Pazar, 24 Kasım, 2024
HABER: SELAHATTİN NİZAM
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 28 yüksek lisans, 7 doktora programı ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyor. Enstitü Sütlüce, Küçükyalı, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), Teknopark İstanbul ve Bursa Yerleşkelerinde faaliyet gösteriyor.
ÖĞRENCİ SAYISI 1.200
Eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2001-2002 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında 56 öğrenci ve 3 lisansüstü program ile başlayan enstitüde, öğrenci sayısı bin 200’e yaklaştı. 2 bin 500’ü aşkın mezun veren enstitünün mezunları farklı sektörlerde orta ve üst düzey yönetici olarak çalışma hayatlarını sürdürüyor. Enstitüde, eğitim faaliyetleri esas olarak alanlarında uzman öğretim üyeleri tarafından veriliyor. Ancak programlara çalışma hayatının, finans ve reel sektörün duayenleri de öğretim elemanı olarak destek veriyor. Bu sayede dinamik bir lisansüstü platformu oluşturuluyor.
İDTM VE TEKNOPARK’A ÖZEL
Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülen İşletme Yüksek Lisans Programı, Teknopark İstanbul ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi için de özel olarak tasarlandı. Bu iki merkezdeki firmalarda çalışanlar, derslerini buralarda tahsis edilen sınıflarda alabiliyor. Teknopark İstanbul ve Dünya Ticaret Merkezi çalışanlarına ikili anlaşmalar gereği çeşitli oranlarda indirimler de uygulanıyor.
İşletme Yüksek Lisans dersleri Sütlüce ve Küçükyalı Yerleşkelerinde de alınabiliyor.
Enstitü kapsamındaki Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans Programı, Sütlüce Yerleşkesi’nin yanı sıra Bursa Yerleşkesi’nde de veriliyor. Dileyenler programa uzaktan eğitim yöntemiyle de katılabiliyor.
YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
İşletme, İşletme MBA (İngilizce), İşletme (Tezli-Tezsiz/Küçükyalı Yerleşkesi), İşletme (Tezsiz/İDTM), İşletme (Tezsiz/Teknopark İstanbul), İşletme Analitiği, İktisat (Türkçe-İngilizce), Kamu Hukuku, Özel Hukuk, Halkla İlişkiler, Medya ve İletişim Sistemleri, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Denetim (Uzaktan Eğitim), Muhasebe ve Denetim (Tezsiz/Bursa Yerleşkesi), Uluslararası İlişkiler, Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Gayrimenkul Yönetimi, Uygulamalı Sosyoloji, Uygulamalı Psikoloji, Lojistik Yönetimi, İnsan Kaynakları Yöneticiliği, Aile Danışmanlığı ve Eğitimi, Turizm İşletmeciliği, Sinema, Reklam ve Stratejik
Marka İletişimi, Dijital Ekonomi ve Pazarlama, Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi, Yönetişim.
DOKTORA PROGRAMLARI
Özel Hukuk, İşletme, İşletme (İngilizce), Muhasebe ve Denetim, Medya ve İletişim Çalışmaları, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler.
MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ
Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde iletişim fakülteleri mezunlarını, diğer lisans programlarından gelenleri ve medya sektörü çalışanlarını bir araya getirerek disiplinlerarası bir çalışma ortamı sunuyor. Bölümün ders programı; geleneksel yayın ve yayım yöntemlerinin yanı sıra elektronik medyanın da ihtiyacını karşılayacak nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla tasarlandı. Öğrenciler, radyo ve TV stüdyoları, medya ve canlandırma atölyesinde, uzman akademisyenler ve medyada çalışan başarılı uygulamacılar tarafından üretimle tanıştırılıyor ve böylece uygulamalı eğitim fırsatı yakalıyor. Program öğrencilerine tezli veya tezsiz (projeli) olarak iki ayrı seçenek sunuyor.
REKLAM VE STRATEJİK MARKA İLETİŞİMİ
Reklamcılık ve Stratejik Marka İletişimi Yüksek Lisans Programı, Türkiye’de Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan ilk lisansüstü program olma özelliği taşıyor. Program; pazarlama, reklam, marka ve dijital alanlarının stratejik birleşimi dikkate alınarak tasarlandı. Program, kurum ya da kuruluşların ihtiyaç duyduğu ‘nitelikli ve bu alanda uzmanlaşmış insan’ gücünü oluşturma ve geliştirmede önemli bir role sahip olacak, teori ile pratiği dengede tutmayı başaracak bir program olma özelliğine sahip.
DİJİTAL EKONOMİ VE PAZARLAMA
Dijital Ekonomi ve Pazarlama Yüksek Lisans Programı, dijital değişimin ekonomik ve sosyal temellerinin teorik ve pratik çerçeveden analizinin yapılabilmesi, bu değişime uygun pazarlama ve işletme stratejilerinin geliştirilebilmesi için çok disiplinli bir program olarak tasarlandı. Program ekonomi, işletme ve iletişim bölümlerinden akademisyenler ve iş dünyasından bu dönüşümü yakından takip eden eğitmenlerin verdiği derslerle uygulamalı bir şekilde yürütülüyor.
GELECEĞİN YÖNETİCİLERİ YETİŞİYOR
Sosyal Bilimler Enstitüsü, yeni bir yüksek lisans programı daha açtı. Yönetişim Yüksek Lisans Programı, lisans eğitimlerini işletme, finans, muhasebe, halkla ilişkiler alanlarında yapmış olanların yanı sıra farklı lisans alanlarından mezun olanlara da iş yaşamlarına katma değer sağlayacak bilgileri, uygulama örnekleriyle pekiştirerek sunuyor. Program kapsamında; işletmelerin yönetiminde etkin görevler üstlenmeye hazır, yönetişim konusunda uzman yöneticiler yetiştiriliyor.
SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER
Uluslararası İlişkiler Doktora Programı, uluslararası ilişkiler alanında araştırmacılar ve öğretim üyeleri yetiştirmeyi hedefliyor. Programdan mezun olacak öğrencilerin Siyaset Teorisi, Karşılaştırmalı Siyaset, Siyasi Tarih, Türkiye Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler gibi siyasetin ana alanlarında yetkin çalışmalar üretebilmeleri için teorik ve ampirik donanıma kavuşturulması amaçlanıyor. Dünyanın siyasal anlamda hızla değiştiği, devlet dışı aktörlerin ve uluslararası kurumların da etkinleştiği yeni tür siyasal örgütlenme biçimlerinin ortaya çıktığı bir dönemde, söz konusu doktora programıyla siyasetin temel dönüşüm hatlarını kavramaya yardımcı olacak araştırmalar gerçekleştirilecek.
‘DİNAMİK BİR LİSANSÜSTÜ PLATFORMU OLUŞTURUYORUZ’
İstanbul Ticaret Üniversitesi Soysal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Başak Erdem Rena, lisansüstü programlarını iş ve akademi dünyasının değişen ihtiyaçlarını ve global koşulları dikkate alarak tasarladıklarını söyledi. Rena, “Eğitim faaliyetleri esas olarak alanlarında uzman öğretim üyeleri tarafından veriliyor. Programlarımıza çalışma hayatının, finans ve reel sektörün duayenleri de öğretim elemanı olarak destek veriyor. Bu sayede güçlü bir akademik kadro ile dinamik bir lisansüstü platformu oluşturuyoruz. Enstitümüz gerek iş dünyasının gerekse akademi dünyasının koşullara bağlı olarak değişen ihtiyaçları doğrultusunda, geleceğin akademisyen, yönetici ve liderlerini yetiştirmeyi temel hedef olarak benimsiyor” dedi.
18 Aralık 2018 Salı
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi