tatil-sepeti

HABER: GÖZDE YENİOVA

Tübitak,1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) ile girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmesi için büyük destek veriyor.Söz konusu programla girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için çalışılıyor. Ayrıca fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanıyor.

YENİ ÇAĞRI AĞUSTOSTA

Programın ilk çağrısı 10-28 Nisan 2017 tarihleri arasında açılmıştı. Bu çağrı ile ilgili süreç devam ediyor. İkinci çağrı ise ağustos ayında açılacak.Bu kapsamda ön başvurular1 -15 Ağustos 2017 tarihleri arasında alınacak. İkinci aşama başvuruları ise 6-29 Ağustos 2017 tarihlerinde kabul edilecek.Eylül-Kasım 2017 tarihleri arasında panel değerlendirmeleri yapılacak ve 30 Kasım 2017 tarihinde desteklenmeye hak kazanan girişimcilere duyurulacak. Şirket kurulumu ve sözleşme imzalanmasının ardından 1 Şubat 2018’de destek verilmeye başlanacak.

150 BİN TL’YE KADAR

Programın ikinci aşamasında desteklenmesi uygun bulunan iş planları için 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz teknogirişim sermayesi desteği sağlanacak. Proje sözleşmesinin imzalanmasının ardından destek kapsamına alınan bütçenin yüzde 40’ı ilk ödeme olarak, yüzde 40’ı ara ödeme olarak, yüzde 20’si ise proje sonu işlemlerinin ardından destek özel hesabına aktarılacak.

ÜÇ AŞAMA

Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı, yenilikçi iş fikirlerinin ticari ürüne, sürece ve hizmete dönüştürülmesine yönelik üç aşamadan oluşuyor.

Aşama 1: Girişimcilerin iş fikirlerini uygulayıcı kuruluşlara sunduğu, uygulayıcı kuruluşun bu iş fikirlerini değerlendirdiği, başarılı bir iş planına dönüşme olasılığı yüksek olan iş fikirleri için girişimcilere hızlandırıcı hizmeti sundukları aşama.

Aşama 2: İş planlarının bu uygulama esasları çerçevesinde değerlendirilmesi ile başlayan aşama. Değerlendirme sonucunda girişimciden kuruluş tanımına uygun şirket kurması istenir.

Aşama 3: Kuruluşun elde ettiği çıktıların, Ar-Ge çalışmalarıyla performans ve işlevsellik bakımından iyileştirilmesi ile ticarileşme potansiyellerinin artırılmasını amaçlayan aşama.

13 Haziran 2017 Salı

Etiketler : Gündem