Cuma, 22 Kasım, 2024
HABER: MÜGE BİBER
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile kırsal ekonomik altyapı yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın (KKYDP) başvuru sürelerinin uzatıldığını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan programın başvuruları,
31 Ekim tarihinde başlamıştı. Başvuru tarihlerinde yapılan değişikliklerle birlikte Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi 2021-2022 başvuru dönemi, 31 Ocak 2022 tarihine kadar uzatıldı.
İstanbul Ticaret Odası da projenin kapsamı ve başvuru şartlarıyla ilgili üyelerini bilgilendirmek amacıyla bir webinar düzenledi.
ÜRÜN TESİSLERİ ARTMALI
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca’nın da katıldığı webinarın açılış konuşmasını, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Özer gerçekleştirdi. Özer, ithalata dayalı ürünlerin ve gıda temininin zorlaştığının altını çizerek, tarımsal üretimin yeniden şehirlerde orta ölçekli olarak geliştirilmesinin önemini vurguladı. Özellikle aile tipi sanayileşmiş ve teknolojik imkanlara kavuşmuş tarımsal üretim tesislerinin artmasının ülkemiz adına çok önemli olduğunu belirten Özer, devletin tarım politikalarını bu yöne çevirmesini Oda olarak desteklediklerini söyledi.
GIDA SEKTÖRÜNE TEŞEKKÜR
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ise pandemi döneminde diğer ülkelerin gıda ürünlerinde ihracata kota koyduklarını ve engellediklerini hatırlatarak, “Katma değerli ürün ile bu krizi aşmak zorundayız. Gıda sektörüne bir teşekkür borçluyuz. Dünyada marketler yağmalanırken, bizim ülkemizde bu hissedilmedi. Biz de bunun için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
14 YILDIR DEVAM EDİYOR
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Fatma Koçak Coşkuner, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 14 yıldır devam ettiğini ve 5 yıllık dönemlerle çıkan kararnamelerle yürütüldüğünü bildirdi. Koçak, katılımcılara desteklerin başvuru şartlarını ve hangi konuları kapsadığını anlatan ayrıntılı bir sunum yaptı.
PROJE KONULARI
* Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi, depolanması
* Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar
* Yenilenebilir enerji üretim tesisi
* Su ürünleri yetiştiriciliği
* Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması
KİMLER YARARLANACAK?
* Proje başvurularını gerçek ve tüzel kişiler yapabilir.
* Son başvuru tarihinden önce kurulan kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirketler ile ilgili kanunlara göre birlik ve kooperatifler,
* 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu, 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanunu’na göre kurulmuş olanlar,
* 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri Hakkında Kanun’a göre kurulmuş kooperatifler,
* 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun ilgili maddelerine göre kurulan ıslah amaçlı yetiştirici birlikleri ile bunların üst birlikleri/iktisadi teşekkülleri,
* 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu’nun ilgili maddelerine göre kurulan iktisadi teşekkülleri başvuru yapabilir.
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Başvurular, https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx adresinden online olarak yapılıyor.
20 Aralık 2021 Pazartesi
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe