tatil-sepeti

Dijital iletişim dünyası ile öğrencileri bir araya getirmeyi hedefleyen Dijital Pazarlama İletişimi Günleri Digidays, sektörün usta isimlerini İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ağırladı.

Üniversitenin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen ve üç gün süren etkinliğe farklı üniversitelerden de öğrenciler katıldı. Sektöre yön verenler, 29 oturumun gerçekleştiği Digidays’te sosyal medyadan dijital pazarlamaya, inovasyondan Endüstri 4.0’a, girişimcilikten reklama ve oyunlaştırmaya kadar pek çok güncel konuyu öğrencilerle paylaştı. Digidays, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülay Öztürk’ün açılış konuşması ile başladı. Doç. Dr. Öztürk, sektörün temsilcilerini İstanbul Ticaret Üniversitesi çatısı altında buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

FİKRİNİZ VARSA…

İlk oturumda konuşan Scorp Kurucu Ortağı İzzet Zakuto, video paylaşım ağı Scorp’un hikayesini anlattı. Scorp’un bugüne kadar 16 milyondan fazla indirildiğini belirten Zakuto, “Hepinizin iyi bir fikri vardır. ‘Paramız yok’ diyor olabilirsiniz ama inanın paraya gerek yok. Bir fikriniz varsa hayata geçirmelisiniz” dedi. Zakuto, sıfır sermaye ile kurulan, sadece 8 bin lira kredi çekilerek yazılımı yapılan Scorp’un yerli ve yabancı yatırımcılardan bugüne kadar 2 milyon dolar yatırım aldığını ve büyümeye devam ettiğini anlattı.

İÇERİK ÜRETİCİLERİ

Wanda Digital Sosyal Pazarlama Direktörü Lara Baruh ise ‘bu devirde sosyal medyacı olmak’ konulu sunumunda; sosyal medyada tüketicinin iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret etti. Baruh, günümüzde influencer’ların medya gibi kullanıldığını eleştirerek, onlara içerik üreticisi gibi davranılması gerekliliğini vurguladı. Karpat Independent Advertising Agency Başkanı Karpat Polat, ajanslarının düzenledikleri reklam kampanyalarından örnekler verdi. Karpat, “Her şeyin başı insan doğasına verdiğimiz önem.
Buna özen göstermeden iletişim kurulamaz” diye konuştu.

MOBİL OLMAZSA OLMAZ

İnnova-İnovatif Ürünler Ürün Yöneticisi Ender Kızılkan, dijital pazarlamanın etkili kullanımında neler yapılması gerektiğine dikkat çekti. “Geleneksel pazarlama hâlâ sürüyor, ancak dijital pazarlama da gün geçtikçe ilerliyor” diyen Kızılkan, dijital pazarlamada mutlaka mobil kullanımda da var olunması gerektiğini vurguladı.

OYUN YENİDEN KEŞFEDİLİYOR

TimeGO App Kurucu Ortağı Ercan Altuğ Yılmaz, oyunlaştırmanın ve hikayeleştirmenin önemini vurguladı. Yılmaz, günümüzde değerini kaybeden oyunun pazarlama amaçlı olarak yeniden keşfedildiğini ve şirketler tarafından kullanıldığını kaydetti.

İŞ DÜNYASINDA KURALLAR DEĞİŞİYOR

Siemens Türkiye Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 Pazarlama Yöneticisi Derya İren, Endüstri 4.0 sürecinin dünyada nasıl ilerlediğini anlattı. Dijitalleşme ile birlikte pek çok yenilik yaşandığını belirten İren, iş dünyasının kurallarının değişmeye başladığını söyledi.

GENÇLERİN TERCİHİ ELEKTRONİK SPOR

Muse Istanbul CEO’su Serdar Ekrem Şirin ve Royal Bandits takım sahibi Can Gürsu, ‘elektronik spor ekosistemi’ hakkında konuştu. Elektronik spor takımlarının da bir spor kulübü gibi yapılarının olduğunu belirten Gürsu, Türkiye’de başarılı gençlerin olduğunu ve onların ellerinden tutulursa iyi yerlere geleceklerini ifade etti. Şirin ise “Elektronik sporda etkileşim çok yüksek. Geleneksel spor artık pahalı bir şey. Gençler etkileşim kolaylığından dolayı elektronik sporu tercih ediyor” dedi.

29 Mart 2018 Perşembe

Etiketler : Üniversitemiz