Cumartesi, 23 Kasım, 2024
Hedefi iş dünyasına yeni girişimciler ve nitelikli elemanlar kazandırmak olan İstanbul Ticaret Üniversitesi, müfredatını da küresel güncel gelişmeler ve iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyor. Üniversitede bu nedenle her bölüm için uygulama merkezleri oluşturuluyor ve öğrenciler seçtikleri mesleğin inceliklerini daha mezun olmadan öğrenmiş oluyor.
Günümüzün gözde mesleklerinden olan Bankacılık ve Finans Bölümü’nde okuyan öğrenciler de Türkiye’de sadece İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bulunan Bankacılık Uygulama Merkezi sayesinde sektöre her açıdan hazır olarak mezun oluyor.
TÜM İŞLEMLER YAPILABİLİYOR
VakıfBank sponsorluğunda oluşturulan Bankacılık Uygulama Merkezi, bir banka şubesinde bulunması gereken tüm donanıma sahip. Öğrenciler gerçek hayatta bir banka şubesindeki ortamı aynen yaşayabiliyor. Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, bir banka şubesinde gerçekleştirilebilecek tüm işlemleri kendilerine verilen rollere göre canlandırma yaparak öğreniyor.
Şubede bir dönem boyunca temel bankacılık ürün ve hizmetlerini kapsayan toplam 14 konu işleniyor. Ders içeriğinde yer alan tüm konular, eğitmenin belirlediği 2’şer kişilik bankacı-müşteri çiftlerinin, kendilerine verilen roller çerçevesinde yapacakları canlandırmalarla yürütülüyor.
SESLİ ANLATIMLA DERS
Öğrenciler her konunun başlangıcında sesli anlatımla görsel olarak hazırlanmış o derse ait teorik bilgilerin sunumunu alıyor. Bu bilgiler izlenip, irdelendikten sonra uygulama sürecine geçilerek, o günkü konuya yönelik canlandırmalar yapılıyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü, firmaların finans yönetiminde ve finansal kurumlarda çalışmayı planlayanlara yönelik programlarıyla finansal kararlarda teori ve uygulamayı uyumlaştıran, risk ve getiri analizini yapabilen, ekonomik gelişmeleri araştıran ve çözümleyen gençleri sektöre kazandırmayı hedefliyor.
İŞ İMKANLARI GENİŞ
Mezunlar mevduat ve katılım bankaları başta olmak üzere, aracı kurumlar, yatırım ortaklıkları, bağımsız denetim, değerleme ve derecelendirme kuruluşları, portföy yönetim şirketleri, ipotek finansmanı kuruluşları, varlık kiralama şirketleri, sigorta şirketleri, bireysel emeklilik şirketleri, leasing ve faktoring şirketleri gibi para ve sermaye piyasalarında faaliyette bulunan kuruluşlar ile bu piyasaları düzenleyen ve denetleyen TCMB, SPK, BDDK gibi kurumlarda istihdam ediliyor.
Bankacılık ve Finans Bölümü’nden mezun olanlar, kamuda ve özel sektörde faaliyet gösteren bu kurum ve kuruluşlarda bütçe ve mali planlama uzmanı, finansal raporlama uzmanı, finansal analist, yatırım uzmanı-danışmanı, portföy yöneticisi, sigorta uzmanı olarak çalışabildikleri gibi, teftiş kurullarında ve mali müşavirlik hizmeti sunan kurumlarda müfettiş ve uzman unvanlarıyla da görev yapabiliyorlar.
ÖZEL GELİŞTİRİLMİŞ BANKACILIK YAZILIMI
Bankacılık işlemlerini yapabilmek üzere bankacı rolündeki bütün öğrenciler, önlerindeki bilgisayardan ve birbirlerinden bağımsız olarak bu uygulama için hazırlanmış “Temel Bankacılık Paketi” yazılımına erişebiliyor. Gerçek hayatta kullanılan Tek Düzen Hesap Planı’nın da yüklü olduğu bu özel geliştirilmiş bankacılık yazılımında, öğrencilerin bankacılık işlemlerini yapabilmelerine imkan tanınıyor.
Finans Komitesi, Cemile Sultan Korusu’nda Finans Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
İstanbul Ticaret Odası Finans Kuruluşları Meslek Komitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerine bir yemek verdi. Cemile Sultan Korusu tesislerindeki yemeğe, Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şaduman Okumuş ve Prof. Dr. Özgür Çengel ile Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyeleri de katıldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, bankacılık ve finans sektöründeki yetişmiş eleman ihtiyacına dikkat çekti. Ekren, üniversite bünyesinde yer alan Bankacılık Uygulama Merkezi’nin öğrencilerin yetişmesine ve sektörün ihtiyaçlarına sağlayacağı katkıyı anlattı. Yemekte ev sahibi sıfatıyla yer alan İTO Finans Kuruluşları Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi M. Zeki Sayın ise sektörün ihtiyaç duyduğu eleman profilini tarif etti ve öğrencilerden kendilerini yetiştirmek için üniversitenin imkanlarından sonuna kadar faydalanmalarını istedi. Öğrenci temsilcileri de konuşmalarında üniversiteden elde ettikleri katkıları dile getirdi.
28 Mart 2016 Pazartesi
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi