Cuma, 22 Kasım, 2024
HABER: ADEM ORHUN
Üniversite-sanayi işbirliği, kalifiye işçi ve yetişmiş usta problemine çözüm oluyor.
İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) işbirliğiyle düzenlenen programlar da eğitimli eleman ve usta yetişmesini sağlıyor. Bu kapsamda otomotiv sektöründe iki alanda düzenlenen eğitim programlarını tamamlayanlar için sertifika töreni yapıldı.
‘2. El Otomotiv Satış Danışmanı Eğitim Programı’nın 12’nci, 13’üncü ve 14’üncü fazını, ‘Boyasız Göçük Düzeltme Eğitim Programı’nın 6’ncı ve 7’nci fazını tamamlayanlar, İTO’da bir araya geldi. Törende kursiyerler sertifikalarını İTO Başkanı Şekib Avdagiç’ten aldı.
HİZMET KALİTESİ
Törende konuşan Avdagiç, “İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu, İTO’nun Meslek Komiteleri ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin birlikte çalışmasıyla verimli bir süreci daha tamamladık. Kalifiye çalışan sayısını artıracak bu eğitimler, sektörlerimizin de hizmet kalitesini geliştirecek” dedi.
Konuşmasında, hem Motorlu Taşıt Satış ve Servisi Meslek Komitesi’nin hem de Motorlu Araçlar Tamir Bakım ve İmalatı Meslek Komitesi’nin taleplerini ilgili makamlara ilettiklerini hatırlatan İTO Başkanı Avdagiç, şöyle devam etti: “İkinci el satışı kurallara uygun şekilde yapan işletmelerimizin eğitim ve değerli sertifikalarla öne çıkmasını, sektörde kaliteyi ve güven ortamını güçlendirmelerini arzuluyoruz. Diğer yandan, dolu hasarıyla gündeme gelen boyasız göçük düzeltme eğitimi alanlar da hem çalıştıkları yer hem de tüketiciler için kıymetli hizmetler verecekler.”
MESLEK ÖĞRETİMİ
İkinci el otomotiv satış eğitimine katılanların sayısının 400’e ulaştığını belirten Avdagiç, “Bu sertifika programlarına pandemide ara vermiştik, bu yıl yeniden hızlandık. Bu sayıyı 2 bin yapmak arzumuz. İşin bu tarafı, sektörümüzden gelecek talepler ve üniversitemizin kıymetli destekleriyle olacak” dedi.
Çalıştıracak genç bulamayan işletmelerin yanı sıra, özellikleri sektörlerin ihtiyaçlarıyla örtüşmeyen çok sayıda genç olduğuna dikkat çeken Avdagiç, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ndeki sertifika programlarının, sahada lazım olan kalifikasyonun kazandırılması için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Avdagiç, bu kapsamda gençlerin ve öğrencilerin yetiştirilmesi için hem işletmelerdeki usta öğreticilerin hem de meslek liselerindeki meslek öğretmenlerinin bu eğitimleri almalarının çok daha değerli olduğunu söyledi.
115 PROGRAM
Törende konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ise öğrenci sayısı 10 bine ulaşan üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi aracılığıyla düzenlediği sertifika programlarının da arttığına dikkat çekti. Prof. Oğurlu, “Daha önceki yıllarda ortalama 30-40 olan sertifika programlarımızın sayısı bu yıl 115’e ulaştı. Toplumun ve sektörün ihtiyacı olan alanlara yöneliyoruz. İleride fikri mülkiyet sertifika programı da olacak. Bunun gibi sektörlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim programı düzenlemek üzere taleplerinizi karşılamaya hazır olduğumuzu vurgulamak isterim” dedi.
Törende daha sonra İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İTO Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kuralay, İTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan Salman, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hanifi Parlar, iki eğitimin kursiyerlerini tebrik etti.
26 Eylül 2022 Pazartesi
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe