Optisyenlik öğrencileri İTO’da yarıştı

Giriş: 18.12.2018 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

HABER: ADEM ORHUN

İstanbul Ticaret Odası (İTO), sektörlerin gelişimine destek olan organizasyonlarına bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören optisyenlik bölümü (gözlük ve gözlükçülük) öğrencilerinin katıldığı bir bilgi yarışması düzenledi.

İTO Gözlükçülük ve Saatçilik Meslek Komitesi’nin, Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği ile birlikte düzenlediği ‘Türkiye optisyenlik meslek yüksekokulları arası bilgi yarışması’, İTO’nun Eminönü’ndeki binasında gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Bilgi yarışmasının açılışında konuşan İTO Genel Sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu, “Sektörlerin durumunu tartıştığımız bir salondasınız. Böyle bir salonda optisyenlik etkinliğinde yer almanız, yıllardır tartışılan üniversite-sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturuyor. Bu yarışmayı, gerçek anlamda üniversite-sanayi işbirliğini oluşturduğumuzun ifadesi olarak görüyorum” dedi.

ÖLMEYECEK MESLEKLERDEN

Optisyenlik mesleğini ölmeyecek meslekler arasında gördüğünü belirten Alayoğlu, yarışmacılara seslenerek, “Mesleğinize önem vermeniz ve onu geliştirme yönünde çaba harcamanız kritik öneme sahip” diye konuştu.

İTO Gözlükçülük ve Saatçilik Meslek Komitesi Başkanı Şahap Sabri Tuzal ise organizasyonun amacının, mesleklerini icra edecek gençlerin aldıkları eğitimin kalitesini artırmak olduğunu söyledi. Tuzal, “Okuduğunuz bölümler sağlık meslek yüksek okullarının içinde yer aldığı halde, bazı kurum ve kuruluşlar bu mesleğin önemini bilmiyor. Onlar ticaret olarak görüyorlar. Kısacası meslek, arada ve arafta kalmış vaziyette” dedi.

Sektörde yaşanan ekonomik problemleri aşmak için ürünlerin yurtdışına bağımlı kalmadan Türkiye’de üretilmesi gerektiğini belirten Tuzal, “Bunun için de fikir, proje ve Ar-Ge çalışması yapılması lazım. Bunları yaparak hem mesleğe zenginlik kazandırılmasını hem de ekonomik katkı sağlanmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜLÜKTE İKİNCİ TUR

Sunuculuğunu Bora Gencer’in yaptığı programın yarışma bölümüne, farklı üniversitelerden 15 öğrenci katıldı.

Yarışmada 30 sorunun 22’sini doğru cevaplayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Darende Bekir Ilıcak MYO öğrencisi Melike Koca birinci oldu. İkinciliği 18 doğru cevap ile Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO öğrencisi Sena Yeniçeri aldı. 17’şer doğru cevap veren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO öğrencisi Behiye Coşkun ile Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO yarışmacısı Onur Gül arasında ikinci tur eleme yapıldı. Behiye Coşkun cevaplama süresi avantajı ile üçüncü oldu.