tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Öztürk Oran, mezunlarının iş aradığı değil, aranılan eleman olarak yetiştiği bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirtti. Oran, bu amaç doğrultusunda önemli adımlar attıklarını, yeni bölümleri iş dünyasının taleplerine göre açtıklarını kaydetti. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin 2019-2020 akademik yılına güçlü hazırlanmaya başladığını anlatan Oran, üniversitenin gençlere değişen dünyanın içinden geçerek yepyeni bir kapıyı açtığını vurguladı.

20’NCİ YILINA YAKLAŞTI

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO)köklü maziye sahip olduğunu belirten Oran, “Meclis ve komite üyelerimizin, odamıza kayıtlı üyelerimizin ihtiyacına cevap verebilmek için 2001’de akademik hayata kazandırılan üniversitemiz, 20’nci yılına yaklaştı. Bugüne kadar da ülkemize ve ekonomimize katkı yapan ve İTO üyesi iş adamlarımıza destek veren çok öğrenci yetiştirdi. Mezunlarımız arasında bakanlıklarda, ekonominin karar verici noktalarında, iş aleminin STK ayağında, kamuda, kendi kurdukları işlerinde ya da holdinglerde görev alanlar bulunuyor. Biz, onlarla karşılaştığımız zaman gurur duyuyoruz. 6 fakültemizin son mezunlarını da 10 Temmuz’da uğurlayacağız” diye konuştu.

PARMAKLA GÖSTERİLSİN

Öğrencileri ‘sadece mezun edelim’ düşüncesiyle hareket etmediklerini dile getiren Öztürk Oran, “İstiyoruz ki; mezun olan öğrencilerimiz öncelikle iyi bir eğitim almış olsun, ardından iyi bir kariyer sahibi olsun. Aynı zamanda hem iş alemine destek olabilmeli hem de parmakla gösterilecek bir iş adamı olabilmeli. Mezun olanlar, kendi işlerini kurduklarında hesabını kitabını iyi tutabilmeli. Kendilerine verilen görevi layıkıyla yerine getirmenin yollarını burada öğrenerek mezun olanlar için iş hayatı daha kolay oluyor. Bu nedenlerle bizden mezun olan öğrencilerimiz iş alemiyle iç içe olduklarından piyasa şartlarını daha hızlı kavrayıp işlerinde yol alabiliyorlar” dedi.

ELÇİMİZ OLUYORLAR

Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemize ülkemizin dört bir yanındaki oda ve borsaların yönetimlerindeki kardeşlerimizin çocukları gelip öğrenim görüyor. Bunlar arasında Türk Cumhuriyetleri’nden ve İslâm ülkelerinden gelenler de oluyor. Ülkelerine döndüklerinde hem elçimiz oluyorlar hem de kendi ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde bir köprü vazifesi görebiliyorlar.”

Oran, üniversiteyi tercih eden ve kazanan başarılı öğrencilerin, başarılarını mutlaka taçlandırdıklarını kaydetti. Öğrencilerin burslardan yüzde 100 oranında yararlanabildikleri gibi yurtlarda da bedava kalma imkanına sahip olduğunu bildiren Oran, yarı zamanlı iş imkanı sundukları öğrencilere harçlık da verdiklerini belirtti. Öztürk Oran, bu konuda belirledikleri kriterlerin ayrıntılarının üniversitenin web sayfasında da yer aldığını aktardı.

İŞ ALEMİYLE İÇ İÇE

Yurtiçi ve yurtdışından İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tercih ederek İstanbul’a gelen öğrencilere üniversiteyi bitirdikten sonra iyi bir iş adamı ve iyi bir bürokrat nasıl olunurdan güvenilir bir tüccar nasıl olunura kadar önemli detayları öğrettiklerini dile getiren Oran, “Çünkü biz iş alemi ile iç içeyiz. Üniversitemiz de öğrenciler için iş alemine açılan kapıdır. Sadece teorik değil, uygulamalı eğitimin de olması onlar için büyük bir avantaj. Örneğin öğrencilerimizin İTO’nun her ay gerçekleştirilen meclis toplantısına gözlemci olarak gitmeleri, İTO’nun da iştirak ettiği yurtdışı fuarlarına katılmaları, İTO Meclis üyelerinin tecrübelerini seminerler halinde aktarmaları gibi fırsatlar deneyim kazanmalarında rol oynuyor” dedi.

EKONOMİYE KATKI VERECEK BÖLÜMLER AÇMAK LAZIM

İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ticaret dünyasının ihtiyacı olan bölümlerle donatmaya devam edeceklerini belirten Öztürk Oran, özellikle İstanbul iş alemine ve ekonomiye katkı yapacak bölümleri açma konusunda çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Oran, kuruluş misyonları ve vizyonlarına uygun adımlar attıklarını dile getirdi. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden mezun olanların iş bulma oranının yüzde 85 olduğunu vurgulayan Oran, şunları söyledi: “Yeni oluşturduğumuz bölümlerdeki öğrencilerimizin de iş sahibi olma sürecinde problemler yaşanmayacak. Böylece iş bulma oranını yüzde 100’e çıkaracağız. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre vakıf üniversiteleri içinde öğrencisinden aldığı öğrenim ücretini yine öğrencisi için harcayan üniversiteler arasında ilk 10’dayız. Şehir üniversitesi olarak İstanbul’un Sütlüce ve Küçükyalı semtlerinde konumlanıyoruz. Ayrıca İTO’nun tahsis ettiği Eminönü’ndeki bina da 2020’de yeniden İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine kapılarını açacak. Geçmişte İTO’nun yönetim binası olarak da kullanılan yerimiz, lisansüstü eğitimler için kullanılacak. Akademik kadromuzu da güçlendiriyoruz.”

İŞ GARANTİSİNE GÖRE BÖLÜM

Öğrencilere yaptıkları yatırımların bir ayağında da akademik kadronun olduğunu dile getiren Öztürk Oran, onların da kendileri için çok değerli olduğunu vurguladı. İhtiyaç duydukları ve yeni açacakları bölümler de dahil olmak üzere bir planlamaya gittiklerini bildiren Oran, özellikle İTO’nun meslek komitelerinden yansıyan beklentileri dikkate alarak ilerlediklerini kaydetti. Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeter ki, mezun olanlara iş imkânı sağlansın. Biz, komitelere ‘bu öğrencilerimize iş verecek misiniz?’ diye sorarak, kararımızı veriyoruz. Yani verilecek iş garantisine göre bölüm açıyoruz.”

SOSYAL HAYATLARI İÇİN DE DESTEK

Öğrencilerin kendilerini tercih etmeleri sonrası, sadece yerleşmeleri, derslere girip sınavlarda başarılı olduktan sonra mezun olmaları şeklinde bir durum olmadığına dikkat çeken Oran, şunları kaydetti: “Onların sosyal hayatı ve başarıları için de destek oluyoruz. Bunun en bariz örneği spor konusundaki başarılarımız. Bu başarıları ayrıca ödüllendiriyoruz. Amacımız, üniversitenin büyük paralar yerine iyi öğrencileri kazanıp onları topluma faydalı olabilmeleri için yetişmelerini sağlamak.”

04 Temmuz 2019 Perşembe

Etiketler : Üniversitemiz