Yapay zeka artık hayatımıza yavaş yavaş giriyor. Gelişen teknoloji ile beraber artık iş yapış biçimlerinde yapay zekayı göz ardı etmek bir yana ondan daha fazla nasıl yararlanırız diye birbiri ardına projeler geliştiriliyor. Bu projelerden biri de İstanbul Ticaret Odası tarafından desteklenen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) çatısı altıda geliştiriliyor. Satış ekiplerinin performansını artırmak amacıyla geliştirilen Contaxer uygulaması, kullanıcı deneyimlerini yapay zeka ile algoritmik olarak çözümleyerek satış ekiplerine net bilgi akışı sağlıyor. Bu sayede satış ekipleri hem zamandan kazanıyor hem satışlarını artırıyor.
BTM Sahne Yatırımcı-Girişimci Buluşması’nda yatırımcı karşısına çıkarak projesi hakkında bilgi veren Hasan Can Orhan, bu kez İstanbul Ticaret’e Contaxer’ın detaylarını ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi hedeflediği planlarını anlattı.
Projenizin yenilikçi yönleri neler?
Contaxer, çağrı tabanlı bir satış aktiviteleri uygulaması. Android işletim sistemli cihazlar için geliştirdiğimiz çözümümüz web uygulaması ile de senkronize çalışıyor. Gelen ve giden tüm çağrı kayıtlarınız, planladığınız ve gerçekleştirdiğiniz toplantı, e-posta, görev gibi tüm satış aktivitelerinizi Contaxer’ın benzersiz zaman tüneli tasarımı ile bir bakışta takip edebilir ve yönetebilirsiniz. Contaxer, satış ekiplerinizin aktivite performanslarının tamamını doğrulukla ölçümleyebileceğiniz bir çözüm.
Projeniz hangi aşamada ve bugüne kadar hangi süreçleri tamamlandı? Müşteri portföyünün genişliği nedir?
Projemizin şu anda prototipi hazır durumda. Önümüzdeki ay Google Play Store’da Alfa test sürecimizi tamamlayıp, tüm kullanıcıların deneyimine sunmayı hedefliyoruz.
Şirketler için planladığınız yeni fikirler var mı? Daha çok hangi sektörleri müşteri grubunuz olarak düşünüyorsunuz?
Öncelikli hedefimiz emlak ve sigorta sektörlerinde derinleşmek ve bu sektörlerin sorunlarına çözüm üretmek. Önümüzdeki iki yılın sonunda ise dünya CRM sektörünün pazar payı en büyük ilk beş firmasından en az biri ile tam entegre olarak çok uluslu şirketlerin çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz.
Yapay zekaya dayalı olarak geliştirmeyi düşündüğünüz sisteme, hangi fikirden yola çıkarak geldiniz? Bu alanda yaptığınız veya yapmayı düşündüğünüz çalışmalar neler?
Çözümümüz verimlilik odaklı ve kullanıcılara zaman kazandırmayı hedefleyerek programlandı. Kullanıcılarımıza ait veri havuzunu, iş zekası çözümlerini ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak analiz ediyoruz. Önümüzdeki üç yıl içinde elde ettiğimiz veriler daha anlamlı bir hâl alacak ve en iyi satış ve satın alma profesyonellerini algoritmik eşleşmeler ile bir araya getiren bir iş ağına dönüşeceğiz.
Projenizin Türkiye ve global pazardaki hedefleri neler?
Ülkemize önümüzdeki iki yıl içinde 20 kişilik istihdam yaratmayı ve üç yıl içinde yaklaşık iki milyon dolar kâra ulaşmayı hedefliyoruz. Global pazarda büyüme hedeflerimiz agresif ve rekabetçi. Gelirimizi teknolojik gelişmelerin finansmanında ve yeni istihdam yaratmada kullanarak geleceği programlayacağız.