Pazar, 24 Kasım, 2024
HABER: HAMİT KARDAŞ
İstanbul Ticaret Üniversitesi, doluluk oranlarında yeni bir rekora imza attı. Üniversitenin kontenjanı bu sene yüzde 99.5 dolarken, bu oran kayıtlara da yansıdı ve yerleşen öğrencilerin kayıt olma oranında da yeni bir rekor kırıldı. TİCARET’e yerleşen öğrenciler, İstanbul Ticaret Odası’nın da desteğiyle sayısız imkandan faydalanabiliyor. Teknoloji Transfer Ofisi, öğrencilerin fikirlerinin ticarileşmesi için her türlü danışmanlık ve desteği sunarken, Kariyer Planlama Merkezi de eğitim döneminde iş dünyasıyla tanışmalarını sağlıyor. En iyi üniversite kütüphaneleri arasında yer alan kütüphanede ise öğrencilerin gelişimi için sayısız kaynak var.
KARİYER PLANLAMA MERKEZİ
İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi (KAMER), TİCARET öğrencilerinin ve mezunlarının kariyer planlaması, uygulaması ve geliştirilmesi ile ilgili başarılı çalışmalar yapmaya devam ediyor. TİCARET KAMER, iş dünyasında artan rekabet şartlarının gerektirdiği nitelikli istihdam ihtiyacına paralel olarak öğrenci ve mezunların kariyer yolculuğunda yanlarında yer alıyor; bu yolu emin adımlarla ve daha hızlı yürümeleri için faaliyetler yürütüyor.
Kariyer Planlama Merkezi, mezun ve öğrencilerin kişisel ve profesyonel gelişimlerini desteklemek amacıyla alanında uzman profesyoneller ve eğitimciler tarafından eğitim programları düzenliyor. Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak staj imkanlarını geliştiriyor ve danışmanlık hizmetleri yürütüyor.
STAJ VE İSTİHDAM DESTEĞİ
KAMER’in kariyer portalında staj ilanları, yarı zamanlı ve tam zamanlı iş ilanları yayınlanarak, öğrencilerin staj yeri bulması ve mezunların istihdam edilmesi hususunda destek sağlanıyor. Portalda ayda ortalama 80 ile 100 arasında firmanın staj ve iş ilanları yayınlanarak, öğrenci ve mezunlara duyuruluyor. Portalda ayrıca CEO’larla yapılan söyleşiler, ailelere yönelik tavsiyeler, kitap incelemeleri ve özetleri, mezunların hangi alanlarda çalışabilecekleri ve mesleklerin gerektirdiği yetkinliklerin neler olduğu gibi çalışmaların anlatıldığı meslek rehberi ile çeşitli faydalı bilgiler de yer alıyor. Kariyer Merkezi, öğrencilere staj konusunda da destek oluyor. Her yıl ortalama bin 200 öğrencinin staj işlemleri KAMER tarafından gerçekleştiriliyor.
KARİYER GÜNLERİ
KAMER, öğrencilere ve mezunlara kariyer danışmanlığı da yapıyor. Kariyer danışmanlığı hizmeti ile öğrencilere ve mezunlara hedef belirleme, meslekleri tanıma, sektörel bilgiler edinme, etkin özgeçmiş ve ön yazı yazma, örnek prova mülakatları gibi alanlarda destek veriliyor. Prova mülakatlar ile gerçek mülakat sürecine hazırlanmalarına yardımcı olunuyor. KAMER, her yıl geleneksel olarak yerel ve global firmaların katılımıyla Kariyer Günleri etkinliği düzenliyor. Bu etkinliklerde öğrencilerin katılımcı firmalarla tanışmasına imkan sağlanıyor. Öğrenciler, iş dünyasından yetkililerle bir araya gelerek, sektördeki gelişmeler, işe alım süreçleri, kariyer ve terfi olanakları gibi konularda bilgi alıyor. Pandemi süreci ile birlikte Kariyer Günleri etkinliği de online olarak yapılıyor.
TEKNİK GEZİLER
KAMER, Teknopark İstanbul’da öğrencilerin profesyonel gelişimlerini desteklemek amacıyla inovasyon, teknoloji, Ar-Ge ve girişimcilik gibi konularda hizmet veren kurumlara yönelik turlar da düzenliyor. Ayrıca öğrencilerin üniversitede edindikleri akademik bilgilerin iş dünyasına yansımasını görebilmeleri için çeşitli firmalara teknik geziler gerçekleştiriliyor.
ZENGİN KÜTÜPHANE
Bünyesinde 125 binin üzerinde basılı kitap, 375 bin elektronik kitap, süreli-süresiz yayınlar, tezler, e-dergiler, ulusal ve uluslararası veri tabanları barındıran İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphanesi; ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra akademisyenlere ve araştırmacılara da hizmet veren bir bilgi merkezi konumunda. Zengin kaynak içeriğine sahip kütüphane, iki ayrı yerleşkede pandemi şartlarına uygun olarak hizmet veriyor.
Sütlüce Yerleşkesi’nde 3 bin metrekare, Küçükyalı Yerleşkesi’nde de 600 metrekare alan, kütüphane olarak düzenlenmiş durumda. Yani toplam alan, neredeyse bir futbol sahasına eşit. Kütüphanede ağırlıklı olarak Türkçe ve İngilizce dillerinde yayınlar bulunuyor. Bu yayınlar, üniversitenin eğitim politikalarını ve bilimsel araştırmaları destekleyici nitelikte.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphanesi, üniversite bünyesinde yürütülen eğitim faaliyetlerine paralel olarak araştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlamanın yanı sıra basılı ve elektronik ortamda üretilen her türlü bilgiyi, çağın sunduğu teknolojiler aracılığıyla kullanıcılara ulaştırmayı ve onların bilgi gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyor. Bu çerçevede hedef de büyük: Kütüphanecilik ve bilgi, bilim alanında yapılan her türlü gelişmeyi takip ederek büyüyen, modern teknoloji ve fiziksel olanaklara sahip, üniversite ve ülkenin gelişimine katkı sağlayan bir kütüphane olmak. Kütüphanenin kaynak ve hizmetlerinden etkin biçimde yararlanmasını sağlamak amacıyla lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrenci gruplarına kullanıcı eğitimleri veriliyor. Eğitimler, akademisyenlerden gelen talepler doğrultusunda, öğrencilerin akademik düzeyine göre hazırlanıyor. Referans hizmeti ile kütüphane kaynaklarının etkin biçimde kullanılması sağlanıyor. Ayrıca yüz yüze, telefon, anlık ileti ve e-posta ile destek verilmeye devam ediliyor.
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE EN İYİ GİRİŞİM ÖDÜLÜ
İstanbul Ticaret Üniversitesi mühendislik öğrencileri tarafından kurulan Joysper girişimi, TEKNOFEST Ankara’da, eğitim teknolojilerinde en iyi girişim ödülünü aldı. Joysper, otizm spektrum bozukluğu yaşayan 3-12 yaş arasındaki çocuklar için geliştirdiği JoyBot ve JoyApp ürünleri ile eğitimde kişiselleştirilmiş ve etkileşim odaklı bir yaklaşım sunuyor. Bu ürünler, otizmli çocukların öğrenme süreçlerini daha etkili ve keyifli hale getirirken, aynı zamanda ailelere ve terapistlere de büyük destek sağlıyor.
TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ
Bilim ve sanayiyi buluşturan bir merkez haline gelen İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TİCARET TTO), 100’den fazla kurum ve kuruluşla yaptığı anlaşmalarla işbirliği ağını genişletiyor. TİCARET TTO’nun gelecek dönem belirlediği tematik alanlar ise yapay zeka, adli bilişim, siber güvenlik ve dijitalleşme olacak.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla firmalara; ulusal ve uluslararası proje yazımı ve yürütülmesinin yanında üretim ve yönetim süreçlerinin geliştirilmesi için Ar-Ge ve uygulama laboratuvarlarında akademik ve teknik destek veriyor.
TİCARET TTO, üniversite-sanayi ve sanayi-sanayi işbirliklerinin güçlendirilmesi, Ar-Ge ve inovatif faaliyetlerin yaygınlaşması, fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve teknolojinin ekonomiye kazandırılarak yüksek katma değerle ticarileşmesine bir arayüz görevi görüyor. Ayrıca, ön kuluçka ve kuluçka merkezleriyle girişimci adaylarına çalışma ortamı sunularak, melek yatırımcı ve danışmanlık destekleri sağlanıyor.
TİCARET Teknoloji Transfer Ofisi, girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği, Genç Başarı Vakfı, MOBESE Akademi, Vakıf Katılım gibi kurumlarla ortak çalışmalar yürütüyor.
18 Eylül 2023 Pazartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi