Sensörsüz veri analiziyle verimliliği artırıyor

Endüstriyel işletmelere özelleştirilmiş yapay zeka çözümleri sunan Heysem AI, görüntü işleme ve derin öğrenme teknolojileriyle fabrikalardaki verimliliği artırıyor.

Giriş: 01.07.2024 - 14:38
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35


Sistem sensörler olmadan fabrika kameraları üzerinden gerçek zamanlı izleme ve optimizasyonla, makinaların daha verimli çalışmasını, işçilerinse daha etkin olmasını destekliyor.

 

BAHAR DAĞAŞAN

 

BTM girişimlerinden Heysem AI, geleceğin fabrikaları için tasarlanmış yenilikçi bir startup. Girişimin kurucu ortaklarından Mahmut Sözeri’nin açıklamalarına göre Heysem AI, işletmelere yapay zeka ile ileri teknoloji yöntemleri sayesinde sensörsüz veri analizi yapabilme ve gerçek zamanlı izleme imkânı sunuyor. 

 

Kullanıcılar, bulut tabanlı altyapıya herhangi bir cihazdan erişim sağlayarak, üretim süreçlerindeki performansı optimize edebiliyor.

 

DAHA YÜKSEK REKABET GÜCÜ

 

Geleceğin fabrikaları için yenilikçi çözümler tasarlayan Heysem AI, görüntü işleme, bilgisayarlı görü, yapay zeka ve derin öğrenme teknolojilerini kullanarak fabrika kameraları üzerinden sensörsüz veri analizi yapabiliyor. Gerçek zamanlı izleme ve optimizasyon yetenekleriyle Overall Labour Efficiency (OLE-Toplam İşgücü Etkinliği) hesaplamalarını hassas bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Bulut tabanlı altyapısı sayesinde kullanıcılara herhangi bir cihazdan verilere erişim imkanı sunuyor. Böylece makinaların ve işçilerin performansını artırarak üretim hızını ve fabrikaların rekabet gücünü yükseltmeyi amaçlıyor.

 

ESNEK VE ÖLÇEKLENEBİLİR ALTYAPI

 

Mahmut Sözeri, Heysem AI’nın Türkiye’deki ve dünyadaki rakiplerinden ayrılan en önemli özelliğini, ‘girişimin endüstriyel işletmelerin kendilerine özgü yapılarına göre esnek ve ölçeklenebilir bir teknolojik altyapı sunması’ şeklinde açıkladı. Girişim, bu özelleştirme stratejisi sayesinde çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarına hızla uyum sağlayabiliyor.

 

HEM FABRİKALARA HEM KOBİ’LERE 

 

Sözeri, Heysem AI’nın hedef kitlesi ve gelir modeline ilişkin olarak da şunları söyledi: “Halkbank’ın KOBİ’ler üzerine yaptığı araştırmaya göre, ülkemizde 2022 itibariyle sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren toplam 3 milyon 773 bin KOBİ bulunuyor. Heysem AI, hem büyük fabrika sistemlerine hem de KOBİ’lere hizmet sağlayıp geniş bir hedef kitleye hitap ediyor. Yıllık platform ücreti ve kullanılan ürünlerin aylık bedelleri üzerinden gelir elde ediliyor. Müşteri taleplerine bağlı olarak fabrikalarda detaylı analiz çalışmaları yaparak özelleştirilmiş çözümler de sunuyoruz.”

 

SAHNE XL İLE HEDEF YÜKSELDİ

 

BTM ile ilk kez sosyal medyada karşılaştıklarını belirten Sözeri, Heysem AI ekibinin BTM deneyiminden de bahsetti. Sözeri, “BTM’nin dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri olarak seçildiğini görünce doğrudan BTM ekibi ile iletişime geçip başvurumuzu yaptık. Değerlendirme sonucunda da BTM’ye katıldık.

 

Burada sağlanan en büyük destek, profesyonellerin mentorluğu eşliğinde girişimcilere bütüncül bir bakış açısı kazandırılması” dedi. 


BTM’nin girişim ekosistemini bir araya getiren en büyük organizasyonu Sahne XL’de de sunum yapan girişimcilerden biri olan Mahmut Sözeri, etkinliğin ardından yatırım hedefleri konusunda oldukça umutlu olduğunu vurguladı.