SON DAKİKA: Naci Görür'den İstanbul depremi açıklaması! 'Kumburgaz Fayı kritik'

Son dakika deprem haberi: Marmara ve Akdeniz açıklarında peş peşe meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Marmara Ereğlisi açıklarındaki deprem sonrası konuşan Naci Görür, kırılan fay hattı ve bu bölgede beklenen diğer depremlerle ilgili uyarılarda bulundu. Görür, özellikle Kumburgaz Fayı'na dikkat çekti.

Giriş: 23.12.2024 - 18:40
Güncelleme: 23.12.2024 - 18:40

Son dakika haberleri: 21 aralık'ta yaşanan en uzun gecenin ardından Marmara, Ege ve Akdeniz'de peş peşe depremler meydana geldi. Deprem uzmanı Naci Görür'den dikkat çeken açıklamalar geldi. 


DENİZE YAKIN KESİMLERDE 4 VE ÜZERİNE ÇOK SAYIDA DEPREM

Denize yakın kesimlerde gün içinde 4 ve üzeri çok sayıda deprem meydana gelirken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.


Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Naci Görür, 4,7'lik sarsıntının Plini-Strabo zonu üzerinde olduğunu söyledi. Bölgede sık sık 4,8'lik depremlerin olduğunu kaydeden Görür şunları kaydetti.


Olası Marmara ve İstanbul depremi de gündeme gelirken Prof. Dr. Görür, "Marmara Denizinde olan 4’den küçük depremleri değerlendirmiyoruz" ifadesini kullandı.


NACİ GÖRÜR: FAY NİHAYETİNDE STRES BİRİKTİRİYOR

Görür paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


"Son deprem Marmara Ereğlisi açıklarında oldu. Bu yörenin doğusunda Kumburgaz Fayında deprem bekliyoruz. Batısındaki Tekirdağ Fayı kırılmış ancak bu yörede depremler daha çok gaz çıkışları nedeniyle çökellerde oluşan deformasyonlar sonucu oluşuyor. Kilitli faylarda bile bu boyutta depremler normal. Fay nihayetinde stres biriktiriyor ve zaman zaman küçük depremler de oluşturuyor."


MARMARA DENİZİ İÇİN UYARMIŞTI

Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz haftalarda Marmara Bölgesi'nde beklenen depremin her an gerçekleşebileceğine dikkat çekmişti. Görür, "Ortalama 7.5 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı çok yüksek. 1999'dan bu yana yüzde 47 ihtimalle her an olabilir. Bu dönemde deprem olma olasılığı artmış durumda. Bu tahminler, tarihi depremler ve periyot hesaplamalarına dayanmaktadır" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.