Çağlar, İTO üyeleri ve vatandaşla içiçe başkanlık yaptı.

KLASİK OTOMOBİL TUTKUNU

Klasik otomobillere meraklı olan İbrahim Çağlar’ın bir hedefi de, İstanbul’u otomotiv sporları merkezi haline getirmekti.

KENDİ ODASINI ÖĞRENCİLERE TAHSİS ETTİ

Eğitime büyük önem veren İbrahim Çağlar, İTO Merkez binadaki odasının kapılarını gençlere açtı ve “İhtiyacınız olduğunda randevu almanıza gerek yok, gelin” dedi. İstanbul Ticaret Üniversitesi’ndeki odasını da öğrencilerin kullanımına tahsis etti.

DOWN CAFE’DE GENÇLERLE

İstanbul’da açılan ve bir ilk olan Down Cafe, İbrahim Çağlar’ın konuk olduğu bir başka mekandı. Yaşları 18 ile 35 arasındaki down sendromlu, zihinsel engelli gençlerin çalıştığı Şişli’deki kafeye giden Çağlar, hem gençlerle sohbet etti hem de sunulan lezzetli yemekleri yeme fırsatı buldu.

TARİHİ KİTABEVİNE DESTEK

İbrahim Çağlar, İTO üyelerine her zaman destek verdi. Çağlar, Beyoğlu’nda faaliyet gösteren ve 2013 yılında mali sıkıntıya düşen tarihi Robinson Crusoe 389 Kitabevi’ni ziyaret ederek çeşitli kitaplar satın aldı. Çağlar, “Böyle önemli bir kurumumuzun her zaman yanında olacağımızı göstermek istedik.

İTO olarak zorda olan kurumlarımızla birlikte projeler üretmeye karar verdik” dedi.

SPORCU GENÇLERE TEŞVİK

Spora ve sporculara her zaman destek veren İbrahim Çağlar, İTO Spor Kulübü’nün çalışmalarını da yakından takip etti. Takımların maçlarına katılan Çağlar, zaman zaman sahaya çıkıp basketboldaki hünerlerini de sergiledi.

SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYDI

“Hünkar Kasrı’nı restore ettirirken amacımız, sadece onu korumak değildi. Aynı zamanda değerli sanatçılarımızın sergileriyle hayat bulması, her daim canlı, prestijli bir sanat ve kültür merkezi haline gelmesi idi. Ardı ardına gerçekleşen sergilerimizle bu amaca doğru ilerliyoruz” diyen Çağlar, Hünkar Kasrı’nda açılan sergileri gezerek, sanatçılarla sohbet etti.

ÇAĞLAR’IN VİZÖRÜNDEN İSTANBUL

İbrahim Çağlar, İstanbul’u dünyaya tanıtmak için başlatılan Oneistanbul adlı Instagram yarışmasına da imzasını attı. Fotoğraf makinesini boynuna takan Çağlar, Cemile Sultan Korusu’ndan Boğaz’ın ve kentin güzelliklerini yansıtan kareler için deklanşöre bastı.

ÇOCUKLAR İÇİN KOŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ‘Çocuklar İçin Koş’ temasıyla düzenlenen 39’uncu İstanbul Maratonu’nun katılımcılarından biri de İbrahim Çağlar oldu.

Çağlar, Altunizade Köprüsü’nden başlayan 8 kilometrelik halk koşusunda İTO üyeleriyle birlikte yerini aldı.

SHOPPING FEST İÇİN TEZGAH BAŞINDA

Türkiye’nin en büyük turizm, alışveriş ve kentsel markalaştırma projesi olan ve her yıl haziran ayında düzenlenen İstanbul Shopping Fest (İSF), kadim kentin zengin tarihini, kültürünü, mutfak sanatını, alışveriş ve eğlenceyle bir araya getiriyor.
İbrahim Çağlar, festival kapsamında tezgahın arkasına geçerek kestane de dağıttı.

Çağlar, ekonomiyi anlaşılır bir şekilde kamuoyuna aktardığı için ekonomi programlarının da vazgeçilmez konukları arasında yer alıyordu.

İLK BAŞ YAZI 4 NİSAN 2014

İbrahim Çağlar, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenir üstlenmez Oda gazetesi İstanbul Ticaret’i daha da ileri noktaya götürmek için projelerini devreye soktu. Çağlar, görevdeki ilk aylarında görüşlerini yazdığı baş makalede dile getirerek, hem üyelerine seslenmiş hem de dikkatleri kurumun yayın organına çekmek istemişti.

ODA’YI ANLATMAK İÇİN ‘PAYİTAHT’A ÇIKMIŞTI

Başkan İbrahim Çağlar, Oda’nın misyonunu ve hizmetlerini anlatmak için sosyal medya da dahil farklı mecraları başarıyla kullanıp, toplumun her kesimine ulaşabilen bir kanaat önderiydi. Çağlar, vefatından bir gün önce 10 Aralık 2017 pazar günü boyunca TRT 1’in Payitaht dizisinin çekimlerine katılmıştı.

Sultan Abdülhamit’in girişimiyle 1885’te kurulan (Dersaadet) İstanbul Ticaret Odası’nın ilk sürecini anlatmak için diziyi önemli bir mecra olarak gören İbrahim Çağlar, İbrahim Efendi karakterini canlandırmış ve rol gereği Sultan 2. Abdülhamit’in huzuruna çıkarak, Hünkar tarafından Dersaadet Ticaret Odası’nı kurmakla görevlendirilmişti. Dizinin çok yakında izleyici ile buluşması bekleniyor.

18 Aralık 2017 Pazartesi

Etiketler : Gündem