tatil-sepeti

Türkiye’de ekonominin gelişmesi, kurumların ve şirketlerin iletişime olan ihtiyaçlarını da artırıyor. Yoğun rekabet ortamında stratejik iletişim, giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu alanda yetişmiş eleman eksikliği kendini hissettiriyor. Bu nedenle halkla ilişkiler uzmanlığı, çağımızın gözde mesleklerinden biri ve gençler arasında da çok tercih ediliyor.

ORTAK ÇALIŞMALAR

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Sütlüce Yerleşkesi’nde öğretim veren Halkla İlişkiler Bölümü, nitelikli akademisyen kadrosuyla, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu iletişimcileri yetiştiriyor. Bilgiyi üretebilen, izleyebilen, toplumsal duyarlılığa sahip, araştıran, sorgulayan ve alanıyla ilgili kuramsal ve pratik bilgiye sahip iletişim profesyonellerinin yetişmesi için her türlü imkan sağlanıyor.

İlk yıl iletişim bilimleri ve ilişkide olduğu disiplinlerle ilgili eğitim alan öğrenciler, ikinci yıldan itibaren alanlarına yönelmeye başlıyor. Öğrenciler ilgi alanlarına göre dersler seçerek kariyerlerini inşa edebiliyor. Sektörle ilişkilerin önemine inanan bölüm, çeşitli kuruluşlarla ortak çalışmalar da yürütüyor.

ELEMAN AÇIĞI

Halkla İlişkiler Bölümü, ülkemizde halkla ilişkilerin gün geçtikçe saygınlığı artan ve aranan bir meslek dalı haline gelmesi nedeniyle alandaki eleman açığını kapatmayı ve sektörlere “stratejik iletişim uzmanları’’ yetiştirmeyi amaçlıyor. Öğrenciler, bir ürünün, hizmetin ve kurumun tanıtılması ve özel organizasyonların planlanması, iletişim stratejilerinin geliştirilmesi, kurum imajı ve itibarının oluşturulması, insan kaynaklarının motivasyonunu artırarak kurumsal verimliliğin sağlanması, kriz durumlarında etkili iletişim kurulabilmesi, iletişim kampanyalarının düzenlenmesi ve uygulanması gibi konularda etkin biçimde yetiştirilerek profesyonel yaşama hazırlanıyor.

UYGULAMA ATÖLYELERİ

Sektörü yakından izleyerek oluşturulmuş müfredat, bölümün sahip olduğu teknik olanaklar, öğrencilere öğrenim sürecinde ve kariyerlerinde destek oluyor. Ders içerikleri, sektör ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanıyor ve teorinin pratikle buluşması sağlanıyor. Kuramsal eğitim kadar uygulamanın da önem taşıdığının farkında olan Halkla İlişkiler Bölümü, halkla ilişkiler uygulama atölyesi, medya atölyesi gibi uygulama alanlarına da sahip.

ÇALIŞMA ALANLARI

Halkla İlişkiler Bölümü mezunlarının geniş bir çalışma yelpazesi var. Bu bölümden mezun olanlar; halkla ilişkiler ajansları, reklam ajansları, uluslararası ve ulusal şirketler veya kamu alanında faaliyet gösteren şirketlerde kurumsal iletişim ve halkla ilişkiler departmanları ve dijital ajanslarda görev alabiliyor. Halkla İlişkiler Bölümü mezunları ayrıca marka uzmanı ve yöneticisi ile pazarlama iletişimi uzmanı ve yöneticisi olarak çalışabiliyor.

GELİŞTİRDİKLERİ ANTENLERİ ABD’DE ANLATACAKLAR

İstanbul Ticaret Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden bir grup öğrenci, yüksek frekans ve yüksek kazançlı antenler geliştirdi. Öğrenciler, bu antenleri ABD’nin Honolulu kentinde düzenlenecek ICWITS-ACES konferansında dünyaya anlatacaklar.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri Elif Nur Karalay, Yeşim Merve Şahin, Ömer Ateş, Ylli Rama, Enes Furkan Uzun ve Abdullah Çerkezi, okulun laboratuvarında geliştirdikleri antenleri, ABD’deki bilimsel konferansta bildiri olarak sunacaklar.

Enes Furkan Uzun ve Abdullah Çerkezi, ABD’nin Honolulu kentinde bu yıl 32’ncisi düzenlenecek 2016 IEEE International Conference on Wireless Information Technology and Systems (ICWITS) and Applied Computational Electromagnetics (ACES) konferansında geliştirdikleri antenleri anlatacaklar. Söz konusu konferansta, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taha İmeci de oturum başkanlığı yapacak.

HABERLEŞME VE SAVUNMADA KULLANILACAK

Öğrencilerin geliştirdikleri antenlerin en önemli özelliği; hafif ve küçük olmaları. Antenlerin üretimi son derece ucuz ve kolay. Yüksek frekans ve yüksek kazançlı bu antenler, kablosuz haberleşme ve savunma sanayinde kullanılabilecek. Mikroşerit yama antenler, bu özellikleri nedeniyle benzerlerinden ayrışıyor ve konferansta da bu yönleriyle sunulacaklar.

APAYDIN’DAN İSTANBUL DERSİ

Üniversitede okuyan öğrencilerin İstanbul’u daha iyi tanımaları ve anlamaları, kentin geçmişten günümüze biriken engin kültürünü öğrenebilmeleri amacıyla müfredata konulan “Şehir ve Kültür İstanbul” dersi, önemli konukları ağırlıyor. Tüm öğrencilerin aldığı dersi, bu kez de İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın verdi. Küçükyalı ve Sütlüce Yerleşkelerinde iki gün üst üste yapılan derste, Apaydın’ın eğlenceli sunumu, öğrencilerin keyifli saatler geçirmesine neden oldu.

İNTERAKTİF YÖNTEM

Sözlerine İstanbul’u; yüzölçümü, nüfusu ve turistik özellikleri açısından Berlin, New York, Shangay, Londra ve Mexico City gibi önemli metropollerle karşılaştırarak başlayan Apaydın, dersin işlenmesinde soru cevap şeklinde interaktif bir yöntem kullandı.

“Şehir ve Kültür İstanbul” dersinde; İstanbul’un Türkiye toprakları içindeki payı, en büyük, en küçük, en kalabalık, en sakin ilçeleri, komşuları, yedi tepesi, adaları, önemli turistik mekânları ve şehre gelen turist sayısının ülkelere göre dağılımı hakkında bilgiler aktarıldı.

2. EL OTOMOTİVE AKADEMİK DESTEK

İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin işbirliğinde ilki Ocak 2015, ikincisi Mayıs 2015 tarihlerinde yapılan “2. El Otomotiv Satış Danışmanı Eğitim Programı”na gelen yoğun talep üzerine açılan programın üçüncü ayağı da tamamlandı.

48 saat teorik, 6 saat uygulama olmak üzere toplamda 54 saat süren eğitim programında katılımcılara, “Temel Araç Bilgileri ve Teknik Detaylar”, “İletişim”,“Satış/Pazarlama”, “Satış Sonrası İşlemler”, “Bilgi Teknolojileri”, “Hukuki Bilgiler” ile “İş Sağlığı ve Güvenliği” konu başlıkları altında birçok farklı eğitimiçeriği anlatıldı. Katılımcılara teorik derslerin yanı sıra sahada uygulamalı eğitimler de verildi.

Program sonunda yapılan ölçme-değerlendirme sınavını başarı ile tamamlayan 29 katılımcı üniversiteden onaylı sertifikalarını törenle aldılar. Törene İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanvekili Hasan Erkesim, İstanbul Ticaret Üniversitesi Hayat Boyu Öğrenme Koordinatörlüğü Müdürü Doç. Dr. Cihad Demirli, İTO Motorlu Taşıt Satış ve Servisi Meslek Komitesi Başkanı Ziya Alp Gülan, Komite Başkan Yardımcısı Ayaz Akkoyun, Komite Meclis Üyesi Mustafa Karayılan ve OYDER Genel Sekreteri Özgür Tezel de katıldı. Yoğun ilgi gören eğitim programının dördüncüsü de planlanarak, başvurular kabul edilmeye başlandı.

KİTAP OLDU

Program için özel hazırlanan eğitim içeriği de kitap olarak basıldı. OYDER’in katkılarıyla bastırılan kitap, sektörde faaliyet gösteren 1.100 firmaya gönderildi.

21 Şubat 2016 Pazar

Etiketler : Üniversitemiz