İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrenci toplulukları, deprem dolayısıyla üniversitelerin uzaktan eğitim verdiği dönemde akademiden kültüre kadar farklı alanlarda düzenledikleri etkinliklerle göz doldurdu. Toplulukların deprem bölgesine yardımları ise ara vermeden devam ediyor.

 

HABER: HAMİT KARDAŞ

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerin bahar döneminde online eğitime geçmesine rağmen faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Topluluklar aracılığıyla bir araya gelen öğrenciler, akademiden kültür-sanata kadar birçok alanda etkinlik düzenliyor.


 

AİLENİN YAPISI SEMİNERİ

 

Genç Düşünce Topluluğu, Sütlüce Yerleşkesi’nde ‘Türk Toplumunda Aile Yapısı’ başlıklı bir seminer düzenledi. Gazeteci Sevda Türküsev’in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, ailenin değişen yapısı ve önemi anlatıldı. Yine Genç Düşünce Topluluğu tarafından 

Sütlüce ve Küçükyalı yerleşkelerinde iki gün süren ebru atölyesi düzenlendi. Atölyelere öğrencilerin yanısıra akademisyenler ve idari personel de yoğun ilgi gösterdi.

 

MÜNAZARA TURNUVASI

 

Münazara Topluluğu tarafından organize edilen Open Münazara Turnuvası’na çok sayıda eğitim kurumundan katılım oldu. Boğaziçi, Galatasaray, Koç gibi Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve çok sayıda liseden takımlar iki gün süren turnuvada kıyasıya yarıştı. Turnuvanın en iyi konuşmacıları, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Selin Ayaz ve Marmara Üniversitesi’nden Tolga Kurtoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nden Salih Efe Sincap ve Kabataş Erkek Lisesi’nden Özer Yılmaz ekibiyle birlikte dereceye giren takımlar oldu.

 

DEPREM BÖLGESİNE KİTAP DESTEĞİ

 

Psikoloji, Kızılay, Hukuki Düşünce, Dil Atölyesi, Sivil Havacılık, Müzik, Kreatif Düşünce, Sosyoloji, İstatistik, Matematik, Kariyer ve Gelişim, Farkındalık, E-Spor ve Tiyatro toplulukları, deprem bölgesine kitap desteği kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında sınavlara yönelik kullanılmamış hazırlık kitapları, ilkokul-anaokulu öğrencileri için okuma kitapları ile resim ve boyama kitapları, boya kalemi seti, kurşun kalem seti gibi listeler oluşturuldu. Yapılan duyuruların ardından gelen bağışlardan binin üzerinde set hazırlandı ve Beyoğlu Belediyesi aracılığıyla deprem bölgesine gönderildi.

 

ENGELLİLER İÇİN KİTAP SESLENDİRME

 

Tiyatro ve Farkındalık Toplulukları işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Ticaret Kitap Seslendiriyor’ projesi kapsamında engelli öğrenciler için kitap seslendiriliyor. Farklı bölümlerde okuyan 15 öğrenci tarafından Sütlüce Yerleşkesi’nde yer alan TİMM Radyo Stüdyoları’nda kayıtları alınan kitaplar, en kısa sürede dinleyicileri ile buluşacak.


 

DERSAADET KÜTÜPHANESİ

 

Öğrenci toplulukları, 59. Kütüphane Haftası kapsamında Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı’na bağlı Kültür ve Spor Birimi işbirliği ile İstanbul Ticaret Odası Dersaadet Kütüphanesi’ni gezdi. Ziyaret kapsamında topluluk üyelerine kütüphane hakkında bilgi verildi. Ayrıca ziyarete katılan öğrenciler arasında çekiliş yapıldı ve iki öğrenci Sürekli Eğitim Merkezi’nin eğitimlerine katılma hakkı kazandı.

 

AFET SONRASI İLETİŞİM

 

Psikoloji Topluluğu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle kamuoyuna açık deprem sonrası iletişime dair eğitimler düzenledi. ‘Afet Süreci ve Sonrası İletişim’ başlıklı ilk etkinlikte, Doç. Dr. Itır Tarı Cömert, yetişkin iletişimi, Klinik Psikolog Esra Canpolat ise çocuk ve iletişime dair bir eğitim verdi. 

 

Aynı topluluğun ikinci etkinliğinde, Klinik Psikolog Duygu Koçer ‘Normalleşme Süreci, Suçluluk Duygusu ve Kayıp/Yas’ konusunu ele alırken, Klinik Psikolog Cem Berber ‘Birincil Travma, İkincil Travma ve Toplumsal Travma’ konularını değerlendirdi. 

 

İŞLETME FAKÜLTESİ’NE STAR AKREDİTASYONU

 

İşletme ve Yönetim Bilimleri Lisans Programları Akreditasyon Kurulu tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin iki lisans bölümünün akredite edilmesine ve STAR Akreditasyon Sertifikası verilmesine karar verildi. İşletme Fakültesi İşletme İngilizce ve İşletme Türkçe bölümleri, Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından akredite edildi. Dernek, işletme ve yönetim bilimleri eğitiminin Türkiye’deki ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki gelişiminin teşvik edilmesi, mevcut eğitim programlarının sürekli iyileştirilmesi, eğitim-öğretim niteliğinin sürekli güvence altına alınması, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakülteleri ve ilişkili bölümlerde yürütülmekte olan işletme ve yönetim bilimleri alanı ile ilgili lisans programlarının değerlendirme akreditasyonunun yapılması ve yeni programların geliştirilmesi konularında faaliyet gösteriyor.

10 Nisan 2023 Pazartesi