Salı, 05 Kasım, 2024
Toplantıya İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekstil İhtisas Komitesi Başkanı Servet Samsama, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Bahadır Yaşık ve Burhan Polat da iştirak etti.
HABER: SOYHAN ALPASLAN
Kuru temizleme, çamaşır hane, boyahane, halı ve kot yıkama alanlarını tek çatı altında toplayan 43 No’lu Tekstil Terbiye Meslek Komitesi İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) sektörel toplantı düzenledi.
“Kot Yıkama ve Boyahanelerin Sektörel Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu toplantının oturum başkanlığını İTO Meclis ve Komite Üyesi Birol Hacıoğlu yaptı.
ÇEVRE YÖNETMELİKLERİ
Toplantının açılış konuşmasını İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç yaptı. Tekstil terbiye sektörünün 2017 yılındaki 18 milyar dolarlık konfeksiyon ve 10 milyar dolarlık kumaş ihracatındaki çok önemli rolüne dikkat çeken Avdagiç, “Çevre yönetmeliklerinin her şeyin önüne geldiği bir döneme giriyoruz. Bu dönemde sektörden tüm yönetmeliklere tam uygunluk belgeleri istenmeye başlayacak. Bu nedenle gerekli belgelendirme ve altyapı çalışmalarımızı yerine getirmek durumundayız” dedi.
KAYIT DIŞINI ISLAH EDELİM
Sektöre “Hedefinizi; kayıt dışı çalışan, yönetmeliklerin büyük kısmına uymayan meslektaşlarınızı ıslah etmek ve onları olmaları gereken yere getirmek olarak belirleyebilirsiniz” çağrısında bulunan Avdagiç, “Biz de yönetim olarak getireceğiniz projelerin destekçisi olacağız” mesajını verdi. Avdagiç, İstanbul’un kendi içindeki sanayisini muhafaza etmesi, gerekiyorsa ıslah edip büyütmesi ve yeni alanlar açması gerektiğine işaret etti.
BİRLİKTELİĞİMİZİ ARTIRMALIYIZ
Sektörün birlikteliğini sağlamlaştırarak mukavemetini de güçlendireceğine dikkat çeken oturum başkanı Meclis Üyesi Birol Hacıoğlu, “Bunun için daha çok bir araya gelmeliyiz. Ekmeğimize saygı duymalıyız ki sorunlarımızı çözelim. Kuyum sektöründen daha değerli bu sektöre sahip çıkmalıyız. Bu toplantıdan çıkan sonuçlar bizim için bir yol haritası olacaktır” şeklinde konuştu. Toplantıya katılan sektör mensupları kürsüye çıkarak söz aldı, sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi.
GECE VARDİYALARINI KALDIRMALIYIZ
Birol Hacıoğlu / İTO Tekstil Terbiye Meslek Komitesi Meclis Üyesi: En kısa zamanda gece vardiyaları kaldırılmalı. Böylece suni iş potansiyelinin ve iş kazalarının önüne geçilebilir. Sektörün Ar-Ge ve Ür-Ge’ye ciddi anlamda yatırım yapması lazım. Anlaşabilecek firmalarımızın güçlerini birleştirerek şirket evlilikleri yapması gerekiyor. Personelin aidiyet duygusunu, performansını ve iş gücü verimini artıracak şekilde motive edici etkinlikler yapmalıyız. Öz kaynakları ile hizmet üreten, yüz binlerce kişiyi istihdam eden sektörümüz, ilkel koşullarda üretim yapan merdiven altı işletmelerin haksız rekabetinden büyük zarar görüyor.
FİYAT KIRMADA DEĞİL KALİTEDE YARIŞALIM
Selahattin Küçükaslan/ İTO Tekstil Terbiye Meslek Komitesi Meclis Üyesi: Sektörü fiyat kırmada değil kalitede yarışmaya davet eden Küçükaslan “Yıkama ve boyama olmadan tekstil sektörü olamaz. Tekstil terbiye sektörün çok önemli ve vazgeçilemez bir ayağı. Sorunlarımızı ancak birlikte çözebiliriz. Sektörde arz talep dengesi gözeterek tedbir almalıyız. Vardiyalar kaldırılmalı, müşterinin referansını sormalıyız. Sektördeki yüzde 8 ve 18 oranlarında iki ayrı KDV sorununu birlikte çözmeliyiz” dedi.
SEKTÖR NE İSTİYOR
09 Kasım 2018 Cuma
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı