Cumartesi, 23 Kasım, 2024
HABER: SOYHAN ALPASLAN
İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) dört stratejik sektörde başlattığı yerlileştirme seferberliği kapsamında düzenlediği Türkiye Tedarikçi Haftaları devam ediyor. İTO, savunma, havacılık, ulaştırma ve perakende sektörlerinde yerlileştirme seferberliği ile Türkiye’nin bu sektörlerdeki ithalatının en asgari düzeye inmesini hedefliyor.
Havelsan, Aselsan, THY Teknik, Roketsan ve TAI Tusaş Tedarikçi Günleri olarak düzenlenen Savunma Sanayi Tedarikçi Haftası’na yüzlerce yan sanayici katıldı. İTO bünyesindeki Türk Yan Sanayi Borsası’na (TYSB) üye firmaların davet edildiği Tedarikçi Günleri, 27 Şubat Pazartesi günü Havelsan ile başladı. Tedarikçi Haftası’nda İTO’yu Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Uluç Hacıhasanoğlu temsil etti.
HAVELSAN İLK KEZ GELDİ
Havelsan, savunma, güvenlik ve bilişim alanlarında ileri teknolojili yazılım yoğun ürün ve çözümler üretiyor. Havelsan Pazarlama Müdürü Hakan Çiftçi, TYSB üyelerine firması ile ilgili bir seminer verdi. Çiftçi, silahlı kuvvetler projeleri, e-devlet projeleri ve global firmalarla işbirlikleri yapan Havelsan’ın savunma, güvenlik ve bilişimde ileri teknolojiye dayalı yazılımlar yaptığını, özgün çözüm ve üretimler gerçekleştirdiğini söyledi.
ANAHTAR TESLİM İHRACAT
Yazılım yoğun sistemlerde özgün ve çözüme dönük üretim yapan Havelsan, simülatör teknolojisinde dünya markası. Havelsan; komuta kontrol ve savaş sistemleri, eğitim ve simülasyon teknolojileri, yönetim bilgi sistemleri, ülke ve siber güvenlik sistemlerinde dünyaya anahtar teslim ihracat yapıyor. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin her türlü gemi, uçak, silah ve araçlarının simülatörlerini üretiyor, bakım ve onarım hizmeti sunuyor.
12 ÜLKEYE TEKNOLOJİ SATTI
Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Güney Kore, Pakistan, Singapur, Umman, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak ve Suudi Arabistan’a yaptığı özel projelerle teknoloji ihraç eden Havelsan, Almanya, ABD, Kanada ve Fransa ile de iş ortaklığını sürdürüyor.
BOEING’LER İÇİN SİMÜLATÖR ÜRETTİ
Türk Hava Yolları’na (THY) yaptığı simülatör üretimini Boeing uçakları için de yapan Havelsan, sertifikasyon sürecinin bitmesini bekliyor. Uçaklarda kabin içi eğlence ve internet sistemlerini üreten firmanın ürünlerinin milli uçak ve milli trenlerde de kullanılması gündemde.
‘GÜVENLİK’ ÜRETİYOR
Savaş yönetim sistemleri, hava platformları, simülasyon ve eğitim teknolojileri, meskun mahallerde terörizm ile mücadele eğitim ve simülasyon teknolojileri, yüz tanıma sistemleri, araç tanıma sistemleri, e-devlet sistemleri, ülke ve siber güvenlik çözümleri, kritik tesisler ve sınır güvenliği, boru hatlarının güvenliği, sahil gözetleme radar sistemi, kara kuvvetleri muharebe sahası yönetim sistemleri, kara kuvvetleri lojistik karar destek sistemi, hastane yönetim sistemi, sağlık bilişimi Havelsan’ın üretim yelpazesi arasında başı çeken ürünler.
İŞ ORTAĞINIZ OLALIM!
İş ortakları ve Tedarik Yönetimi Müdürü Yavuz Ekinci, Havelsan ile iş ortaklığı kurmak isteyen TYSB üyelerine ‘Havelsan İş Eko Sistemi’ başlıklı bir sunum yaparak, firmalardan istedikleri 13 kriter hakkında bilgi verdi. Ekinci, alt yükleniciden ürünün son kullanıcıya teslimine kadar birlikte hareket edecekleri firmaları nasıl seçtiklerini anlattı.
82 yan sanayici KOBİ ile 24 milyon dolarlık işbirliği yaptıkları bilgisini verdi.
Dünyanın en büyük 100’ü arasında
Savunmada dünyanın ilk 100 şirketi arasında 58. sırada bulunan ve onlarca ülkeye yüksek teknolojili özgün savunma sistemleri ihraç eden Aselsan, İTO TYSB üyesi yan sanayicilere ürün numunelerini ve yan sanayi faaliyetlerini tanıttı.
Savunma Sanayi Tedarikçi Haftası’nın ikinci gün konuğu, savunmada dünyanın ilk 100 büyük firması arasında bulunan Aselsan oldu. Aselsan, yüksek teknolojili özgün ve milli ürünler üreten ve sistemler tasarlayan Türkiye’nin en büyük savunma elektronikçisi. Aselsan Tedarikçi Günleri’nde İTO TYSB üyesi firmalara seminer verdi.
KOBİ’LERE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Aselsan Merkezi Tedarik Direktörlüğü yetkilisi Merve Seçen, savunma elektroniğinin her alanında faaliyet gösteren Aselsan’ın KOBİ’lerle çalışmaya çok önem verdiğine dikkat çekti. Geçen yıl yurt içinde verilen siparişlerin büyük çoğunluğunu KOBİ niteliğindeki tedarikçilerden karşıladıklarını dile getiren Seçen, Aselsan’ın tedarik faaliyetlerinin her geçen yıl yüksek miktarda artış gösterdiğini söyledi.
172 ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem veren Aselsan, halen 172 farklı üniversiteyle yoğun işbirliğini sürdürüyor. Büyük çoğunluğu mühendislerden oluşan 5 binin üzerinde çalışanı bulunan Aselsan, bünyesindeki 6 Ar-Ge Merkezi ile Türkiye’nin en büyük teknoloji merkezi durumunda.
TEDARİKÇİYE KREDİ TEMİNİ
Aselsan, tedarikçilerini geliştirme konusunda birçok imkân sağlıyor.
İşte bu imkânlardan en dikkat çekenleri satır başları ile şöyle:
Eğitim ihtiyacı tespit ettiği tedarikçi firmalarına mesleki eğitimler ve işbaşı eğitimleriyle destek oluyor.
Çalışan, ancak atıl durumda bulunan makine, tezgah, cihaz vb. ekipmanları yan sanayilerine aktarıyor.
Tedarikçi firmaların yatırımlarına yön verme konusunda teknik danışmanlık sağlıyor.
Tedarikçi firmaların ‘Aselsan sipariş emriyle’ uygun koşullarda kredi kullanabilmesi için bankalarla sözleşmeler imzalıyor.
Tedarikçilerle farklı gündemlerle bir araya geliyor.
ÇOK GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ
Aselsan, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon, enerji ve sağlık teknolojilerine yönelik çok geniş bir faaliyet alanına sahip.
THY Teknik, Roketsan ve TAI Tusaş Tedarikçi Günleri haberlerini 13 Şubat tarihli İstanbul Ticaret’te okuyabilirsiniz.
08 Mart 2017 Çarşamba
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi