Pazartesi, 25 Kasım, 2024
İstanbul Ticaret Üniversitesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın başlatılmasına karar verdiği 14 Ar-Ge projesinden birinin alt yüklenicisi oldu. Üniversite, KAŞİF projesini, TÜBİTAK BİLGEM ana yükleniciliğinde Yıldız Teknik Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi ile birlikte yürütecek. KAŞİF projesi, çok boyutlu telsiz haberleşme işaret analiz platformu geliştirilmesini içeriyor.
İMZALAR ATILDI
Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından Ankara’da düzenlenen Ar-Ge Projeleri İmza Töreni’ne İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren de katıldı. KAŞİF Projesi Ana Kartı’nı Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hacı Ali Mantar, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Şahin imzaladı.
AR-GE PANELİ
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 2023’e yönelik yüzde 3 Ar-Ge yoğunluk hedefi doğrultusunda Ar-Ge projelerini daha dinamik bir süreçle başlatabilmek için mevzuatında ‘SSM Ar-Ge Paneli’ tanımladı. SSM Ar-Ge Paneli’nde, TSK’nın mevcut ya da planlı sistem ve platformlarının ihtiyacı olan veya geleceğe dönük yeni teknoloji alanlarındaki projeler için başlatma kararları alınıyor. Son ürün teslimatı içermeyen teknik gösterim ağırlıklı projeler için geniş alan çağrıları yapılmasına karar veriliyor. SSM, ilk Ar-Ge Paneli’ni paydaşları ile birlikte 22 Aralık 2016’da gerçekleştirdi. Panel son bir yıl içinde üç kez toplanarak 22 projenin başlatılmasına, 6 alanda da geniş alan çağrısı (SAGA) yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda 14 projenin başlatılması kararlaştırıldı ve sözleşmeler de Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in katıldığı törenle imzalandı.
İMZALANAN PROJELER
Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın başlatılmasına karar verdiği ve ana kartları imzalanan projeler şunlar: SDN ve NFV Tabanlı 5G Hazır Çekirdek Şebeke (EPC) Geliştirilmesi (ÇINAR), Sosyal Medya Anomali Tespiti, Olay Takibi ve Analizi (HAVADİS), Derin Öğrenme Büyük Veri Analiz Platformu (DEĞİRMEN), Çok Boyutlu Telsiz Haberleşme İşaret Analiz Platformu (KAŞİF), Bilişsel Radyo Ağlarında Kaynak Yönetimi Algoritmaları ve Test Simülatörü Geliştirme (KAYA), Bilişsel Radyo Ağlarında Girişim Yönetimi (HİZA), Kubbe ve Optik Pencereler İçin Yeni Nesil Malzeme Geliştirilmesi (KUBBE), Havacılık Uygulamaları İçin Katmanlı İmalata Uygun Nikel Metal Toz Geliştirilmesi (ATOM), Füze Jet Kanadı Uygulamaları İçin Refrakter Malzemelerin Geliştirilmesi (REFRAKTER), Elektron Işını İle Ergitme (EBM) Metodu İle Titanyum Katmanlı İmalat Prosesi Geliştirilmesi Projesi (ELEKTRON), Havacılık Kalite Paslanmaz Çelik ve Nikel Bazlı Süper Alaşım Geliştirilmesi (DİNÇ), Gan Tabanlı G/A Modül Bileşenleri Geliştirme (AKASYA), Milimetre Dalga Bandında Çalışan Gan Temelli Yüksek Performanslı Tümleşik Devre Geliştirme (MOGAN) Projesi, Toz Termobarik Patlayıcı Geliştirilmesi (VOLKAN).
KOBİ, SANAYİ VE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ
Projelerde, yüklenici modeli KOBİ-sanayi-üniversite işbirliğine dayalı olarak oluşturuldu. Anadolu üniversitelerinin de içinde bulunduğu 11 üniversiteye ve 3 TÜBİTAK enstitüsüne, yüklenici veya alt yüklenici olarak yer verildi. Bilginin ve teknolojinin sanayiye aktarılmasını, sanayinin de teknolojiyi ürüne dönüştürmesini hedefleyen projeler sonucunda, askeri telsizler, kamu güvenliği geniş bant haberleşme şebekesi, istihbarat sistemleri gibi platform ve ana sistem projelerinin alt sistemleri kapsamında ihtiyaç duyulan teknoloji ve bileşenler kazanılacak.
07 Mart 2018 Çarşamba
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi