tatil-sepeti

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu, 17-19 Kasım tarihleri arasında çalıştay düzenledi.‘Gücümüzün farkındayız, ortak hareket için hazırız’ sloganıyla düzenlenen çalıştayda, sigortacılık sektörünün içinde bulunduğu sorunlar tartışılarak, çözüm yolları arandı. Çalıştaya katılan İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi, İstanbul’a özel sorunları da dile getirdi.

600 ACENTE KATILDI

Türkiye’nin dört bir yanından 600’e yakın sigorta acentesinin katıldığı çalıştay ile ilgili bilgi veren İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Levent Korkut, sigorta acentelerinin, sektördeki sorunlardan en fazla etkilenen kesim olduğuna dikkat çekti. Korkut,kalıcı çözüm önerilerinin sunulduğu çalıştay ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “SAİK çalışma usul ve esaslarının, disiplin cezalarının, beklentilere uygun hale gelmesi için yapılacak değişiklikler hakkında çözüm önerileri ve tüm aracıların SAİK çatısı altında toplanması konusunu tartıştık. Mesleğimizin önünü açacak çözüm önerilerini ele aldık. Fiziki şartlar, şubeler, müdür, teknik personel ve branşlaşma konularındaki sorunlarımıza çözüm önerileri oluşturduk.”

Korkut,acentelik sözleşmelerinde fesih uygulamalarının düzenlenmesi için şirketler ve acentelerin üzerinde mutabık olacağı önerileri masaya yatırdıklarını da kaydederek, diğer bir konunun da acentelik alamayanların durumu olduğunu söyledi. Levent Korkut,“DASK ve trafik sigortalarında izlenecek yolları tartıştık. Sektörün dijitalleşmesinde satış kanallarının yerinin ne olacağını konuştuk. Satışı artıracak ve aynı zamanda dijitalleşmenin önünü açacak modelleri görüştük” dedi.

HAKSIZ REKABET

Dağıtım kanalları arasındaki haksız rekabetin arttığına dikkat çeken Korkut, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’na uygun hareket etmeyen doğrudan satış uygulamaları hakkında da çözüm önerilerinin ele alındığını söyledi. Mini onarım ve servis hizmetlerindeki aksaklıkların çözümü, acente servis çalışmalarını geliştirmek, acente-şirket-servis arasındaki hizmet aksaklıklarında yaşanan sorunları çözmek, sigortalılık oranını artırmaya yönelik yapılacaklar, acentenin tanıtımı amacı ile tanıtım faaliyetlerin neler olması gerektiği masaya yatırılan diğer konu başlıkları oldu.

İŞLEM ÜCRETİ 50 TL OLMALI

Korkut, trafik poliçelerinde 10 TL’lik işlem ücretinin ihtiyaçlarını karşılamadığını söyledi. Korkut, bu ücretin en az 50 TL olması gerektiğinin kamu otoritelerine sunulacağını belirtti.

RAPOR KAMU OTORİTELERİNE SUNULACAK

Çalıştay sonuçları, büyük oturumda Hazine temsilcileri ve sektörün önde gelen isimleri ile masaya yatırıldı. Büyük oturuma Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri M. Akif Eroğlu, Tarsim Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Neova Sigorta Genel Müdürü Özgür Bülent Koç, Quick Sigorta Genel Müdürü Levent Uluçeçen, TÜSAF Başkanı ve SAİK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Büyükçelebi katıldı. Oturumda, sektör için öncelikli konular görüşüldü ve yazılı olarak kamu otoritelerine sunulmasına karar verildi.

30 Kasım 2017 Perşembe

Etiketler : Sektörel