istanbul-ticaret-gazetesi
istanbul-ticaret-gazetesi

Nitelikli eleman sorununda sertfika adımı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle verilecek eğitimler ve İŞKUR’un desteklediği işbaşı eğitim programıyla nitelikli eleman yetiştirilmesi hedefleniyor.

Giriş: 16.05.2025 - 11:48
Güncelleme: 16.05.2025 - 11:48
Nitelikli eleman sorununda sertfika adımı

Neredeyse tüm sektörlerin ortak sorunu haline gelen nitelikli eleman açığına çözüm bulunması için çalışmalar sürüyor. Isı ve su yalıtımı eğitimleri kapsamında hayata geçirilecek ‘İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı’na yönelik çalışma toplantısı, Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştirildi. İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu’nun başkanlığında düzenlenen toplantıya; İŞKUR İstanbul İl Müdür Yardımcısı Serkan Özmen, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Metin Özyürek, İTO Restorasyon ve İzolasyon Meslek Komitesi üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle verilecek eğitimler ve İŞKUR’un desteklediği işbaşı eğitim programı hakkında katılımcılara kapsamlı bilgi sunuldu.


Nitelikli eleman sorununda sertfika adımı

57 MESLEK LİSESİNE HAMİLİK
İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu, herkesin ortak derdinin nitelikli işgücü olduğuna dikkat çekerek, İTO’nun yaptığı çalışmaya göre 3 milyon gencin ne iş hayatında ne de eğitimde olduğunu söyledi. Evde olan 3 milyon gencin 700 bininin İstanbul’da olduğunu dile getiren Hazıroğlu, “Bu çocuklar okula gidip 4 yıllık eğitim almayı çile olarak görüyorlar. O yüzden sürekli eğitim önemli. Nitelikli işgücünü oluşturacak eğitimler, sertifikalar değerlenmeye başladı. Bunu da önemsediğimiz için İstanbul’da 57 meslek lisesine hamilik yapıyoruz. Meclis üyelerimizin de hami olduğu okullar var. Sektörlerimize katma değer üretecek gençlerimizi yetiştirecek alanda teknik anlamda ciddi yatırımlar yapıyoruz ve bütçemizi artıyoruz” dedi.


EV GENCİNİ HAREKETE GEÇİRELİM
İTO Restorasyon ve İzolasyon Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Gediz Tatar ise şöyle konuştu: “Ara eleman sorunu, ülkemizdeki her bir birey ve şirket için çok önemli. Ev gencini de harekete geçirmek lazım. Bir belgenin hemen bir sınavla verilmemesi lazım. Gençler, bir süre bir işyerinde çalıştığı zaman belge verilsin. Aksi takdirde işverene de sorun oluyor. Sonra gençler ‘bu mesleği sevmedim’ deyip gidiyor.”