Cuma, 22 Kasım, 2024
HABER: ADEM ORHUN
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sektör Kurulları yöneticileri ile tam kadro düzenlediği basın toplantısında, derneğin yeni yol haritasını anlattı.
3 Haziran’daki Genel Kurul ardından yönetimdeki tüm isimlerle basının karşısına çıkan Kaan, konuşmasında Srebrenitsa soykırımını ve 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını vurguladı.
Yeni yol haritalarında sanayi, üretim ve istihdam gibi üç önemli başlık olduğunu söyleyen Kaan, “Türkiye’nin atılım yapması ve daha müreffeh yarınlara sahip olması için hem bir STK hem de bir iş adamları derneği olarak elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız” dedi.
Geçmiş dönemlerde Genç MÜSİAD Başkanlığı yapmış 5 kişinin yeni yönetimde olduğunu belirten Kaan, derneğin yöneticilerini tek tek tanıttı.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeleri İsrafil Kuralay, Mehmet Akif Özyurt ve Adnan Bostan da MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı olarak salonda yer aldı.
TOSİ PROJESİ
Kaan, şunları söyledi: “Sanayiyi daha ileriye taşımalıyız. Üretimi artırmalı ve istihdamı en üst seviyeye yükseltmeliyiz. Bunun için Toplu Sanayi İdaresi (TOSİ) projesi hazırladık. Projemizin temeli, 81 ilde birer orta ölçekli sanayi bölgesi kurulmasına dayanıyor. Küçük sanayide 100-200 metrekarelik yerlerde üretim yapan KOBİ’lerimiz, organize sanayi bölgelerine giremiyor. Zira 3 bin metrekarelik alana geçmek için maddi imkanları yeterli değil. Fiziki şartları büyüterek, firmaları büyük hedeflere yönlendirmek istiyoruz.”
SOSYAL ALANLAR
Kaan, projenin TOKİ öncülüğünde ve bir ‘üretim kampüsü’ şeklinde inşa edilmesini öngördüklerini belirterek, “Burada en az 200 sanayici üretim yapacak. Kampüsün içinde konutlar, meslek okulu, kreş ve sağlık kuruluşu gibi yapılar yer alacak” dedi.
MÜSİAD Başkanı ayrıca, “TOSİ’yi bütün Türkiye için geliştirdik. Bu proje sürecinde orta ölçekli sanayi sitelerinin yaygınlaştırılması ve bununla birlikte uygulamada kuralları belirleyen bir Toplu Sanayi İdaresi’nin kurulması uygun olacak” diye konuştu.
FAİZSİZ FİNANSMAN
Üreten KOBİ’lerin en fazla şikayetçi olduğu konunun finansal erişebilirliğinin düşük olması olduğunu kaydeden Kaan, “Bir girişimcinin yapacağı yatırım ya da bir yatırımcının sürdürülebilir bir büyüme içinde olmasının önündeki en büyük engeli faiz olarak görüyoruz. İşletme sahibi, faizi en büyük çıktı olarak kabul ediyor. Çünkü kazanılan paranın hatırı sayılır miktarı faize gidiyor. Biz, kâr odaklı ve üretimi besleyen faizsiz alternatif bir model üretme sürecindeyiz” dedi.
YATIRIM DIŞI FAZLA
Türkiye’nin, artık faiz dışı fazladan yatırım dışı fazla esasına dayalı bir ekonomik yapıya geçmesi gerektiğini ifade eden Kaan, bu noktada yeni bir komisyon oluşturduklarını kaydetti. Kaan, MÜSİAD Girişim Sermayesi Yatırım Komisyonu’nun, faizsiz finans ilkeleri doğrultusunda girişimcileri yatırım sermayesiyle buluşturan en güçlü uluslararası yatırım ağı olmayı amaçladığını belirtti.
20 DÜNYA MARKASI
Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Abdurrahman Kaan, markalaşma konusunda MÜSİAD’ın projesi olduğunu söyledi. Kaan, “2020’de MÜSİAD üyelerinden 20 dünya markası çıkarmayı hedefliyoruz. Çeşitli şehirlerde Marka Günleri düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.
İş dünyasında daha fazla erdemli insanın yetişmesi için teşkilat genelinde eğitime önem vereceklerini vurgulayan MÜSİAD Başkanı Kaan, ekim ayında yeni genel merkez binasına taşınacaklarını belirtti.
GLOBAL KATILIM FİNANS ZİRVESİ
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde MÜSİAD ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) işbirliğinde 16-17 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde Global Katılım Finans Zirvesi düzenleyeceklerini açıkladı. Kaan, “Zirve, İstanbul’un faizsiz finansta merkez olması, finansmanda fon çeşitliliğinin sağlanması bakımından oldukça önemli. Zirve, işini büyütmek isteyen iş adamlarına veya faizsiz ürün ve hizmetler hakkında bilgilenmek isteyenlere de yol gösterici olacak” dedi.
21 Temmuz 2017 Cuma
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe