tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Odası Bilişim ve E-Ticaret İhtisas Komitesi’nin 21. Dönem 4. Toplantısı, İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in iştirakiyle İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu’nun başkanlığında yapıldı.

HABER: OSMAN KUVVET


Toplantıya; İTO Meclis ve Komite Üyeleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yöneticileri, İstanbul’da faaliyet gösteren teknoparkların yetkilileri, genç bilişim girişimcileri ve sektör temsilcileri katıldı. 

Dünya Ekonomik Forumu’nun ‘ChatWTO: Üretken Yapay Zeka ve Uluslararası Ticaretin Analizi’ raporunun sunumunun yapıldığı toplantıda, ticaretin ve sektörlerin yapay zekanın etkisiyle işleyişi ve yöntemlerinin evrimi değerlendirildi. 

 

MİLLİ YAZILIM

 

Toplantıda konuşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, bilişim denince çok geniş bir etki alanından bahsedildiğini belirterek, “Yazılım geliştirme, donanım, ağ ve veri analizi, yapay zeka, mobil uygulamalar, bulut bilişim ve dijital pazarlama, bunların her biri neredeyse kendi başına sektör kabul ediliyor. Buradan da anlaşılıyor ki, dijital çağda bilişim olmadan yoluna devam edebilecek sektör kalmadı” dedi.

Avdagiç ayrıca, son dönemde yaşanan global olayların yerli ve milli yazılım geliştirmenin önemini bir kez ortaya koyduğuna dikkat çekti.

 

HUKUKİ ZEMİN OLUŞMALI 

 

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu da özellikle şirketlerin dijital dönüşümü ve yapay zekanın etkilerini iyi analiz etmesi gerektiğini belirterek, “Yapay zekanın iş süreçlerini nasıl değiştirdiğinin ve sektörlere etkisinin çok iyi anlaşılması gerekiyor.

Aynı zamanda yapay zekayla ilgili hukuki zemin ve yapı sağlıklı bir şekilde oluşturulmalı. Her sektörde bu konudaki farkındalığı artırmalıyız” dedi.

Hazıroğlu, bu nedenle yapay zeka ve iş dünyasına etkileri üzerine bir çalıştay için hazırlandıklarını söyledi. 

Toplantıda, ayrıca SoftITo Yazılım-Bilişim Akademisi kapsamında, nitelikli işgücünün oluşturulması ve projenin gelişimi konusu da ele alındı.

 

02 Ekim 2024 Çarşamba