİN MÜFREDAT
İşletme Fakültesi, ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesinde öncü fakültelerden biri olmayı hedefliyor. Alanlarında uzman, iş dünyası deneyimine sahip üretken bir akademik kadroyu bünyesinde barındıran fakülte, üniversitelerin benzer akademik kurumlarından ciddi anlamda ayrışıyor. Fakülte bünyesinde açılmış bölümlerin teorik kurgusunun yanı sıra iş dünyası pratiğine de yer veren müfredat, hedefleri destekliyor. Mesleki seminer dersleri, bankacılık uygulama şubesi, foreks laboratuvarı, Borsa Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı (BISTLAB) ve benzeri uygulamalı etkinlikler yoluyla iş adamlarının ve ekonomik birimlerde görev alan profesyonellerin deneyimlerini öğrencilerle paylaşmalarını sağlıyor.
BORSA SİMÜLASYON LABORATUVARI
Sütlüce Yerleşkesi’nde bulunan BISTLAB, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. BISTLAB’da lisans, yüksek lisans, doktora veya sürekli eğitim merkezleri öğrencilerine yönelik eğitimler gerçekleştiriliyor.
BANKACILIK UYGULAMA MERKEZİ
İşletme Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü, VakıfBank işbirliğiyle bankacılık ve finans eğitimine çağ atlatan bir uygulamayı bünyesinde barındırıyor. Sütlüce Yerleşkesi’nde eğitim amaçlı kullanılan Türkiye’nin tek Bankacılık Uygulama Merkezi, kapalı devre bir banka şubesi gibi işlev görüyor. Öğrenciler merkezde, bankacılık işlemlerini sanal ortamda uygulayabiliyor.
FAKÜLTE BÖLÜMLERİ
* Finans ve Bankacılık (İngilizce)
* İşletme
* Havacılık Yönetimi
* Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce)
* İktisat (İngilizce)
* İşletme (İngilizce)
* Uluslararası Ticaret (İngilizce)
* İktisat
* Lojistik Yönetimi
* Uluslararası Ticaret ve Finansman
YENİ BÖLÜMLER
Fakülte bünyesinde bu sene yeni lisans bölümleri de açıldı. Uluslararası Ticaret ve Finansman (Türkçe) ve Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce), bu dönem ilk defa öğrenci alacak. Yönetim bilişim sistemleri, yönetimin temel kavramlarını, bilgi teknolojilerini ve bilgisayarı içeren disiplinlerarası bir alan. Uluslararası Ticaret ve Finansman ise başta uluslararası ekonomi olmak üzere işletme, finans, hukuk, siyaset gibi birçok farklı alanda uzmanlaşma imkanı sağlayan müfredat programına sahip.