Salı, 05 Kasım, 2024
HABER: SELAHATTİN NİZAM
TRT Akademi Söyleşileri’nin durağı, bu kez İstanbul Ticaret Üniversitesi oldu. Radyonun geçmişi, bugünü ve geleceğinin ele alındığı ‘Radyo: Bitiyor mu? Evriliyor mu?’ başlıklı söyleşinin açılışında konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, etkinliğin iletişim fakültesi öğrencilerinin kariyer planlamasında yardımcı olacağını söyledi. Söyleşinin üniversitenin radyo kurmayı planladığı bir dönemde yapılmasının önemine dikkat çeken Aktaş, “Kariyer planlamasını radyo yayıncılığı üzerine kurgulamak isteyen öğrenciler için bilgi ve beceri paylaşımı ortaya çıkacak” diye konuştu.
HIZLI ADAPTE OLDU
TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, üniversiteleri ve akademik camiayı önemsediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Sadece burada üretilen bilgiyi koridorlarımıza taşımak değil, aynı zamanda buradaki enerjiden de nasiplenmeyi istiyoruz. Yarın sektör adına bayrağı size teslim edeceğimiz. Bu sektörü ileriye taşıyacak olan müstakbel meslektaşlarımız sizlersiniz. Sizlere yayıncılık dünyasıyla ilgili bilgileri vermek, sadece üniversitelerin değil, TRT’nin ve diğer yayıncı kuruluşların da misyonu ve görevi. Radyo, teknolojik gelişmelere çok hızlı adapte olurken, modern iletişim araçlarının doğasından kaynaklanan birtakım eksiklikleri de tolere edip hayatımızdaki varlığını devam ettiriyor.”
GELENEKSELLİK VAR
Söyleşiyi yöneten TRT FM program yapımcısı ve sunucusu Acar Acartürk, TRT’nin program anonslarından örnekler okuyarak, “Bence TRT radyolarında evrilme sürecinin içine girmeye ihtiyaç olmayan bir geleneksellik var” dedi. TRT’nin farklı dillerde yayın yapan radyolarının da bulunduğunu hatırlatan Acartürk, “Pek çok program reyting kaygısı olmadan, rekabete girmeden sürüyor” diye konuştu.
15 DAKİKA DA OLSA HERKESİN HAYATINDA
Best FM programcısı Cem Arslan, 25 yıl önce radyoya başladığında kendisine, “Radyo bitti” denildiğini, kendisinin de “Madem bitti, keşke başlamasaydık” diye yanıtladığını aktardı. Yayına çok iyi hazırlandıklarını, dinleyicileri gündemden, yol ve hava durumundan, dış dünyadan haberdar ettiklerini aktaran Arslan, şunları söyledi: “Herkesin hayatında 15 dakika da olsa 4 saat de olsa radyo muhakkak var.
Radyosuz bir hayat olmuyor. Çünkü bu yoğun tempoda insanların tüm dünyayı bizler kadar takip etmesi mümkün değil. Bizler sizler adına takip ediyoruz; konuları eleyip, bilmeniz gerekenlerin üzerine espri ve yorum ilave ederek haberleri sunuyoruz.”
SESİN OLDUĞU HER MECRADA VAR
Turkuvaz Radyo Yayın Müdürü ve program sunucusu Füsun Alkan, “Sesin olduğu her mecrada, ses ve müzik devam ettikçe radyo da devam edecek. Radyo hiçbir zaman ölmez” diye konuştu.
HALK GAZETECİLİĞİ
Show Radyo Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, “Mahallenin muhtarına, pazarda limon satan adamın zabıta tarafından denetlenmesine, İstanbul’da yolda göremediğiniz trafik polisine dair sözü radyo söyler. Radyo halk gazeteciliği yapar ve halk için var” dedi.
ÖN HAZIRLIK ŞART
Radyo ve TV programcısı Yavuz Seçkin, radyo programcısının kaleminin de kuvvetli olması gerektiğini vurgulayarak, “Radyo programcılığı mutlaka ön hazırlığı yapılması gereken bir meslek” diye konuştu.
28 Kasım 2019 Perşembe
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi