tatil-sepeti

Son yıllarda iyice yaygınlaşan serbest çalışma modeli, girişimcilerin de iş fikirlerini etkiliyor. BTM girişimlerinden Upper Social, serbest çalışma modelini benimseyen iş insanlarına yönelik bir uygulama geliştirdi.


Uygulama; yetenek sergileme, müşteri edinme ve iş yönetim süreçlerini tek bir platformda birleştiriyor. 

 

HABER: TUĞÇE ÖZKUŞ

 

Serbest çalışma modeliyle iş hayatına devam eden iş insanları, zaman zaman çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Bu zorlukların başında yönetim süreçlerinde yaşanan karışıklık geliyor. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimlerinden Upper Social, bu karışıklıkların önüne geçmek için bir uygulama geliştirdi. BTM’nin en büyük etkinliği olan Sahne XL’de de sahneye çıkan girişimi, kurucu ortağı Melih Şahaner, İstanbul Ticaret’e anlattı. 

 

TEK BİR PLATFORM 

 

Bize kendinizden ve girişiminizden bahseder misiniz?

 

Liseden bu yana girişimcilik ekosisteminde yer alarak, çeşitli teknoloji girişimlerinde ekip üyesi olarak çalıştım. Sonra uzun zamandır bir freelancer olarak yaşadığımız sorunlara, ortağım İsa Demirci ile çözüm üretmek üzere bir yolculuğa çıktık. Bugün, girişimimiz Upper Social, freelancerlar için yeni nesil bir altyapı sunarak yetenek sergileme, müşteri edinme ve iş yönetim süreçlerini tek bir platformda birleştiriyor. 

 

İNOVATİF SÜREÇLER 

 

Upper Social’ın ortaya çıkış süreci nasıl başladı?

 

Girişim fikrimiz, freelancerların dijital dünyada var olmaları ve iş süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetmeleri ihtiyacından doğdu. Liseden bu yana freelancer olarak markalarla çalışan iki kurucu ortağız. Bu şekilde problemi bizzat yaşayan girişimciler olarak ürün pazar uyumunu test etmek için avantajımızı da kullanıyoruz. Bizim yaşadığımız sorunlarla karşılaşan freelancer çalışanlardan oluşan bir topluluk kurduk. Bu topluluğu müşteri edinmeden ödeme alma süreçlerine kadar gözlemledik ve manuel süreçleri yazılım ürünümüze bırakabileceğimizi fark ettik. Bu noktada UpperBoard’un çalışmalarına başladık. 

 

SERBEST ÇALIŞANLAR

 

Girişiminiz hangi soruna çözüm üretiyor?

 

Upper Social ile serbest çalışanların dijital dünyada varlık gösterme ve müşterilere ulaşma zorluğu konusundaki sıkıntılarını ele aldık. Günümüzdeki freelancer pazaryeri platformlarının, kalitesizleşmesi ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmaması, bu alandaki sorunları daha da karmaşık hale getiriyor. İşte bu noktada freelancerlar için geliştirdiğimiz UpperBoard devreye giriyor. UpperBoard, serbest çalışanlara özel olarak tasarlanmış kişisel bir kontrol paneli sunarak, karmaşık linkler ve büyük PDF dosyalarıyla uğraşmadan portfolyo sergileyerek müşteri edinme, ödeme alma ve iş yönetme süreçlerini tek bir platform üzerinde birleştiriyor.

 

ÜCRETSİZ PARTNERLİK 

 

UpperBoard kullanıcılarınıza neler sunuyor? 

 

UpperBoard isimli platformumuz ile portfolyo oluşturma, müşteri yönetimi ve ödeme alma gibi tüm süreçleri tek bir noktadan kolayca yönetme imkanı sunuyoruz. Kullanıcılarımız, ücretsiz bir şekilde portfolyosunu oluşturabiliyor ve tek bir link ile müşteri edinebiliyor. Bu kullanıcılarımıza şirket kurulumundan kontrat süreçlerine kadar uçtan uca partnerlik hizmeti sunuyoruz. Ayrıca, Premium modelimizde kullanıcıya özel bir CRM sistemi ve ödeme altyapısı var. Böylece müşteri edinme kadar önemli olan müşteri tutma ve iş yönetimi de tek bir platformda yürütülebiliyor. 

 

HEDEF KİTLEMİZ

 

Hedef kitleniz kimlerden oluşuyor?

 

Dijital dünyada kişisel markalarını profesyonelce yönetmek ve iş süreçlerini etkin bir şekilde organize etmek isteyen şirketleşmiş freelancerlar, aynı zamanda yeteneklerini ticarileştirmek ve müşteri-lere ulaşmak isteyen henüz şirketleşmemiş kişiler, hedef kitlemizi oluşturuyor. Özellikle markalarla çalışan ve geleneksel yöntemlerle müşteri edinme, portfolyo oluşturma süreçlerinde karşılaşılan zorlukları tecrübe etmiş olan kitlemizin avantaj yakalamasını sağlıyoruz. 

 

VİZYONUMUZU KANITLAMAK

 

Girişiminizi hayata geçirirken ve ekibinizi oluştururken ne gibi zorluklar yaşadınız?

 

Girişimimizi hayata geçirirken karşılaştığımız en büyük zorluk, mevcut çözümlerin gelenekselleşmiş yapısını değiştirmeye yönelik vizyonumuzu kanıtlamaktı. Freelancer platformlarının bir pazaryeri algısı oluşturması; neden freelancerlara özel, yeni nesil ERP platformu gibi çalışan bir yazılım geliştirdiğimizi anlatmayı zor hale getirdi. Fikrimizi anlatmanın ardından aldığımız kullanıcı geri bildirimleri bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Ancak sonrasında finansal sürdürülebilirlik, doğru ekibi kurma ve etkili pazarlama gibi konularda karşılaştığımız zorluklar oldu. 

 

GÜÇLÜ İŞBİRLİKLERİ AĞI

 

Türkiye’de ve globalde benzer girişimler var mı? Hangi yönlerinizle ayrılıyorsunuz?

 

Tabii ki rakiplerimiz var. Türkiye’de freelancerlar için bizimle benzer hedeflerde çalışan bir yazılım bulunmasa da pazaryeri platformları ve partnerlik sağlayamadığımız freelancerlar için geliştirilen yazılımlar örnek gösterilebilir. Dünya genelinde ise portfolyo sergileme ve CRM özellikleri sağlayan rakiplerimiz bulunuyor. Ancak UpperBoard’un bütüncül yapısı ile kullanıcılarımıza ihtiyaca yönelik kapsamlı özellikler ve güçlü işbirlikleri ağı sunarak rakiplerimizden ayrılıyoruz. 

 

Global ve Türkiye pazarında kendinizi nerede konumlandırmayı düşünüyorsunuz? Hedefleriniz neler?

 

Upper Social olarak, kendimizi freelancerlar için geliştirilmiş yeni nesil bir platform olarak konumlandırıyoruz. Dünya genelinde ‘gig ekonomisi’nin hızla büyüdüğü ve serbest çalışanların sayısının arttığı bir dönemde, UpperBoard’un sunduğu çözümlerin geniş bir kitleye hitap edebileceğine inanıyoruz. 

 

İYİ Kİ BTM’YLE YOLLARIMIZ KESİŞTİ

 

BTM ile ilk olarak 2022 Sahne XL etkinliğinde katılımcı olarak yollarımız kesişti. Dinlediğim girişimler, etkinlik ve çalışma ortamını gördükten sonra ilk işim o zamanki girişim fikrim ile başvurmak olmuştu. Kabul aldıktan sonra burada aldığımız eğitimler ve networking ile girişimciliği deneyimleyerek öğrenme şansımız oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılında Sahne XL’de bulunacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu süreçte BTM ile büyüyen bir girişimiz diyebiliriz, iyi ki yollarımız kesişti.

 

ABONE USULÜ ÇALIŞMA

  

Kullanıcılarımız, SaaS (hizmet olarak yazılım modeli) şeklinde sunduğumuz platformumuza, freemium olarak portfolyolarını oluşturduktan sonra premium özelliklere erişmek için bir abonelik ücreti ödüyor. Ayrıca, platform içi ödemelerden aldığımız ve partnerliklerden doğan komisyonlarla da gelir modelimizi oluşturuyoruz.  

25 Aralık 2023 Pazartesi