TUĞÇE ÖZKUŞ

Üç boyutlu yazıcılardan renkli baskı alabilen Co Print, filamentin otomatik olarak değiştirilmesini sağlayarak tek baskıda çok renkli ve çok malzemeli modeller üretme imkanı sunuyor.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) Ön Kuluçka programında yer alan Co Print, ilk üretim turuna başlamak için Turkcell Arıkovanı’nda fonlamaya çıktı.

Co Print’in kurucu ortağı Fatih Kazım Duymaz, projenin gelişim sürecini, hayallerini ve hedeflerini İstanbul Ticaret’e anlattı.

PROTOTİP HAZIR

Projenizden kısaca bahseder misiniz?

Co Print, 3D yazıcıların tek baskıda çok renkli ve çok malzemeli modeller üretebilmesini sağlayan 3D yazıcı ekipmanı. Piyasadaki çoğu 3D yazıcı, tek baskı ucuna sahip. Bu nedenle bu yazıcılarla yapılan baskılar, sadece tek bir renge sahip olabiliyor. Biz Co Print ile 3D yazıcıların tek baskıda 4 farklı filamenti bir arada kullanabilmesini sağlıyoruz. Bu sayede sıradan bir 3D yazıcıyı, çok renkli ve çok malzemeli 3D baskı yapabilir hale getirebiliyoruz.

Projeniz şu an hangi aşamada?

Projemize 1 yıl önce başladık. İlk prototipimizi oluşturarak, farklı 3D yazıcılar ve filament markaları ile test ettik. Seri üretime uygun, patentlenmiş final prototipimiz hazır durumda.

Şu anda, ilk üretim turumuza başlamak için Turkcell Arıkovanı’nda fon topluyoruz. Bu kampanyayla toplayacağımız fonları malzeme satın almak, takımı geliştirmek ve Co Print’in ilk üretim hattını oluşturmaya başlamak için kullanacağız.

DAHA DÜŞÜK MALİYET

Co Print’i farklı kılan özellikler neler?

Co Print, 3D yazıcılara giren filamenti, bilgisayarda tasarlanan çok renkli veya çok malzemeli modelin ihtiyacına göre otomatik olarak değiştiriyor. Bu sayede 3D yazıcıların çok renkli ve çok malzemeli nesneleri tek baskıda üretmesi sağlanıyor. Co Print’in en iyi yönü ise bütün masaüstü 3D yazıcılarla birlikte çalışabilmesi. Ayrıca kolay kullanımı, modifikasyon gerektirmeden kurulumu, baskı sırasında içerisindeki motor ve kesme sistemi gibi bölümlerin hassas ayarları sayesinde sorunsuz birçok renkli ve çok malzemeli 3D baskı almanızı sağlar. Co Print sayesinde baskılar, standart 3D yazıcılara oranla en az iki kat daha uygun fiyatlı ve daha zahmetsiz. Doğrudan ürün olarak yerli rakibimiz bulunmuyor. Dünyada tek bir rakibimiz var. Fiyat olarak bakıldığında da onların üçte bir fiyatına hizmet veriyoruz.

TEK SINIR HAYAL GÜCÜNÜZ

Co Print ile ne tür ürünler basılıyor?

3D yazıcılarda üretebileceğimiz nesnelerin artık tek sınırı, hayal gücümüz. 3D baskı, gerek endüstriyel düzeyde, gerekse günlük hayatta pek çok soruna çözüm sağlayabiliyor. 3D yazıcıda üretilebilecek her baskıyı Co Print kullanarak 4 farklı filament ile üretebilirsiniz. Bunun için internetteki kaynak sitelerden ücretsiz tasarımlar indirebilir veya kendi ihtiyacınıza uygun tasarımlar oluşturabilirsiniz.

PROJEMİZ BTM İLE DAHA HIZLI İLERLEDİ

BTM ile yollarınız nasıl kesişti?

Her girişimcinin projeleri ve kendileri için bir kuluçka programında yer alması gerektiğini düşünüyorduk. Bu yüzden projemizin ilk aşamalarında henüz prototipimizi bile hazırlamamışken BTM’ye başvurduk. Burada aldığımız eğitimler ve farklı kategorideki danışmanlıklar sayesinde projemiz her bir adımda daha sağlıklı ve hızlı ilerledi.

HER SEKTÖRDE VARIZ

En çok hangi sektörlerle çalışıyorsunuz?

Co Print ile birlikte 3D yazıcılarla baskı hizmeti veren kişi ve kurumlar, müşterilerine 4 farklı renk seçeneği sunarak rakiplerine avantaj sağlıyor. Maket üretimi yapan mimarlık ofisleri tek baskıda projelerini üretebiliyorlar. Prototip üretimi gerçekleştiren Ar-Ge merkezleri, prototiplerini detaylı inceleyebiliyorlar.

3D yazıcıları sanayide kullanan kurumlar endüstriyel boyuttaki 3D yazıcılarından yedek parça üretebiliyorlar. Promosyon ürün üreten firmalar kalıp üretimi gerçekleştirmek yerine 3D yazıcılarla renkli ve hızlı bir şekilde üretim yapabiliyorlar. Bunların dışında 3D yazıcıları hobileri veya projeleri için kullanan makerlar, Co Print ile 3D yazıcılarının işlevselliğini artırıyor.

E-TİCARET’LE DIŞ PAZARLARA AÇILACAĞIZ

Projenizi global pazarlara taşımayı düşünüyor musunuz?



Co Print’i globali hedefleyerek bütün 3D yazıcılarla birlikte çalışabilecek şekilde tasarladık. Bu da dünyadaki tüm 3D yazıcı kullanıcılarını potansiyel müşterimiz haline getiriyor.

Şu anda Arıkovanı kampanyamız üzerinden yurt dışı siparişleri alabiliyoruz. e-ticaret siteleri ve distribütörlükler aracılığıyla önce Avrupa, devamında ise Asya ve ABD pazarına girmeyi hedefliyoruz.

KENDİ WEB SİTELERİNİ KURDULAR

Fikirlerini BTM’deki online eğitimlerle destekleyen girişimciler, geçtiğimiz hafta iki eğitime katıldı. Bir web sitesini oluştururken yapılması gerekenler hakkında bilgi edinmek isteyen girişimciler, Ekrem Karataş ile ‘Girişimciler İçin Uygulamalı Wordpress ile Web Sitesi Kurma Eğitimi’nde bir araya geldi. Karataş, Wordpress kurulumu ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili önemli bilgiler verdi. BTM girişimcilerinin katıldığı bir diğer eğitim ise Emir Uzunoğlu ile gerçekleşen ‘Yatırımcı Sunumu Nasıl Hazırlanır Eğitimi’ oldu. Uzunoğlu, katılımcılara, yatırımcı sunumu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlardan ve püf noktalarından bahsetti.

BAŞARILI GİRİŞİMCİ BAŞAK DEĞİM İLE SÖYLEŞİ

Armut.com’un kurucusu, başarılı kadın girişimci Başak Taşpınar Değim, ‘I2B Söyleşisi’nin konuğu oldu. Armut.com fikrinin ortaya çıkış hikayesini anlatan Değim, projenin gelişme aşamasında yaşadıklarını anlattı. Yatırımcı seçimine ilişkin tavsiyelerde bulunan Değim, söyleşi sonunda girişimcilerin sorularını yanıtladı.

YATIRIMCI KULÜBÜ’NÜN İKİNCİ DÖNEMİ SONA ERDİ

1000 startup yatırımcısı yetiştirme hedefi ile çalışmalarını sürdüren BTM Yatırımcı Kulübü’nün ikinci dönemi sona erdi. Startup yatırımcısı olma yolunda önemli aşama kaydeden katılımcılar, program kapsamındaki eğitim ve etkinlikler sayesinde girişimcilik ekosistemini yakından tanıma fırsatı buldu. ‘Akıllı Para’, ‘Kaçan Trenler’ gibi birçok etkinliğin gerçekleştirildiği ikinci dönem, kulüp üyelerinin yakın çevresinden bir kişiyi davet ettiği ‘+1’le ve Kapanış Etkinliği’ ile tamamlandı. BTM Direktörü İbrahim Elbaşı ve Başarsoft CEO’su Alim Küçükpehlivan’ın konuşma yaptığı etkinliğin sonunda katılımcılara, BTM girişimlerinden Sertifier’ın blockchain tabanlı katılım sertifikaları dağıtıldı.

29 Eylül 2020 Salı

Etiketler : Gündem