Salı, 05 Kasım, 2024
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ailesi bağcılıkla uğraşan ve bu nedenle İngiltere’ye giderek Oxford Business College’de kuru üzümün pazarlaması üzerine eğitim alan Derya Öztürk Aydın, bu ülkedeki kanatlı eti tüketiminin potansiyelini görünce fikrini değiştirip piliç tesisi kurdu.
İngiltere’de gördüğü tüketim alışkanlıklarının kafasında farklı iş fikirlerinin doğmasına yol açtığını ve kuru üzümün pazarlanması fikrinden uzaklaştırdığını anlatan Aydın, Türkiye’ye dönüşünde bununla ilgili projeler hazırlamaya başladığını ifade etti.
HİBE ALDI
Bu dönemde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) benzer projelere hibe krediler verdiğini öğrendiğini ve TKDK’ya müracaat ettiğini anlatan Aydın, şöyle devam etti: “40 bin kapasiteli ve toplam bedeli 1 milyon 274 bin lira olan projemiz için yüzde 55 oranında hibe desteği verildi. Geri kalanını ise TKDK garantörlüğünde bankalardan kredi çekerek tamamladık ve projemizi hayata geçirdik. Bugün tesisimizin kapasitesi 40 binden 160 bine çıktı.”
HEDEF İHRACAT
Hedefinin Avrupa’ya ihracat olduğunu dile getiren Aydın, “Sağlıklı ve helal gıdalarla Avrupa pazarına açılmak istiyorum. Farklı sektörlerde açılım yapıp kadın istihdamını artırmayı hedefliyorum” dedi.
26 Temmuz 2016 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı