Çarşamba, 06 Kasım, 2024
HAMİT KARDAŞ
İstanbul Ticaret Üniversitesi, kurum kültürünün bir parçası olarak sosyal yardımlaşmanın önemini sürekli vurgulayıp, bu alanda çok sayıda faaliyete imza atıyor. TİCARET öğrencileri, mezunları, öğretim üyeleri ve çalışanlarının inisiyatifinde, çevre bilinci ve toplumu geliştiren projeler gerçekleştiriliyor. Üniversite, gönüllü faaliyetleriyle sosyal, ekonomik ve çevre ile ilgili konularda farkındalık sağlıyor.
TİCARET’in bugüne kadar yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri; doğa ve çevreyi koruma, engelleri kaldırma, iş adaptasyonu, stres ve bağımlılık, öğrencilere finansal eğitim desteği ve ortam iyileştirme konularına odaklandı. Üniversitede tamamlanmış projelerin yanında çok sayıda projeye de devam ediliyor.
İşte TİCARET’in sosyal sorumluluk projelerinden birkaçı…
7 BÖLGE 7 KÜTÜPHANE
İstanbul Ticaret Üniversitesi, kütüphanesi olmayan 7 bölgeden seçilecek 7 okula kütüphane kurmak amacıyla ‘7 Bölge 7 Kütüphane’ projesi başlattı. Öğrenci topluluklarının da katkısıyla üniversitenin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde toplanacak kitaplar, Türkiye’nin 7 bölgesinde, 7 ayrı devlet okuluna gönderilecek.
Kampanya; 7 okulda, 7 kütüphane kurulana kadar devam edecek. İlk etapta, 2022 bahar dönemi sonunda 2 okula kütüphane kurulması planlanıyor. Kampanyanın duyurusu 2022 güz döneminde tekrar yapılarak, bağış yayın toplanmasına ve kütüphane oluşturulmasına devam edilecek. Kampanya kapsamında ilk/orta/lise seviyelerinde her türlü kitabın (roman, hikâye, çocuk) yanı sıra üniversite hazırlık seviyesi kitaplar da toplanacak.
GÖNÜLLÜ STAJ
TİCARET, öğrencilerinin zorunlu stajları haricinde, sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda gönüllü olarak çalışabilmesi, proje ve süreçlerde yer alabilmesi, saha gözlemi yapabilmesi, iş deneyimi kazanabilmesi ve yetkinliklerini geliştirebilmesi için de faaliyetler yürütüyor. Bu çerçevede 2021-2022 eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran öğrencilerinin üç aya kadar staj sigortası ücreti, İstanbul Ticaret Odası tarafından karşılanacak.
Gönüllü staj uygulaması kapsamında öğrenciler, zorunlu staj dönemini beklemeden, öğrencilik hayatı devam ettiği sürece yıl içerisinde kendi belirlemiş oldukları zaman dilimlerinde, sivil toplum kuruluşları da dahil olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda stajyer olarak kısmi zamanlı görev alabiliyor. Bu uygulama sayesinde öğrenciler; iletişim, ekip çalışmasına yatkınlık, liderlik, sorumluluk alma, muhakeme, proaktif olma ve problem çözme becerileri gibi birçok yetkinliğini geliştirebiliyor.
ONLINE STK SOHBETLERİ
TİCARET öğrencilerinin ve mezunlarının, sosyal sorumluluk çalışmalarının önemini daha iyi kavraması, gönüllülük bilincinin gelişmesi, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarından haberdar olması ve bu alana yönelik farkındalığın artması için ‘Online STK Sohbetleri’ başlıklı etkinlikler düzenleniyor.
Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen etkinliklerde, bugüne kadar LÖSEV, Minik Gamzeler Derneği, Yeşilay, İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Yetim Vakfı ve İlmi Etüdler Derneği’nden isimler ağırlandı.
07 Şubat 2022 Pazartesi
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi