Cumartesi, 23 Kasım, 2024
İnsanlık tarihi boyunca yokluğu, eksikliği bir yana geç tecellisine dahi tahammül edilemeyen adaletin sağlanması, kişisel, sosyal ve siyasal hayatın varlık ve devamlılığının en önemli koşullarından biri olarak kabul ediliyor. Adalete atfedilen bu önem, toplumda gördüğü fonksiyondan kaynaklanıyor. Adaleti işlevsel hale getirmek ise hukukun temel amacı. Adaletin gerçekleştirilmesinde, doğru hukuk bilgisi ve uygulaması kadar, adalet ve hakkaniyet duygusu gelişmiş, nitelikli, çağdaş ve uluslararası düzeyde donanımlı hukukçulara ihtiyaç duyuluyor. Bu niteliklere sahip hukukçular yetiştirebilmenin yolu, evrensel standartlara uygun hukuk öğretim ve eğitiminden geçiyor.
EVRENSEL STANDARTLAR
Toplumlar ve ülkeler arasında iletişim ve etkileşimin arttığı küreselleşen bir dünya ortamında ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde bir hukukçunun, kendi ülkesinin iç hukuku yanında, uluslararası ve uluslarüstü hukuk bilgisine ve uygulamalarına da aşina olması gerekiyor. Bu gerçeğin farkında olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi, öğrencilerine, ulusal ve uluslararası hukuk alanındaki gelişmeleri takip etme bilgisi ve becerisi kazandıran, evrensel standartlara uygun, nitelikli bir hukuk eğitimi sunuyor.
UYGULAMALI ÖĞRETİM
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin araştıran, sorgulayan, ulusal ve uluslararası rekabete hazır yetişmelerine özel önem veriliyor. Kurulduğu 2001-2002 eğitim-öğretim yılından bugüne fakültede hukuk öğretimi sırasında teorik bilgiler verilmesiyle yetinilmiyor, öğrencilerin mesleki hayata yönelik uygulama becerileri elde etmelerine de imkan sağlanıyor. Fakülte bünyesinde yer alan sanal mahkeme uygulamasıyla teorik dersler ve pratik dersler birbirini destekleyecek şekilde işleniyor. Böylece öğrencilerin uygulama alanında da gerekli donanıma sahip olmalarına özen gösteriliyor.
ÇALIŞMA ALANLARI
Hukuk Fakültesi mezunları; adli, idari, mali ve iktisadi geniş bir alanda çalışma imkânına sahip. Bununla birlikte fakülte mezunlarının normal çalışma sahası adliye merkezli. Bu kapsamda mezunlar, yaptıkları staja bağlı olarak hakim, savcı, avukat ve noter unvanları ile görev alabiliyor. Adli yargı hakim ve savcısı, idari yargı hakimi, avukat veya noter olabilmek için adayların mevzuatta öngörülen stajı tamamlamaları gerekiyor. Fakülte mezunları danışman olarak da çalışabiliyor. İdari sahada kamu ve özel sektörde istihdam imkânları mevcut. Kamu sektöründe; İçişleri Bakanlığı bünyesinde, kaymakam ve vali; dışişleri, maliye, sanayi ve ticaret bakanlıkları başta olmak üzere çeşitli bakanlıklarda; müfettiş, denetçi, uzman, memur gibi unvanlarla görev almaları da mümkün. Özel sektörde de yönetici veya danışman olarak görev üstlenilebiliyorlar. Bu başlıca çalışma alanlarının yanı sıra üniversitelerde akademisyen olmak gibi mezunların tercihlerine veya iş imkânlarına göre değişebilen farklı istihdam sahaları da bulunuyor.
İNGİLİZCE HAZIRLIK
İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim dili Türkçe. Ancak dileyen öğrenciler, üniversitenin İngilizce Hazırlık Okulu’nda bir yıl İngilizce eğitimi alabiliyor. Fakültede ayrıca zorunlu genel İngilizce dersi de var. Bunun yanı sıra öğrenciler, ileri düzey İngilizce ve mesleki İngilizce derslerini de seçebiliyor.
14 Şubat 2016 Pazar
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi