Sigorta bilincini artıralım

Türkiye’de sigortacılık sektörü büyümeye devam ediyor. Ancak sektörün mevcut potansiyeline ulaşması için sigorta bilincinin artırılması öneriliyor. Sigortanın sadece hasar anında devreye giren bir tazminat mekanizması değil, riskleri öngören bir koruma önlemi olduğuna dikkat çekiliyor.

Giriş: 18.07.2025 - 09:31
Güncelleme: 18.07.2025 - 09:31
Sigorta bilincini artıralım

İstanbul Ticaret Odası sigortacılık meslek Komitesi tarafından düzenlenen ‘Sizi Dinliyoruz’ başlıklı çalışma toplantısı, İTOYönetim Kurulu üyesi salih sami atılgan’ın başkanlığında yapıldı. İTO meclis ve Komite üyeleri ile sektör temsilcilerinin katıldığı Cemile sultan Koru tesisleri’ndeki toplantıda, sektördeki güncel gelişmeler ve çözüm önerileri değerlendirildi.


9 KAT ARTTI

Toplantının açılışında konuşan salih sami atılgan, sigortanın sadece hasar anında devreye giren bir tazminat mekanizması olmaktan öte riskleri öngörerek, bertaraf edilmesini sağlayan bir koruma yöntemi olduğunu vurguladı. sigortacılığın ekonomik güvene ve uzun vadeli yatırımlara imkan sağlayan sektörler arasında yer aldığını dile getiren atılgan, şöyle devam etti: “Öngörülemez sonuçlarla karşılaştığımızda ekonomik işlerliğinin ve sürekliliğinin sağlanması açısından da sigorta oldukça önemli bir fonksiyon icra ediyor. Dünyada sigorta brüt prim değeri, 2024’te 8 trilyon dolar düzeyindeyken, 2029’da 9 trilyon dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor. türkiye’de de dünyadakine benzer şekilde bir eğilim söz konusu. türkiye’de 2020 yılından 2024’e kadar 4 yıllık süreçte brüt prim üretimi 9 kat arttı ve 2025 mayıs ayı itibariyle 419.5 milyar liraya ulaştı.”

Sigorta bilincini artıralım

POTANSİYELİ FAZLA

Atılgan, sektördeki rakamların büyüklüğü ortada olmasına rağmen sigorta bilinciyle ilgili sorunların gündemde olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “sektörün büyüme alanı ve potansiyeli oldukça fazla. ancak potansiyelinin hakkını verebilmesi için acentelerle birlikte sektördeki tüm paydaşların işbirliği içinde olması gerekir. sektörümüzün çağın gerektirdiği uyumu sağlaması adına her bir aktörün sesinin dinlenmesi önemli.”


EKRAN PAYLAŞIMLARI

İTO sigortacılık meslek Komitesi Başkanı ve meclis üyesi Özgür Yılmaz ise ekran paylaşımları için yeni bir sistem kuracaklarının bilgisini vererek, “Gerekli izinleri aldık. artık şifresini verip de teknik personel olmayan hiç kimse ekranı kullanamayacak” dedi.


Sigorta bilincini artıralım