Cuma, 22 Kasım, 2024
Uluslararası Şile Bezi Kültür-Sanat Festivali, El Sanatları Fuarı ve Şile Bezi Sergisi bu yıl 28’inci kez düzenlendi. Etkinlikte Şile Bezi’nin küreselleşmesi üzerinde duruldu. Ayrıca Şile Bezi’nin geçmişten bu güne kadar Şile’yi dünyaya tanıtan önemli bir unsur olduğu kaydedildi. Bu açıdan Şile Bezi’nin kültürel tema olarak korunması ve ekonomik varlığının sürdürülmesi gerektiği tartışıldı.
TEKSTİLİ İYİ BİLİYORUZ
Etkinlikte düzenlenen panelde konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim sektöründe ilerlemiş ve bu işi en iyi bilen ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Çağlar, özellikle istihdama çok büyük katkı sağladığı için tekstili her zaman önemsediklerini belirterek, bu bağlamda Ar-Ge faaliyetlerine önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Çağlar, “Sektörün marka değerinin ve rekabet gücünün artırılması üzerine yapılan bütün çalışmaları destekliyoruz. Şile gerçekten bir model ve bunu da canlı tutmamız lazım” dedi.
AVRUPA’YA GİDİYOR
Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ise tarihi geçmişi çok eski yıllara dayanan Şile Bezi’nin korunması ve markalaşması için önemli adımlar attıklarını söyledi. Tabakoğlu, “Şile Bezi’ni Türkiye’nin ikinci ihracat kolu olarak görüyoruz. Şile’de binlerce tezgah bez işlemek için çalışıyor. Başta Fransa ve İspanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesine Şile Bezi’ni taşıyoruz” dedi. Şile Bezi Kültür-Sanat Festivali, El Sanatları Fuarı ve Şile Bezi Sergisi 16 Ağustos’ta sona erdi.
20 Ağustos 2015 Perşembe
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma