HABER: ŞEREF KILIÇLI
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Basım-Yayın Meslek Komitesi ile Kağıt ve Kırtasiye Meslek Komitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri toplantıda, sorunlar ve çözüm önerileri paylaşıldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilmesi planlanan projelerin değerlendirildiği toplantıya Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren de katıldı.
YENİ ATILIMLAR YOLDA
İTO Basım-Yayın Meslek Komitesi Başkanı Erdal Cesar, iş dünyası ile üniversite işbirliğinin önemine dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde bu konuda yeni atılımların olacağını kaydetti. Komite Üyesi Veysel Şentürk, iş güvenliği uzmanlığı konusunda yeni bir anlayışa ihtiyaç olduğunu belirterek, mesleklere göre özel olarak yetiştirilmiş iş güvenliği uzmanının daha faydalı olacağı görüşünü aktardı.
YAYINCILIĞIN KALİTESİ İÇİN
Komite Üyesi Emrah Kısakürek ise yayıncılık alanında da yetişmiş eleman sıkıntısı yaşadıklarına işaret ederek, “Yetişmiş eleman artarsa yayıncılığın kalitesi de ileriye taşınacak” dedi.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren de toplantıda dile getirilen öneriler ile ilgili bir stratejik eylem planı hazırlanacağını belirtti.
FİKRİ MÜLKİYETTE EKSİKLERİMİZ VAR
İTO Kağıt ve Kırtasiye Meslek Komitesi Başkanı Sıtkı Koçak, fikri mülkiyet konusunda birtakım eksikliklerin olduğunu, taklit ürünlerin verdiği zarardan dolayı Türkiye’nin marka çıkarmakta zorlandığını söyledi. Komite ve Meclis Üyesi Mehmet Ünsal Ulukır, yeterli sayıda meslek lisesi olmadığı için ara eleman bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Ulukır, çözümün meslek liselerine daha fazla önem vererek sağlanabileceğini ifade etti. Komite Başkan Yardımcısı Lütfi Gül ile Komite Üyesi Murat Dalar da özellikle imalatta yüksek ücretler verildiği halde yetiştirecek eleman dahi bulunamadığının altını çizdi ve ‘masa başı iş isterim’ anlayışının bu sorunda temeli oluşturduğunu söyledi.