tatil-sepeti
tatil-sepeti

Şimdi sıra yatırımcı olmak isteyenlerde

Giriş: 08.06.2020 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, geleneksel ekonomide yer alan önemli isimlerin birer startup yatırımcısı ve mentoru olması amacıyla başlattığı ‘Yatırımcı Kulübü Programı’nın ikincisi için start veriyor. 2 Temmuz’da başlayacak programda hedef, 50 mezun melek yatırımcı. Başvurular için son tarih ise 28 Haziran.

ECEM ÇUHACI KÜÇÜK

SADECE ekosistemde bulunan girişimcilere değil, aynı zamanda yatırımcılara yönelik de önemli çalışmalar yürüten Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), ‘Yatırımcı Kulübü Programı’nın ikincisi için start veriyor. Hedef, 50 mezun melek yatırımcı.
Geleneksel ekonomide yer alan önemli isimlerin birer startup yatırımcısı ve mentoru olması için açılan program, 2 Temmuz’da başlayacak. Programın son başvuru tarihi ise 28 Haziran.
10 HAFTA SÜRECEK
Pandemi sürecinde de yatırım ekosisteminin bağışıklığını güçlendirmeye devam eden BTM’de, ikincisi başlayacak olan ‘Yatırımcı Kulübü Programı’ için başvurular alınmaya başlandı. Yeni dönemde daha da güçlü bir program hazırlayan BTM, Şirket Ortağım, Keiretsu Forum, Startupfon, 500 Istanbul, StartersHub, TOBB İGGK ve Mentor Effect ile partnerlik üzerine anlaşmalar sağladı. Programda 10 hafta boyunca çeşitli eğitimler alacak yatırımcı adayları, programa katılmak için de hiçbir ücret ödemeyecek.
ONLINE EĞİTİM
Tamamen ücretsiz olan bu program, pandemi sebebiyle bu dönem online olarak yapılacak. Program, geleneksel ekonomideki başarısını yeni dünya düzenindeki startup yatırımcılığında denemek isteyen herkese açık.


Programa başvurmak için BTM’nin www.btm.istanbul web sitesini ziyaret ederek ‘Yatırımcı Kulübü’ başvuru formunu doldurmak gerekiyor. Başvurular için son gün 28 Haziran olarak açıklandı.

BTM FAALİYETLERİ HIZ KESMEDİ

COVID-19 salgını sebebiyle birçok sektörün dijitale pivot ettiği bu süreçte, BTM de tüm hizmet ve faaliyetlerini mart ayı itibariyle online platforma taşıdı. Bir süredir online mecralara ağırlık vererek alt yapı çalışmaları yapan BTM, pandemi döneminde hızlı bir şekilde sürece entegre olarak girişimcilerine hiç ara vermeden destek olmaya ve projelerini geliştirmeye devam etti.


BTM tarafından düzenlenen online eğitim ve söyleşilere çok yüksek oranda katılım sağlandı. Nisan ve mayıs aylarında toplam 40 saatten fazla eğitim, 600’e yakın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Instagram üzerinden yapılan canlı yayın söyleşilerine ise 10 bine yakın kişi izleyici olarak katıldı.


Türkçe ve İngilizce olmak üzere girişimcilere fayda sağlayacak iş planı, pazar analizi, marka ve patent gibi konuların yer aldığı ve toplamda 10 modülden oluşan online eğitim sistemi ise 700’e yakın aktif kullanıcı ile girişimcilere hizmet veriyor. Bunun yanı sıra BTM ekipleri online olarak her hafta girişimcilere danışmanlık sunarken, mentorluk hizmetleri ve yatırımcı görüşmeleri de online ortamda sürdürülüyor.
BTM yerleşkesi, 1 Haziran itibariyle 08.30-23.00 arası girişimcileri ağırlamaya devam ediyor. Eğitim ve söyleşiler ise bir süre daha online olarak gerçekleştirilecek ve bundan sonraki yeni normal süreçte de online kanallardan eğitimler ve söyleşiler devam edecek. Eğitim, söyleşi ve etkinlikler btmistanbul sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.

STARTUP YATIRIMCILIĞINI TANIYORLAR

Yatırımcı Kulübü Programı, eğitimler, söyleşiler ve atölye çalışmalarından oluşuyor. Programın ilkinde, startup ekosisteminden önemli isimler, startuplar, risk sermayesi şirketleri ve melek yatırımcılık gibi konularda eğitimler verdi. Program kapsamında startup ekosisteminde bulunan önemli yatırımcılarla söyleşiler gerçekleştirildi. Bu söyleşilerde geleneksel ekonomiyi temsil eden katılımcılar, startup yatırımcılığı dünyasını daha yakından tanıma fırsatı elde etti. Atölye çalışmaları kapsamında düzenlenen ‘Kaçan Trenler’ konulu çalışmada, çok fazla bilinmeyen unicornlar ile girişimleri başarısızlıkla sonuçlanan startuplar hakkında bilgi verildi. Bunun yanı sıra iş modeli fazla bilinmeyen startuplar üzerinden geleneksel yatırımcılara startup yatırımcılığı uygulamalı olarak anlatıldı.