Son dakika haberleri... Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da dün meydana gelen 6.2'lik depremin ardından açıklamalarda bulundu. İletişimde yaşanan sıkıntılara değinen Uraloğlu, GSM operatör şirketleriyle bugün masaya oturacaklarını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da 23 Nisan'da meydana gelen deprem sonrasında yaşanan iletişim aksamaları nedeniyle GSM operatörlerinin yetkilileriyle toplantı yapacak.
TOPLANTI SAAT 14:00'DA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bakan Uraloğlu’nun bugün 14:00’te İstanbul’da operatör temsilcileriyle bir toplantı düzenleyeceğini aktardı.
Buna göre Uraloğlu, toplantıda yaşanan sorunun sebepleri hakkında şirketlerden bilgi isteyecek. Bakan Uraloğlu, operatörlerin mevcut altyapı kapasiteleri ve yatırım planları hakkında da bilgi alacak.
"KÖPRÜLERİMİZDE OLUMSUZLUK YOK"
Bakan Uraloğlu gazetecilerin depremle ilgili sorunlarını yanıtladı. Deprem sonrası İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen başta olmak üzere kontrollerin yapılarak uçuşların gerçekleştirildiğini söyledi.
Bakan Uraloğlu şunları söyledi:
"Karayollarına geldiğimiz zaman İstanbul'un 5 ana geçişi var. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Marmaray, Avrasya Tüneli ve Çanakkale Köprülerimizde herhangi bir olumsuzluk yaşamadığımızı ifade etmek isterim. Osmangazi ve Çanakkale köprülerinde de deprem hissedildi. İstanbul’un ana ulaşım akslarında D-100, TEM ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi yollarımızda hiçbir problem oluşmamıştır.
"ÇAMLICA KULESİ ETKİLENDİ"
Çamlıca Kulesi ciddi bir şekilde etkilendi. Oradaki ziyaretçilerimizi tedbir amaçlı boşalttık. Ama yapısal bir problem olmadığını söylemek isterim.
Demiryollarında, metrolarda ve Marmaray'da sarı alarma geçtik. Sarı alarm düşük hızda seyredilmesiydi. Bunları da gün içerisinde takip ettik.
“WEB VE İNTERNET TABANLI UYGULAMALARDA HİÇBİR PROBLEM YAŞANMADI”
İletişim noktasında tabi insanların ilk andaki gerek kendi durumlarını gerekse yakınlarından haber almak amacıyla ciddi bir yüklenme olmuştur. Bu yüklenme ile ilgili aslında biz bilgilendirme yapmış olmamıza rağmen normal ses üzerinden yapma yönelimi oldu. Aslında web ve internet tabanlı uygulamalarda hiçbir problem yaşanmadı.
“15 DAKİKALIK BÖLÜMDE AKSAMA OLDU”
İlk andaki refleksle 15 dakikalık ilk anda aksamalar yaşandı. Biz de tespit ettik. Süreçte BTK ve operatörlerle iletişim halinde olup normale döndürdük. Böyle bir kapasiteyi sadece ses hatları üzerinden yönetebilmek elbette zor. Bu bizim için tecrübe oldu. 3 operatörle İstanbul'da bir araya geliyoruz. Neler yapmalıyız konusunu masaya yatıracağız. Bununla ilgili de önlem alacağız, gereğini de yapacağız."
THY’NİN TAVAN FİYAT UYGULAMASI HAKKINDA
Türkiye’de bir tavan uygulaması var. Business yolcuların harici tavan uygulamasının haricinde kimse bilet satamaz. Depremin ilk anından sonra insanların İstanbul’dan çıkış refleksinin olduğunu gördük. Kuzey Marmara otoyolu insanların çıkışını sağladı. Hayayoluna talep olunca görüştük hem THY hem Pegasus 1750 TL’ye düşürdü. Gerektiğinde de bedava yapacağız. Anlık fiyatların yükselmiş olmasıyla ilgili bir algı var ama tavan fiyatlar asla geçilmedi. Tavan fiyat aşılmadı, 4850 TL diye hatırlıyorum. Eğer onun aşıldığıyla ilgili tespit varsa bildirin kesinlikle gereğini yaparız.