tatil-sepeti

HABER: ŞEREF KILIÇLI

İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi, üniversitelerin sigortacılık bölüm başkanları ve akademisyenlerle çalışma toplantısı yaptı.

Toplantıda, acentelerin yaşadığı yetişmiş personel sıkıntısına dikkat çeken İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Duru, şöyle konuştu: “Öğrenciler mezun oluyorlar fakat iş bulmakta sıkıntı çekiyorlar. İşin bir yönünde de pratik gerekiyor. Sektör olarak bize de iş düşüyor. Öğrencilerin staj döneminde sigorta şirketleri de elini taşın altına koymalı. Çünkü sektörde personel sıkıntısı var. Stajyer çalıştırma imkânı olan acente sayısı sınırlı. Yani sadece acenteler bu yükün altından kalkamaz. Sigorta şirketlerinin acentelere staj ve personel yetiştirme konusunda yardımcı olması gerekiyor. Öğrenciler işi pratikte ne kadar daha fazla öğrenirse, sektöre o kadar çok yönelirler.”

MÜFREDAT YENİLENMELİ

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut ise üniversitelerdeki bölümlerde bankacılık ve sigortacılık branşlarının mutlaka ayrılması gerektiğine dikkat çekti. Sigortacılık ve bankacılığın farklı branşlar olduğunu, bu nedenle eleman ihtiyacının da farklı olduğunu belirten Korkut, şu bilgiyi verdi: “104 üniversitede bankacılık ve sigortacılık bölümü var. Bu üniversitelerden mezun olan gençlerimizin sadece yüzde 7’si sektöre giriyor. Sigortacılık sektöründe sahadaki pratikle, üniversitelerdeki eğitim müfredatı uyuşmuyor. Eğitim müfredatında da birlikteliği yakalamamız gerekir. Öğrencileri pratikle özendirmeliyiz ki, sektöre gelsinler. Şu an önemli bir personel ihtiyacı var.”

ÜNİVERSİTELERİN ÖNERİLERİ

Toplantıya katılan akademisyenler, üniversiteler ile sektörün iletişim kanallarının güçlendirilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Dijitalleşmede ortak bir strateji belirlemek, staj konusunda ise merkezi bir havuz sisteminin oluşturulması da önerildi. Ayrıca üniversitelerdeki online kariyer günleri etkinliklerine acentelerin de katılabileceği belirtildi. Öğrencilerin staj imkânlarının artmasının önemli bir katkı sağlayacağına dikkat çeken akademisyenler, bu noktada sigorta şirketlerinin rektörlüklerle anlaşma yapmalarının da olumlu sonuçlar getireceğini kaydetti. Moderatörlüğünü İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Duru’nun yaptığı toplantıya; İstanbul, Marmara, İstanbul Kültür, İstanbul Yeni Yüzyıl, Haliç, İstanbul Gedik, İstanbul Aydın, İstanbul GelişimÜniversitelerinden akademisyenler katıldı. Toplantının katılımcıları arasında ayrıca İTO Meclis ve Komite Üyeleri, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut ve Oto Dışı Eksperler Derneği Başkanı Engin Özaydın da yer aldı.

20 Haziran 2022 Pazartesi

Etiketler : Gündem